Dagboka onsdag 23. mai 2012

Metall eller metall ikka, det er spørsmålet. Vi regner uansett med årsbeste på Ullevaal i sommervarmen i kveld   – Vålerenga har vært bra i det siste, så ett poeng kan kanskje være greit Jan Jönsson til rbkweb.no   Det er ikke bare i Vålerenga det murrer. Prosjekt Martin er ikke det eneste prosjektet det … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. mai 2012»

Metall eller metall ikka, det er spørsmålet. Vi regner uansett med årsbeste på Ullevaal i sommervarmen i kveld
 

– Vålerenga har vært bra i det siste, så ett poeng kan kanskje være greit

Jan Jönsson til rbkweb.no

 

Det er ikke bare i Vålerenga det murrer. Prosjekt Martin er ikke det eneste prosjektet det blir ledd av. I Trondheim spør man: – Kan vi tro på Jönssons prosjekt?   Meningsjournalistisk journalist i Adresseavisa, Kjetil Kroksæter, peker på utydelig filosofi, et slags ekko av hva tidligere vålerengatrener  Lars Tjærnås skrev i Tjærnås-bloggen   noen dager tidligere. Men budskapet fra den utydelige rosenborgtreneren er tydelig nok:  –Vålerenga har vært bra i det siste.  Er det rart trønderske kommentatorer begynner å tvile på Jönssons dømmekraft? 

Vålerenga er for ambisiøse, Rosenborg er planløse. Begge har tapt for Hønefoss. Den eneste virkelige forskjellen på den falne storheten fra Nidaros og våre egne underdogs, er at trønderne vender laget sitt ryggen i motgang og piper dem inn i garderoben når det ikke går vägen, som det heter på godt trøndersk. 

I kveldens dyst er det varslet store endringer i Vålerengas lagoppstilling. Vi gleder oss. Vålerenga stiller endelig med én Mur i Norge,  Ogude er tilbake i jakten på nye gule kort og Veigar Páll er veldig spillesugen. Detaljene om dette leser dere på vif-fotball.no  der Martin tror på en god kamp. Det tror vi også på, spesielt om de varslete endringene er at Marcus Pedersen ikke blir liggende som en ensom spiss a la Carew den gangen han var på landsen, og at Håvard Nielsen heller bør sendes i dusjen framfor å bli flytta ned som back når det røyner på.

Vi er virkelig spente på hva som menes med store endringer, men regner med, som Martin, at dette blir en god kamp. Over tjue varme ved avspark. Kommer ikke folk nå kommer de aldri. Endelig frostfrie langtidsvarsler – på tide med fotballferie. 

Rosenborg

Fra rosenborgleiren meldes det om at Jim Larsen bare kanskje er tilbake med lyskestrekken sin. Vår gamle medisintrollmann Haakon Schwabe sier til rbkweb.no  at Jim kanskje kan bidra med noe mot Vålerenga, men hele kamper er ikke det  som passer Jims stive lyske  best.   

Borek Dockal er definitivt ikke med, for selv om han slapp unna meniskoperasjon har han pådratt seg noe i låret, en slags strekk i regninga. 

Daniel Fredheim Holm stiller med blåveis. 

Alle de tre juniorene som er årsak til utsettelse av kampen RBK-Godset fra andre pinsedag til en gang nærmere sankthans, er med i troppen. Det skulle vel borge for at NFF gjorde rett i å utsette Godset-kampen på grunn av at de tre som er med i troppen til EM-kvalik for G19 også tilhører det faste inventaret i RBK-troppen på et vis.  Det er selvsagt kjedelig med utsettelser som kommer lovlig seint, men en gang kan dette gjelde Strømsgodset også, så Godsetunionens åpne klagebrev til NFF har vi ikke umiddelbart sans for.  

Det har versert rykter om at Odd også prøver å få utsatt kampen mot Vålerenga i Skien mandag av tilsvarende grunner, men foreløpig ser det ut til at kampen går som planlagt.

 

Dagens kryptiske

Dagbokas krypterte melding fra i går var Tikk-takk tikk-takk…

Her er oppfølgeren:

Why always his way? What’s wrong with Hemingway? 

 

Vålerenga i dag

Årsbeste på tribunen  på Ullevaal

Men før det skal du stemme Tina Wulf til topps igjen på Kremtoppen

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 23. mai 2012»

Legg igjen en kommentar