Dagboka tirsdag 22. mai 2012

Damer, konsert og trønderes inntog i hovedstaden danner rammen for dagens dagbok. Dessuten bør du høre mer på radio. Så nevnes det sikkert at Muri er tilbake.   Damene først Som seg hør og bør starter man med å omtale Vålerengas damer først på en solskinnsdag som denne. Førstkommende lørdag er det nemlig tid for … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. mai 2012»

Damer, konsert og trønderes inntog i hovedstaden danner rammen for dagens dagbok. Dessuten bør du høre mer på radio. Så nevnes det sikkert at Muri er tilbake.

 

Damene først

Som seg hør og bør starter man med å omtale Vålerengas damer først på en solskinnsdag som denne. Førstkommende lørdag er det nemlig tid for byderby igjen. Røa tar den lange turen over til Valle for å få litt vennskaplig fik av jentene fra øst. Denne gangen skal Vålerenga sette publikumsrekord i Toppserien. Privatbusser stiller med transport og ildsjeler stiller med grillings. Busser frakter deg komfortabelt og trygt fra Bohemens terskel like inn i damenes hule (Vallhall, red. anm.). Kampstart er 15:00 og utover uka er det bare å følge med på VPN og Dagboka, vi skal passe på å holde deg oppdatert. I mellomtiden forbereder du deg for en herlig dag med gode kompiser og feiende flott fotball.

 

Svett kvartett vs. fotballspillere med hvilepuls

Onsdag braker det løs i Oslo. Metallica gjester byen og Valle Hovin for å fremføre sitt smått legendariske ”Black album” live i sin helhet. Enda til med utvalgte perler fra sin etter hvert omfangsrike katalog. Konserten ble gjort kjent en gang høsten 2011 og billettene lagt ut i desember. Allikevel klarer forbundet, i sin utstrakte visdom, å legge Vålerengas oppgjør mot Rosenborg til samme dag. Mange var det nok som tenkte, ”konsert onsdag? Ikke mulig at det kolliderer med fotball, jeg kjøper billett”.

Vålerenga forsøkte å få flyttet kampen, vel vitende om at mange Vålerengasupportere liker å se menn svette, noe de kan glemme å se på Ullevål. Rosenborg er såpass sjenerøse at de takket nei til dette tilbudet. Strengt tatt er ikke det veldig overraskende siden kampen sammenfaller med den såkalte ”bondeaksjonen” i Oslo. Med subsidiert drivstoff har trønderne satt seg i sine traktorer og surrer rundt i Oslos sentrumsgater. At de er der for å se Rosenborg spille på landslagsarenaen holder de klokelig kjeft om, de later som om de ikke liker regjeringa.

NRK har forsøkt å lage en sak på kampens kollisjon. I stedet for å konfrontere NFF med spørsmål om de i det hele tatt følger med på verden har de oppsøkt Kjellsen, Klanens talsmann for beboere på Frogner, som forsøker å få fokuset på at kampen foregår midt i uka. På en hverdag. Der blir han avklipt av NRK som synes dette er veldig problematiserende. Litt mer stoff som passer rikskanalen får de ut av vår egen kommersielle direktør:

Vi håper og tror at de som er glade i fotball vil komme på kamp når Vålerenga møter Rosenborg.

Da veit vi det, går du på konsert i morgen er du ikke glad i fotball. Sånn egentlig og innerst inne. Dagboka kunne vært ufine og snudd det hele på hodet. Er du glad i fotball reiser du ikke til Ullevål for å se en kar i dress som ligger under et pledd og klør seg på nøttene mens 10 av Guffens brødre, kledd i blått, loffer rundt på en gressmatte.

Heldigvis er vi ikke ufine i VPN, så det vil vi selvsagt ikke skrive.

 

Radio Ga-Ga

Eller Østkantsendinga som de kaller seg er på lufta. De har gjennomført en rekke sendinger, litt flere enn du kan telle på en hånd, og ønsker å få flere lyttere siden de både er dritbra og morsomme utover hva normalt er. Dagens skribent svor på sin svigermors grav at han skulle lytte på noen sendinger for å mene noe fornuftig om prosjektet, men det har han ikke. Ikke har han svigermor heller, så det går nok bra. Hør på denne sendinga og gi oss en tilbakemelding på hvordan det var så vi kan skrive noe konstruktivt om saken.

[soundcloud url=»http://api.soundcloud.com/tracks/43054974″ iframe=»true» /]

Om du ikke får spilt av radioen på disse sidene kan du forsøke denne siden.

Tjærnås taler

Lars Tjærnås er en klok mann til tross for at han er forbannet med en jobb i media. Når han taler er det fornuftig å lytte og denne gangen har han talt om byenes problem med å være lokomotiv i fotballen. Ikke minst forklarer mannen Vålerengas utfordringer i forhold til spillet på en svært så konkret måte:

I øyeblikket framstår visjonen tidvis totalt urealistisk. Angrepsspill mot etablert forsvar har strengt tatt kun to hovedkomponenter: Tempo og presisjon. Det er enkelt å være presis hvis en får god nok tid, vanskeligere med en gang tempoet skrus opp. Her ligger Vålerengas største utfordring. Så lenge en får stå stille på egen halvdel uten press er ting greit, men i trange rom med tidsnød gjøres det feil etter feil, tilsynelatende uprovoserte. Noe av grunnen skyldes manglende bevegelse uten ball, noe som gjør valgene til spiller med ball kompliserte. Det meste av grunnen skyldes enkelt og greit at ferdighetsnivået på spillerne er for dårlig.

 

Muri er tilbake

Etter en stund på sidelinja på grunn av et kakk i nøtta mot Lillestrøm er Muri tilbake. Faktisk er prognosene så gode at han glir rett inn på laget mot Rosenborg. VPN håper han er redningen, men er skeptiske til at suksessen står og faller på én mann.

 

Dagens kryptiske

Tikk-takk tikk-takk…

 

Vålerenga i dag

Kjøp deg de derre billettene til Manchester-kampen, men ikke tro du får deg noe vennskapsskjerf. Rettigheter og sånn veit du.

 

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 22. mai 2012»

  1. Når ble NFF noen som jobber for at fotballen skal få best vilkår? Dvs trekke flest publikum. NFF tenker kun på egne inntekter, og selger seg som de tøsene de er. Uansett, på onsdag må vi få rødda byen for bønder. Send de gråtende hjem uten brød eller poeng i sekken! ÆRE VÆRE!!

Legg igjen en kommentar