Dagboka torsdag 24. mai, 2012

0-0 startet det og 0-0 endte det. Ikke all verden i midten heller, men Vålerenga hevet seg i hvert fall et hakk eller tre, og med Fegor Ogude og André Muri tilbake på banen var det nok til ett poeng mot et tamt og sutrete Rosengenborg lag. – Det var en kamp uten mange sjanser, … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 24. mai, 2012»

0-0 startet det og 0-0 endte det. Ikke all verden i midten heller, men Vålerenga hevet seg i hvert fall et hakk eller tre, og med Fegor Ogude og André Muri tilbake på banen var det nok til ett poeng mot et tamt og sutrete Rosengenborg lag.

– Det var en kamp uten mange sjanser, men med noen få store. Det kunne godt begge veier. Det var en kamp preget av mange frispark, en kamp der mange faller litt lett inn i mellom. Men Muri tilbake har vi en helt annen trygghet bakerst. Framover så skaper vi en del farligheter, men det blir bare nesten. Det må vi trene på, sier Alberto Loberto til VIF TV.

André Muri er sånn høvelig enig: – Det gikk greit, men de har noen store sjanser, kanskje litt for store, sier han til Arild Rønsen og VIF TV med klar henvisning til straffen Steffen Iversen misset. Og skuddet som gikk i stolpen mot slutten av kampen.

For egen del og med god vinkel til det hele synes vi det så ut som om Lars Hirschfeld hadde tatt stolpeskuddet dersom det hadde gått innenfor, men skummelt skal vi være enige at det var.

For det skal være klart, heller ikke Rosenborg er i form, så om vi har lov til å legge all verden i at laget holder nullen, med nød og neppe, mot et tradisjonelt storlag er uvisst. Straffen var kanskje ganske klar, fra vår vinkel så vi bare en situasjon der en stor klynge spillere rundt samles rundt ballen, som ender med at Daniel Fredheim Holm ligger på bakken. I følge VG var det Fegor Ogude som felte ham, i følge Dagbladet var det André Muri. Uansett så greide en kombinasjon av Klanens «Rosenborg er r&%va», Bojans dult i brystkassen, og Steffens egen hubris å hindre scoring. Iversen ga Klanen fingeren etter dette.

– Det var noen Vålerenga-supportere som viste fingeren først, så da gjorde jeg det samme. Det var ikke vondt ment fra min side, det hander mer om irritasjon, sier Iversen til VG.

– Med tanke på at vi psyket han ut på straffen, så må han få lov til det. Vi sang ikke noe annet enn hva han har vært med å sunget selv. Dette er bare gøy, det eneste høydepunktet i dag er at han bommet på straffen, sier talsmann i Klanen, Christian Kjellsen til VG Nett, og ler.

Og der er vi helt enige med Kjellsen. Faktisk blir vi atskillig mer provosert av Rade Pricas kontinuerlige klaging til dommeren gjennom hele kampen. Hvorfor får man ikke gult kort for slikt? Og ærlig talt, man skal ikke få straffe når man er bak forsvareren.

Vålerenga hadde ikke mange sjansene, men én stor en fikk vi oppleve da Marcus Pedersen fikk kampens eneste mål annulert for offside.

– Jeg har ikke sett reprisen av det annulerte målet, men jeg følte at det var en riktige avgjørelse. Men jeg får komme meg hjem å se om det var offside eller ikke, smiler Pedersen.

Ja ja, ikke vet vi heller.

Denne kampen går neppe inn i historiebøkene, eller endog langtidsminnet, som noe stort spillemessig mesterverk. Men bortsett fra de kronisk Martin-hatende så kan kanskje kampen markere et lite skritt i riktig retning. Nå gjelder det bare å få økt tenningen og ikke minst giftigheten, presisjonen og farten i angrepssillet med et par knepp, så er Vålerenga i gang.

Odd-kampen utsatt

Odd har visst et par juniorer som skal ut i landskamp, og har søkt om at kampen mot Vålerenga utsettes. I og med at Odds keeper ble skadet i går, øker sikkert presset på NFF. Det er jo velkjent at Vålerenga fikk mange kamper utsatt da André Muri var skadet. Vi får se hvordan det blir, det vil si om Vålerenga skal inn i EM-hvilen med to kamper til gode.

Og mens vi skriver, ser vi at kampen faktisk er blitt utsatt.

– Vi synes det er beklagelig at kampen blir utsatt så tett opp mot planlagt avvikingsdato og synes spesielt synd på alle våre supportere som hadde planlagt en pinsetur til Skien, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

Det er enda ikke satt noen ny dato for kampen.

En kommentar til «Dagboka torsdag 24. mai, 2012»

  1. Mest patetiske i går var å se Martin Andresen på Tv2, der han nekta for at den grisetacklinga til Ogude IKKE var gult kort…, snakk om å fremstå som en klovn, ALLE så at det var gult kort, og at han skulle vært utvist, og vi hadde griseflaks at dommeren ikke så det

Legg igjen en kommentar