Tamt, tafatt og tap i Tromsø

Tromsø – Vålerenga 3-1 (2-0), Tippeligaens 8. runde, 12.05.12 Alfheim stadion: 4846 tilskuere. Vålerenga har i 2012 vært et tragisk skue. Innimellom har laget maktet å få til litt småpasningsspill, men i det store og det hele har det vært en gedigen skuffelse. Vi fikk som fortjent i Tromsø. Det er lett å påpeke at … Fortsett å lese «Tamt, tafatt og tap i Tromsø»

Tromsø – Vålerenga 3-1 (2-0), Tippeligaens 8. runde, 12.05.12
Alfheim stadion: 4846 tilskuere.

Vålerenga har i 2012 vært et tragisk skue. Innimellom har laget maktet å få til litt småpasningsspill, men i det store og det hele har det vært en gedigen skuffelse. Vi fikk som fortjent i Tromsø.

Det er lett å påpeke at forsvaret ikke holder mål. Ekspertene får ta seg av detaljene, om presshøyden er feil, enkeltspillere for tafatte, linja i forsvaret for fraværende,

Vålerenga og Håvard Nielsen hedret avdøde Gunnar Kjakan Sønsteby med "24" på trøyene før avspark

når spillerne i tillegg ikke dekker opp motstanderne, går det fort galt i fotball, også i en serie som den norske Tippeligaen hvor nivået er langt fra imponerende.

Tromsø var bedre enn Vålerenga i alle spillets faser, kanskje med unntak av keeperplassen. Men Tromsøs keepere ble aldri satt på store prøver, og Hirschfeld var igjen en klippe for oss.

Jeg har ingen kjapp løsning på problemene utpå banen. Men for meg virker det svært underlig at vi behøver å være så dårlige i forsvar som vi har vært i nesten hele år. Jeg forstår at det er krevende å få til trekantspillet fremover på banen, og til og med når det fungerer offensivt er det utfordrende å score mål når man skal tre ballen gjennom tette forsvarsfirere.

Men forsvarsspill kan da ikke være så himla vrient. Det er greit at Andre Muri er skadet, men hvor vanskelig er det å drille en firer til å plassere seg riktig, falle av når man skal og takle når det er påkrevd? Jeg kan ikke skjønne annet enn at fire faktorer gjør seg gjeldende:

1) Vi har forsvarsspillere i den bakre fireren som mangler fart, duellstyrke og evnen til å plassere seg riktig. 2) Vårt forsvarsspill og press mot motstanders ballfører er for dårlig over hele linjen, fra spillerne på topp til spillerne bak. 3) Forsvarsfireren er ikke drillet riktig, la oss
kalle det manglende samhandling. 4) Innkjøpspolitikken er feil og Martin har satset på feil forsvarsspillere (ref Andreas Nordvik og ikke minst Dawda Leigh).

Vålerengas tribune. Det kostet ikke ekstra å stå under parasollen.

Fotball og flaks er uadskillelig. Hittil i 2012 har vi fått langt flere poeng enn fortjent. Det i seg selv er for så vidt kult. Ingen ting er som å få med seg ufortjente poeng. Men når elendig spill leveres i kamp etter kamp (jeg velger å se bort fra noen gode minutter mot Fredrikstad), vil kritikken mot trener og spillere naturligvis være nådeløs når poengene uteblir.

Mye galt skal skje dersom vi ikke får med oss tre poeng etter å ha møtt Stabæk på 16. mai, så resultatmessig presterer vi foreløpig helt ok. Men la ikke poeng skygge for et åpenbart faktum: Something is rotten in the state of Denmark.

Jeg har som sagt ingen quick fix for det vi står midt oppi. Jeg er overbevist om at klubb og ledelse må jobbe videre med det de tror på, jeg ser ikke for meg at trenerskifte skal snu alt. Samtidig trenger man ikke vekttall i psykologi for å skjønne at usikkerheten i laget nå må være enorm. Om de krangler, vet jeg ikke, men denne spillergruppen bør være blottet for selvtillit, og tar jeg feil er det en spillergruppe fullstendig strippet for selvinnsikt.

Det er ikke min jobb, eller andre som er glad i Vålerenga, å pisse på dem. Jeg vil Vålerenga vel, men noen må fort finne ut av hva som er galt.

Litt forskjellig fokus...

Det er nemlig ikke mange skadde forsvarsspillere i klubben som kan hjelpe til. Jeg synes det ligner på strukturelle problemer som det må ha vært snakket mye og lenge om uten at det har blitt bedre. Det kan virke som elendige enkelt-prestasjoner er en del av systemet – jeg har ingen god følelse i kroppen.
Se flere bilder her.

Kampfakta

Mål:1-0   (29) Ondrasek
2-0   (31)  M Andersen
3-0   (53) Andersen
3-1 (85) Fellah

 

Vålerengas lagoppstilling:

Hirschfeld
Leigh, Larsen, Nordvik, Thomassen (46. min Gunnarsson)
Ogude (77. min Zajic), Singh
Berre, Pusic, Nielsen – Pedersen (85. min Fellah).

 

Gult kort: Fegor Ogude   Dommer: Tommy Skjerven.

SPILLERBØRS

Lars  Hirschfeld  – 7 BB

Dawda Leigh – 2
Simon Larsen – 4
Andreas – Nordvik – 3
Joachim Thomassen – 4

Fegor Ogude – 4

Harmeet Singh – 4

Martin Pusic – 4

Morten Berre – 4
Marcus Pedersen – 5
Håvard Nielsen – 5

46 min Veigar Pàll Gunnarsson  – 4
76 min Bojan Zajic –  for lite tid
84 min Mohammed – Fellah for lite tid

Se flere bilder her.

 

2 kommentarer til «Tamt, tafatt og tap i Tromsø»

Legg igjen en kommentar