Dagboka fredag 11. mai 2012

Vi vil ha noe langt bedre enn Barcelona til bursdagspresang,  vi regner med mye folk på Sofiemyr i morgen og vi forventer seks nye poeng i løpet av helga!   Nei til mandagskamp Barcelona og Liverpool har reddet vålerengabudsjettet før, i år er det Manchester United sin tur. I et TV2-intervju etter at United-kampen ble … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. mai 2012»

Vi vil ha noe langt bedre enn Barcelona til bursdagspresang,  vi regner med mye folk på Sofiemyr i morgen og vi forventer seks nye poeng i løpet av helga!

 

Nei til mandagskamp
Barcelona og Liverpool har reddet vålerengabudsjettet før, i år er det Manchester United sin tur. I et TV2-intervju etter at United-kampen ble kjent, antydet Pål Breen at det allerede nå arbeides med å få Barcelona tilbake til Ullevaal i jubileumsåret.

Om det ikke koker, så ble det iallfall litt temperatur på forumet etter dette. De fleste vil ha seriøs  kamp om tippeligapoeng når Vålerenga fyller hundre mandag 29. juli neste år. Ønsker folk virkelig den forhatte mandagskampen tilbake etter at vi endelig får fjernet den?

I neste år skal Vålerenga være tilbake i det europeiske selskapet. Det hagler med kvalifiseringskamper til Champions League og Europa League rundt månedsskiftet juli august, det blir kamper en snau uke før og et par dager etter 29.juli for lagene i 3. kvalifiserende runde. VPN har tidligere skrevet at om NFF mener alvor med å legge til rette for at norske lag skal kunne hevde seg i Europa, så må det ikke stappes inn serie-eller cupkamper i terminlista i denne tida. Men foreløpig er NFF’s europahjelp en seriepause først når gruppespillet er i gang, mest sannsynlig uten norske lag (som blir slått ut av for tøft og tett kampprogram under kvaliken).

Den beste jubileumsgaven for Vålerenga er gruppespill og seriegull. Pål Breen & Co kan hjelpe til med tilretteleggingen. Det betyr først og fremst nei til Barcelona eller andre lag som forplikter oss til å stille med vårt sterkeste mannskap i beste kvalifiseringstid.  Glem de store inntektene fra showkampene. Tenk heller på enda større inntekter fra gruppespill. Skal Vålerenga bidra i Europa som deltaker eller som sparringpartner for de store?

Lille speil på veggen der, hvem er … 

– Med sine blendende fotballferdigheter har hun skapt daglig omtale og kvinnefotballfeber i et av de mest mannsjåvinistiske fotballmiljøene 

Med disse ordene presenteres Kremtoppens nykommer og selvfølgelige vinner denne uka, Tina Wulf. Fortsett å gi din stemme så hun holder stillinga neste uke, for selv om Tina ikke kan trues av de nye utfordrerne Dorthe Skappel eller Dronning Sonja, så lurer skiprinsesse Therese Johaug i skogbrynet. Gå til valgurnen her.

Selvsagt digger vi blest om kvinnefotballen. Mens publikum svikter herrene, skjer det motsatte i jenteleiren, og det er ingen hemmelighet at dette har sammenheng med Vålerengas inntreden i Toppserien. For ordens skyld: det er heller ingen hemmelighet at det ikke skal mer til enn en busslast tilskuere  for å smadre gamle publikumsrekorder.

En av disse busslastene, nemlig Enga-bussen, går til Sofiemyr i morgen  klokka 14:00 fra Vålerenga Vertshus, om ønsket kjører bussen innom Bohemen eller andre steder på veien også. Det koster hundre spenn (inkludert kampbillett). Påmelding til Morten på tlf 982 58 509. Kampen mot Tabellbotn har avspark kl 15:00 så ingen trenger å gå glipp av TV-fotball fra Tromsø.

2-0 ved pause er en farlig ledelse
Denne uskrevne fotballregelen fikk Italia smake i går. I G16-landskampen et eller annet sted i Estland gikk italienerne på et opplagt 2-3 tap siden de neglisjerte regelen og var lettsindige nok til å ta føringa med to mål før hvilen. Vålerengagutten Ivan Näsberg spilte hele kampen. I morgen spiller han ny kamp, denne gangen ikke bare i, men også i mot Estland.

En omgang omgangssjuke
Hittil i sesongen har Vålerenga aldri klart å spille mer enn én frisk omgang, bortsett fra mot lille Skeid i cupen. Mot Sogndal ble det sågar to sjuke omganger. Sånt har selvfølgelig smitteeffekt, og kapteinen vår som så vidt hadde kommet seg opp i knestående etter litt rusk i lysken, er nå nede for telling med omgangssjuke. Men Ogude er klar til kamp om nye gule kort i morgen, og om han og resten av gjengen unngår sjukdom i andre omgang, er det duket for tre nye poeng. Mulig de blir sett på som ransutbytte, men sånt sier ikke tabellen noe om, og fotballtabeller er som kjent noe av det ærligste som fins. Eller herligste. Ikke sant Lillestrøm og Brann?

Billettnytt
Fortsatt 250 billetter igjen til Hønefoss neste lørdag, åpent salg til klubb- og klans-medlemmer fra i dag. Billettene gjelder på kortsida, kr. 180,- . Sjappa har også fått inn noen billetter på felt A sittetribune (familietribune) Pris kr 210,- 

Bortebilletter mot Odd andre pinsedag i salg fra i går. Mer enn nok billetter og åpent salg i Sjappa. Kr 180,-

Vålerenga i dag
A-laget trener på Alfheim klokka 18

En kommentar til «Dagboka fredag 11. mai 2012»

Legg igjen en kommentar