Dagboka mandag 7. mai, 2012

Vålerenga snubler videre og får samlet med seg nok en tre-poenger i en kamp som utrolig nok ble spennende. 3-2 ble det til slutt etter en forrykende kampåpning med to mål av Marcus Pedersen og ett av Morten Berre. Med det er Vålerenga oppe på en tredjeplass. Andre omgang burde kanskje forbigås i stillhet? Denne … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. mai, 2012»

Vålerenga snubler videre og får samlet med seg nok en tre-poenger i en kamp som utrolig nok ble spennende. 3-2 ble det til slutt etter en forrykende kampåpning med to mål av Marcus Pedersen og ett av Morten Berre. Med det er Vålerenga oppe på en tredjeplass.

Andre omgang burde kanskje forbigås i stillhet? Denne skribenten befinner seg for tiden i Granada (som tapte sin kamp denne helgen etter en forrykende åpning, mot selveste Real Madrid) uten internett på hotellet. Dermed ble det sporadisk titting på vglive.no, mens 3G-nettet slås av og på i et forsøk på å spare penger. Vålerengas 3-0 kort vei inn i første omgang betydde altså at man kunne slappe av og nyte sol, cervesa og jamon i stedet for å bite negler. Akk ja.

Uansett så er det helt tydelig at Vålerenga har et problem med å holde konsentrasjonen oppe over to hele omganger. Og selv om tredjeplassen er smigrende så er det vanligvis mere interessesant å se på målforskjellen på dette stadiet av sesongen når man leser tabellen. Og der ligger ikke Vålerenga så godt an med sitt ene enslige plussmål, både Haugesund, Sogndal og Tromsø stormer forbi på den statistikken (mens «seriefavoritten» Molde interessant nok har sluppet inn like mange som de har scoret, og altså ligger bak Vålerenga).

Årsaken til lagets konsentrasjonsvikt synes i følge rapportene å ligge ett eller annet sted i hodene på Harmeet Singh, Mohammed Fellah og Andreas Nordvik. Hva skjer gutter, tåler dere ikke medgang? Uansett så blir det godt å få tilbake Andre Muri, Ogude og Kristofer Hæstad og med det litt av den ballasten et par år på baken gir.

Men også Fredrikstad hadde en ung forsvarsrekke med alt det innbærer:

– Jeg trodde ikke det var sant og mye av kampen blir ødelagt det første kvarteret. Vi misser på de enkle tingene, og det hadde ikke skjedd dersom vi hadde hatt en normal forsvarsrekke tilgjengelig, sier Tom Freddy Aune i Dagbladet. Godspill fra Vålerenga var nok en annen årsak.

– Når vi først scorer tidlig er det ingen som kan ta oss. Jeg hadde en god Fellah bak i dag som hadde to assist, sier Marcus Pedersen i et intervju med TV2 etter kampen.

– Det var en fantastisk fin første omgang, og da spilte vi slik vi skal. Men så tenkte nok guttene at de skulle spare seg litt i et hektisk kampprogram. Vi gjorde feil på egen banehalvdel, så jeg er veldig fornøyd med at vi dro i land tre poeng, sier Martin Andresen i Dagbladet.

Spare seg litt? Ærlig talt. Men jo, vi tar med oss de tre poengene, og smiler litt av at flere nå skriver at Strømsgodset blir seriemestere, etter seier mot mektige Sogndal på hjemmebane.

Norgesmester Martin

Av alle ting så ble Martin Andresen norgesmester i squash double i helgen.

Sammen med noe mer erfarne Richard Larsson gikk han til topps.

– Det er jo selvfølgelig gøy å vinne når man først stiller opp, sier Martin Andresen til vif-fotball.no.

– Vi har spilt tøffe kamper og det er bra nivå. Finalen var veldig jevnt og gikk til fem sett, men i siste sett vant vi 11-5, fortsetter Andresen.

Hva med å lære bort dette her med å konsentrere seg gjennom hele konkurransen? Det kunne kanskje flere på laget hatt bruk for.

7 kommentarer til «Dagboka mandag 7. mai, 2012»

Legg igjen en kommentar