Vålerenga – Fredrikstad 3-2

Vålerenga – Fredrikstad, Tippeligaens 07.runde, 06.05.2012  Ullevaal Stadion, tilskuere: 10.155 Status før denne kampen er at RBK vant sin fredagskamp og har 15 poeng og at Tromsø kun fikk uavgjort mot lille Odd. Med seier vil dermed Vålerenga minst klatre en plass, forbi Tromsø, og ha heng på Bart City. Kampfakta Mål 1 – 0 … Fortsett å lese «Vålerenga – Fredrikstad 3-2»

Vålerenga – Fredrikstad, Tippeligaens 07.runde, 06.05.2012

Ullevaal Stadion, tilskuere: 10.155

Status før denne kampen er at RBK vant sin fredagskamp og har 15 poeng og at Tromsø kun fikk uavgjort mot lille Odd. Med seier vil dermed Vålerenga minst klatre en plass, forbi Tromsø, og ha heng på Bart City.

3 – 2 (61. min) Elyounoussi

Vålerengas lagoppstilling: Hirschfeld – Leigh, Larsen, Nordvik, Thomassen – Singh (Næss 90. min) , Fellah (76. min Zajic), Pusic (62. min Suleiman) – Berre, Pedersen, Nielsen

Innbytterbenken: Engebretsen, Laajab, Gunnarsson, Suleiman, Næss, Zajic, Anene.

Bøndas lagoppstilling: Knudsen – Strømsborg, Martinsen, Dahl Hagen, Hansen (83. min Ruud Tveter) – Landgren, Jabbie, Hussain – Valencia, Elyounoussi, Halvorsen

Gule kort

Hjemmelag: Suleiman (65. min)

Bortelag: Hussain (39. min) Hussain (88. min)

Røde kort:

Bortelaget: Hussain (88. min)

Dommere: Espen Berntsen (Hoveddommer), Kim Andrè Johnsen, Harald Strand, Fåglarne Vet (Fjerdedommer).

Kampinntrykk

Kampen starter  forrykende.  Først er det noen fine kombinasjoner på vår venstreside og Håvard Nielsen avslutter. Like etter er det innlegg fra samme kant, fra Fellah, det blir et skudd, Knudsen redder og Pedersen er frempå på returen og dytter den i kassa.  Minuttet etter er de samme gutta igang igjen og det står 2-0 før Kasper Wikestad har klart å si:

«Norwich er muligens ikke verdens beste lag, men kom å se på denne samlingen med gule og grønne Norwich hagenisser. Spesielt denne er jeg fornøyd med. Du kan se den ligner på Jeremy Goss».

Det er slitsomt å møte Håvard Nielsen

Venstresiden vår er hissig idag. Etter 12.  min prøver FFK prøvde seg på på et innlegg. Hirschfeld bokser ballen ut på vår venstreside i stedet for å ta ballen i fast grep. Håvard Nielsen vinner en duell og kan storme oppover langs krittmerket. 60 meter senere får Pusic ballen nede ved cornerflagget og og legger den hardt og lavt inn i feltet. Den går gjennom hele feltet og på bakre stolpe bredsider Berre den inn i det åpne målet. Nydelig, klinisk, brutalt, hardt og uten tanke på motspilleres ve og vel. Skulle nesten tro vi var Rocco Siffredi.

Vålerenga har vært gode i denne perioden, men FFK gjør det veldig lett for oss. De presser ikke ballfører, gir oss store rom og virker i det hele tatt lite interesserte i kampen og grensen til medisinerte.

Omgangen fortsetter med at vi mer eller mindre kjører over dem hele omgangen. Vi kommer rundt på høyre, vi kommer rundt på venstre, vi spiller oss gjennom på midten og vi avslutter fra distanse, men det blir ikke fler mål.

Det er tydelig at FFK hadde fått hårføner’n i pausen. De var mye mer resolutte og aggressive og ga oss mye mindre rom. At de i tillegg klarte å spille opp Elyounoussi i bakrommet og redusere allerede etter 3 minutter av andre omgang, gjorde ikke saken bedre. Det hjalp heller ikke at våre spillere ikke tok hintet.

Vi klarte ikke å justere spillet. Spilte der det var rom i første omgang, men hvor det nå var tett, valgte å gå med ballen selv om det nå var press på ballfører osv.  Derfor var det ikke unaturlig at Elyounoussi klarte å trille en ball forbi Hirschfeld omtrent da uret passerte 60 minutter.

Derfra og ut handlet det mest om å ikke miste det som til pause så ut som en enkel seier. Suleiman Ahmed kom inn på midten, og det hjalp. Han gjorde mye riktig, dro av en mann når det var nødvendig og traff stort sett medspillere med pasningene. Dette i sterk kontrast til en del andre…

Andreomgangen var stort sett grusom å bevitne. Alle feil og mangler vi har sett denne sesongen ble synlige igjen. Vi tapte midtbanen og ble sårbare bakover, og mens de på midten stort sett har en god grunnteknikk, så har vi noen i det bakre leddet som i alle fall ikke jeg er trygg på.  Men det at Muri er borte og at hele den bakre rekken, med unntak av Nordvik, er ny for sesongen er ikke en unnskyldning. FFK er dårligere stilt enn oss. De måtte til og med kjøre Dahl Hagen inn sentralt da de kun har én frisk stopper samt dytte ned Mads Hansen på backlplassen. I tillegg har de Vidar Martinsen, som i beste fall er gjennomsnittlig, og en tass som heter Ole Strømsborg. Sånn, nå har dere hørt hans navn også. Tviler på at dere får høre det spesielt mange ganger i fremtiden. Han virket å være en spiller det går 50 av på dusinet så mye som han ble rundet og eid.

Begge omgangene idag var lærerike. Første omgang kan brukes til å se hva vi faktisk gjør riktig og bygge videre på det. Venstresiden vår var bra, vi skapte mye når Pusic og Nielsen satte på turboen. Sentral midtbane var flinkere til å spille opp på en rettvendt Pedersen og ikke bare ta possessionorienterte valg. Og det var nettopp denne mixen der vi satte fart når det var mulig, slo langt når anledningen bød seg og spilte possession når vi måtte, som gjorde det vanskelig å forsvare seg mot oss. Ofte blir vi lette å lese og forsvare seg mot fordi vi ikke har denne mixen. Det blir for omstendlig og for forutsigbart.

Sånn helt til slutt så er det verdt å nevne Vålerenga-reject Etzaz Hussain. For en idiot. Den mest giddalause spilleren før pause og en idiot etter pause. På slutten mister han ballen og kaster seg ned og faker skade. Berntsen gjorde noe rart innimellom, men han falt ikke for den, og Vålerenga kunne gå i angrep. Etzaz stoppet rullingen sin og så på dommeren og da han så at Berntsen så på ham så begynte han å rulle igjen. Da Vålerengas sjanse ble avverget og Fredrikstad kunne gå i angrep spratt han opp og løp av full kraft inn i et åpent rom. Heldigvis så er det noen ganger at karma inntreffer. I dag hadde vi et slikt tilfelle.  Etzaz Hussain ble felt utenfor straffefeltet og ut mot sidelinjen. Et glimrende sted å få frispark. I stedte for å være fornøyd går han mot dommer, kjefter og smeller fordi en vålerengaspiller ikke får gult kort, og pådrar seg dermed gult kort selv, sitt andre, og blir utvist. Det er bare å gratulere ham, og med tanke på hans evne til å ta en Drogba, så er det også fortjent.

Innbyttere

62 min Ahmed Suleiman  – 5
76 min Bojan Zajic for kort tid
90 min Nicolai Næss for kort tid

Børskommentarer

En kamp der det er vanskelig å sette børs fordi laget var i snitt 7-ere i første omgang, mens de var 4ere og verre i andre. For å si det sånn. Pedersen goalla dog to og jobba iherdig i andre, og var vår beste.

I forsvar har vi store utfordringer ennå, spesielt savner vi rutinen til Muri, ikke minst på motstandernes dødballer og innlegg. Men også utover det tar de farlige valg som leder til balltap og kontringer. Selv om vi skal være ballbesittende er det vel lov å måke den oppover istedet for å drible med tre motstandere som siste mann?

Fremover har vi bra trøkk og første omgang var en fryd der kantene ble godt brukt på begge sider og FFK sleit stort med bevegelighet og presise innlegg.

Men hva i all verden skjedde i løpet av pausen? Sa Martin at vi skulle legge oss bakpå? Om ikke: hvorfor ga Fellah og Singh seg? Skader? Og hvorfor bytte Pusic som i likhet med Pedersen fortsatt løp og truet? Venter spent på svar.

Nok en gang sjangler Vålerenga seg til tre poeng. Det kjennes godt! Igjen!

En kommentar til «Vålerenga – Fredrikstad 3-2»