Dagboka fredag 4. mai 2012

Det er klart for klassekamp. Vi ser fram til en avlang helg med ni poeng og seier på alle fronter   Vålerenga vs Aristokratiet   Denne helga er satt av til kamp mot aristokratiet.  Turneringen starter i Vallhall i morgen klokka 15, fortsetter på Ullevål søndag og avsluttes i grenselandet mot de dype skoger mandag.   Damene først. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. mai 2012»

Det er klart for klassekamp. Vi ser fram til en avlang helg med ni poeng og seier på alle fronter

 

Vålerenga vs Aristokratiet

 

Denne helga er satt av til kamp mot aristokratiet.  Turneringen starter i Vallhall i morgen klokka 15, fortsetter på Ullevål søndag og avsluttes i grenselandet mot de dype skoger mandag.

 

Damene først. I forrige runde sprella de på gaffelen til Kattem, men ranet til seg en fortjent trepoenger. I morgen forventes det vel at laget spiddes på kleppen til Klepp, én av kvinnefotballens tre aristokrater sammen med Trondheims-Ørn og Strømmen som også har vært med i den øverste serien siden begynnelsen for tjuefem år siden.

 

Men Klepp er ikke hva de engang var. Serie- og cupmesterne fra slutten av åttitallet har etter hvert lagt seg til rette på nedre halvdel av tabellen. I fjor ble det åttende plass, så sånn sett burde jentene fra Jæren være passe match for Tina Wulf & Co. Men Klepp har startet sesongen friskt og ligger helt i toppen med 10 poeng mens VIF har slitt seg til sine 4 poeng og åttendeplass. Amazonene fra Grimstad fikk smake kleppen og gikk på et stygt firemålstap hjemme. Kattem tapte 1-2 på Klepp Stadion, sist helg spilte Klepp uavgjort mot Kolbotn og 1. mai ble Sandviken senket 3-1.

 

Alle tall taler for den kvinnelige aristokraten, men vi tror noe annet. Solveig Gulbrandsen er tilbake etter karantenen hun ikke skulle fått, og vi har ikke klart å snuse opp legejournaler som avdekker skader av betydning i troppen. Trener Cecilie Berg-Hansen garanterer jenter med en herlig attitude som spiller med hjertet utenpå drakta. Det er absolutt ingen grunn til å skygge unna Vallhall i morgen klokka 15.

 

Plankekjøring regner vi med at det blir på Ullevaal søndag kveld, men hvem som står for kjøringa er mer usikkert. Aristokratene mangler mye, ikke bare Snæbbus og Bjørn Borgen. Vålerenga mangler framdrift, men det skal ikke mer til enn å skru spillet 90 grader så er vi i lengderetning eller flytsone eller hva det nå kalles. Hos plankekjørerne, Østfolds overklassestolthet, er den unge midtstopperen Kevin Durè definitivt ute med delvis flerra korsbånd, men resten av laget er intakt om det går an å bruke et sånt ord om dagens rødbukser. Vålerengas skademareritt og friskmeldinger er offentliggjort på vif-fotball.no. At tidligere fredrikstadstopper Joachim Thomassen er på beina igjen samtidig med at Andreas Nordvik viste svært lovende takter mot Lyn, er betryggende. Oppgjørene mot Fredrikstad er alltid åpne og morsomme. Spesielt når vi vinner så klart som på  kommende søndag.

 

Plankehaugen sender ti busser nordover, tre av dem direkte til Ullevaal, resten direkte til Saras telt.

 

Elverum? Tjue mil oppstrøms for Fredrikstad langs Glommas bredder finner vi Nye Elverum Stadion. At det falmete aristokratiet har funnet veien motstrøms fra plankebyen og fått rotfeste i det lille tettstedet i skogbrynet, virker helt usannsynlig. Og det er det da også. Nei, aristokratene i Elverum spiller ikke ball. Elgen, skogens aristokrat, vandrer fritt i gatene og gnager på det som er av naturplen og prydbusker, men skyr kunstgress. Så det blir ikke noe møte med aristokratiet i de dype skoger, men klassekamp, eller rettere sagt kamp av klasse, kan det likevel bli når rekruttene barker løs mellom granleggene i Elverum mandag klokka 18. Elverum knalla til med 5-null borte i forrige runde, men det var mot det fortapte andrelaget til Godset. Før det har laget to uavgjorte bataljer, så det er et ubeseiret lag vi møter. Og akkurat det venter vi at rekruttene gjør noe med.

 

God helg!

 

En kommentar til «Dagboka fredag 4. mai 2012»

  1. Vi skal sørge for at rekruttene blir vel tatt i mot på Elverum på mandag. I Hernes (1 mil øst for Elverum) rekrutteres flere Enga supportere. Vi skal spille G-9 kamp mot Elverum samtidig, men rekker andre omgang med støtte til De Kongeblå 🙂

Legg igjen en kommentar