Sølvguttene kommer

Når Vålerenga ikke kommer til Europa kommer Europa til oss. Søndag 5. august sørger de to mest populære lagene i verden for at sesongen går i pluss. Vi gleder oss til et stappfullt Ullevaal.   Det er aldri for seint å endre ferieplaner, så de som så for seg langhelg på vestlandet med bortekamp i Haugesund … Fortsett å lese «Sølvguttene kommer»

Når Vålerenga ikke kommer til Europa kommer Europa til oss. Søndag 5. august sørger de to mest populære lagene i verden for at sesongen går i pluss. Vi gleder oss til et stappfullt Ullevaal.

 

Det er aldri for seint å endre ferieplaner, så de som så for seg langhelg på vestlandet med bortekamp i Haugesund første helg i august, må bare booke om. Den noe viktigere seriekampen mot Haugesund spilles enten torsdag eller fredag i forkant av treningskampen mot de engelske sølvvinnerne. NFF har velsignet endringen i spilleplanen fordi de digger at norske lag bryner seg mot topp internasjonal motstand, sånt er med på å utvikle fotballen her hjemme, leser vi på vif-fotball.no

Ryan Giggs og Pa-Modou Kah anno 2002. Giggs kommer kanskje. Foto: Med tillatelse fra Daniel Sannum Lauten

Vålerenga stiller sine beste menn, i motsetning til i fjor mot Liverpool fordi kampen den gangen ble presset inn i et på forhånd sprengt kampprogram. United på sin side har lovt å mønstre noe à la en førsteellever. Det er kun to uker til Premier League starter, stjernene trenger trim og kvalifisert motstand. NRK,  som var først ute med nyheten om treningskampen, gjør et nummer av at hver gang ManU velger norsk motstand i oppkjøringen går gullet til andre lag. United har besøkt Norge åtte ganger siden 1977.

Mediesjef Lasse Vangstein bekrefter våre mistanker om at det blir passe stive billettpriser, uten å røpe noe mer eksakt. Det er atskillig dyrere å hente Manchester United enn Liverpool til Ullevaal, og så vidt vi husker var det først fra 17000 tilskuere Vålerenga begynte å tjene penger. Denne gangen er tallet 21000, og billigste billett ryktes å ligge tett oppunder 700 kroner. Men dette har blitt forelagt Uniteds supporterforening i Norge, de har ingen innvendinger mot prisene og stiller mannsterkt. Økonomisk sett er kampen av aller største betydning for Vålerenga. Med tydelig synkende publikumsinntekter i år er klubben dønn avhengige av fullt hus på Ullevaal i denne kampen.

I fjor bidro Liverpoolkampen til at underskuddet ikke ble vesentlig mer enn 10 mill, tidligere har tilsvarende treningskamp mot Barcelona sørget for at årsregnskapet ikke gikk i minus. Så hva man enn måtte mene om kamper av denne typen er de svært viktige for klubbens økonomi.

 

Solskjær og Keane kommer definitivt ikke Foto: Uniteds homepage

 

 For ti år siden møttes Vålerenga og United foran 24.108 tusen på Ullevaal. Legendene Ole Gunnar Solskjær og Roy  Keane sørget for 2-1 seier og Pa-Modou Kah sørget  for at det ikke ble 0-2. Vi forventer at vi ikke trenger å skrive det samme som vi gjorde i Dagboka etter den kampen:

 

 

Fra Dagboka onsdag 31.juli 2002

– Det ble som vi antok. En begredelig affære. To uinspirerte lag og 20.000 Manchester supportere som var mer interessert i å ta bølgen enn å følge kampen.

– Manchester United stilte med et b-preget lag… Blaserte og lite villige til å underholde gjorde de sitt til at Manchester United supporter-klubb neppe får et ras av nye medlemmer. Og Klanen økte neppe sine medlemstall de heller.

– Jeg forstår at Michael Schumacher ikke er like inspirert når han setter seg inn i en 1987 modell Opel Corsa 1.4, men jeg vet at han kan kjøre bilen til det ytterste av hva den tåler hvis han vil. Og det mener jeg United spillere, og Vålerenga spillerne, også kunne ha gjort på banen i går.

– Dette er den lengste fotballkampen jeg har vært på. Spiller dem to ganger 90 minutter??

– Pa fylte 22 år og ga seg selv en presang i form av det vakreste målet han noen gang har scoret i følge ham selv. Både Pa og Grahn får dessuten ros av Ferguson.

– Hvis barnebarna mine engang spør kan jeg si at jeg var der… …selv om jeg duppet av et par ganger…

 

Fra VPNs kampreferat den gangen

Moro for unga og Terje Hauge.

– Dette var uansett en kjedelig og betydningsløs kamp, med mulig unntak for «merkevaren» Vålerenga

– Det føles ikke bra med bortebane når man er på «hjemmebane» på Ullevål – der pølsene er skikkelig medisin for folk med treg mage eller hang til ekstrem/risikosport.

– Vi skylder aldri på dommeren når Vålerenga taper kamper og det er heller liten vits å la et kampreferat gå ut over en dårlig dommer, men skitt la gå, VPN er jo kjent for sin objektivitet.

– Man kan jo spørre seg hva som skal til for at Hauge skal dømme litt bedre enn en middels 5. divisjonsdommer i bakrus. Nok er nok?

– Vålerenga satt sitt preg på kampen, men det var dessverre mulig å registrere noe klasseforskjell på de to lagene ved flere anledninger.

– 7 minutter før slutt lurer Keane Kjetil Rekdal som er bakerste mann, kommer alene med Øyvind Bolthof og setter enkelt ballen bak keeper. Etter dette skjedde det lite å skrive hjem om, annet enn at det er et lite mareritt å komme seg hjem fra Ullevål når T-banen ikke går og det er Norway Cup…

 

À propos Norway Cup

Norway cup er ferdig dagen før United gjester Ullevaal søndag 5.8.2012, men kidsa og kassereren i Vålerenga kan glede seg til Vålerenga-Brann søndag 29.juli samme dag som turneringen starter.

En kommentar til «Sølvguttene kommer»

Legg igjen en kommentar