Våkne, siddisene kommer!

Ordene gjallet i gårdsrom fra barnemunn til barnemunn. Det var to store begivenheter i Kristiania, når sirkuset kom til Tøyen med skjeggete damer og andre rariteter, og når siddisene kom.   Slik er det ikke lenger. Fra å være en raritet, noe hyggelig og spennende på en gang, har siddisene i dag redusert seg selv … Fortsett å lese «Våkne, siddisene kommer!»

Ordene gjallet i gårdsrom fra barnemunn til barnemunn. Det var to store begivenheter i Kristiania, når sirkuset kom til Tøyen med skjeggete damer og andre rariteter, og når siddisene kom.

 

Slik er det ikke lenger. Fra å være en raritet, noe hyggelig og spennende på en gang, har siddisene i dag redusert seg selv til å være relativt slitsomme folk fra Rogaland. Selv om Stavanger, på sine beste dager, er en helt ålreit by, er siddisene blitt mer og mer lik bergensere. Gapete, sjølgode og med manglende virkelighetsforståelse. Eneste formildende trekket er at de forbarmet seg over Åge Hareide etter at hans rasering av landslaget var over. Nå er han best kjent som mannen som harva over Berit. Det er ikke særlig til ettermæle å ha.

 

Spillerne

Selv om Viking FK tar mål av seg til å bli topp fire i årets tippeliga, eller så går breiflabben av, er ikke spillerstallen egnet til annet enn å vekke forundring.
–Hvem er disse folka, spør man seg. Eneste navn som ringer bjeller er nummer 20, Indridi Sigurdsson (tidligere Lyn) og nummer 10, Erik Nevland. Ingen av dem er mulig å like. Ikke en gang en mor vil like disse noe særlig. Sistnevnte har riktignok rukket å skåre ett mål på to kamper, uten at dette tribunalet finner det videre formildende.

 

Treneren

Åge Hareide har vi allerede ment noe om, men er det mer å skrive? Egentlig ikke, han har lovet å gå av som trener for Viking om de ikke blir topp fire i år og det er ingen grunn til at Vålerenga skal hjelpe dem med det. Siden forbundet helst vil ha klovner i sitt midte antar vi de allerede har ryddet et kontor som venter på stakemannen.

 

Supporterne

Viking har ikke bare supportere, de har horder med supportere. Også kjent som Vikinghordene. Klanen kan nok virke kleint for enkelte, men det får da være måte på! Mens resten av supporternorge maler forbundet opp etter veggen i viktige saker som forutsigbarhet for kampavvikling, kampene skal spilles i helgene, tillatt med bluss etter søknad og få skrive hva pokker en selv vil på bannerne, har Vikinghordene kjempet en annen kamp. En viktigere kamp. For de har sett til Tyskland og konkludert med at øl er nøkkelen til god stemning og engasjement på tribunen (noe som mangler helt på Jåttå). Derfor lar de seg ikke vippe av pinnen når det gjelder motstanden mot å kombinere alkohol og idrett her i landet (så lenge det er kombinasjon i organiserte former), de skal selge lett-øl! Noe som antas å bli årets slager. Leder for hordene, Geir Inge Fiskebekk, understreker at tilbudet kun gjelder i Vikinghordenes kiosker og kun for Vikinghordenes medlemmer.

I motsatt fall kunne en tenke seg at stemningen brer seg til hele stadion…

For å kompensere har noen brutt ut og etablert F19 som alternativ supportergruppering. I følge ryktene er det ikke de som tømmer Vikings lager av supportereffekter, noe som vitner om at en eller annen i Stavanger har kommet hjem fra fiskefeltet og innsett at det går å være supporter selv om man går i dagligdagse klær. VPN antar her, naivt nok, at disse folka kommer inn på stadion i år. I fjor ble jo alle uten drakt, skjerf, sko og bukse erklært uønska på Jåttå.

 

Kampen

Viking, har som Vålerenga, spilt to kamper. De åpnet mot naboen Ulf fra Sandnes hvor de så vidt klarte 2-2 og uavgjort. Etter kampen unnskyldte Hareide seg med at det var uvant klima, lang reise og at han så litt for mange staker på en gang til at han kunne lede laget på en god måte. Neste runde tok de i mot Odd på hjemmebane og vant 1-0. Hareide forklarte at han var et jævla geni og gjorde alle de rette grepene i kampen. Han hadde visst 11 andre med seg på seieren uten at de ble nevnt i særlig grad.

Vålerenga på sin side har én god omgang på to kamper. Det var første omgang i Drammen. Mot Haugesund ble seieren berget i siste øyeblikk, mens Strømsgodset bøffa alle poenga i sitt siste øyeblikk. Poengmessig ligger Vålerenga altså som forventet, men spillet må nok heve seg betraktelig i fulle 90 minutter skal vi sove rolig om nettene.

 

Faktisk bør spillet heve seg som en god og solid stake.

En kommentar til «Våkne, siddisene kommer!»

Legg igjen en kommentar