Dagboka torsdag 29. mars, 2012

VIF-hockey måtte se seg slått ut til slutt etter 1-2 mot Lørenskog og futsal landslaget fikk forventet bank 5-0 av Italia. Men i begge kampene var innsatsen fra våre bra. Det vil si, vi synes det ble litt vel mange utvisningsminutter på Jordal i går, men sett over ett så har hockeyen overprestert i år. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 29. mars, 2012»

VIF-hockey måtte se seg slått ut til slutt etter 1-2 mot Lørenskog og futsal landslaget fikk forventet bank 5-0 av Italia. Men i begge kampene var innsatsen fra våre bra.

Det vil si, vi synes det ble litt vel mange utvisningsminutter på Jordal i går, men sett over ett så har hockeyen overprestert i år. Det samme gjelder landlaget i futsal, som møtte ett av verdens beste lag etter å ha kommet uventet langt i kvaliken.

– Italia kjenner hverandre mye bedre enn det vi gjør. De har hatt treningsleir i to uker nå, mens vi knapt har hatt en trening sammen. De lever av dette. Vi var gode i 1.omgang, men de satt på et nivå til i 2.omgang, og da slet vi med å holde følge. Men jeg synes dette var veldig gøy, sier Abdurahim Laajab til fotball.no.

Ibba kom seg dermed uskadet gjennom kampen kan konsentrere seg om fotball framover. Det samme kan vi.

Først og fremst gjelder det altså bortekampen mot Strømsgodset borte på lørdag. Der kan det være kjekt å vite at Svein Oddvar Moen dømmer. I følge vif.no har Moen dømt Vålerenga 22 ganger, derav 11 seire, tre uavgjort, og åtte tap for Vålerenga.

Hva tenker de med?

«De» referer i dette tilfelle til NFFs sanksjonsutvalg for de som måtte lure. Saken er den at unge Martin Pusic bestemte seg for å feire seiersmålet mot Haugesund med en hvit «I love Jesus» t-skjorte. Ikke veldig smart og Martin har gitt ham fortjent klaps, men dommer Per Ivar Staberg så det ikke, og episoden kom ikke med i dommerrapporten.

– Nå var jeg ikke så ivrig på å sjekke hva som skjedde, men det var også umulig for meg å se det. Hadde jeg sett det, hadde han fått gult kort, sier dommer Staberg til VG Nett.

Under forutsetning av at refset fra Martin er vel gjennomført og forstått, skulle en dermed tro saken var ute av verden.

Men neida. Det er blitt medioppmerksomhet og da greier ikke NFF holde fingrene av fatet.

– Det er ikke en sak før de eventuelt vurderer det slik at dette skal bringes videre. Det er påtalenemnda som sitter på påtalekompetansen, sier informasjonsrådgiver Yngve Haavik.

Ny «de» altså. VG Nett har aner blod på tann. Vi sakser:

Egil André Berglund, leder for påtalenemnda, henviser til medlem av påtalenemnda, Knut Fure. Han sier til VG Nett onsdag ettermiddag at det ventes en avgjørelse i saken onsdag kveld eller torsdag morgen.

– Vi skal diskutere litt med NFF først, sier Fure til VG Nett.

Dersom påtalenemnda mener Pusic bør straffes i en eller annen form, sender de saken videre til doms- og sanksjonsutvalget. Slik VG Nett forstår det er karantene lite aktuelt som straffereaksjon i en slik sak.

Alstå ingen sak så langt så vidt vi kan se. Men hvorfor skal det i det hele tatt diskuteres? Vi trodde det var regelen at ting som ikke kom på dommerrapporten var regnet som døde og begravet. For å si det på en annen måte, dersom dette blir en sak så er det overhodet ingen ende på hva slags saker doms- og sanksjonsutvalget kommer til å sitte med utover i sesongen. For det finnes nok av folk som har tilgang på videoutstyr og stor tålmodighet. Eller er det slik at det er fordi Pusic spiller for Vålerenga og VG Nett har funnet en sak å kverne på som sørger for oppmerksomheten fra NFFs side?

En kommentar til «Dagboka torsdag 29. mars, 2012»

Legg igjen en kommentar