Dagboka onsdag 28. mars, 2012

I og med Skeid og Lyns fall, for ikke å snakke om Frigg, er det nå kun ett lag igjen i byen. Dette medfører at Vålerenga føler forpliktelser, og det ikke bare av sportslig art. (Men vi minner likevel om kampen på Jordal i kveld.) Det er vel ganske velkjent at Vålerenga har kjørt prosjektet … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. mars, 2012»

I og med Skeid og Lyns fall, for ikke å snakke om Frigg, er det nå kun ett lag igjen i byen. Dette medfører at Vålerenga føler forpliktelser, og det ikke bare av sportslig art. (Men vi minner likevel om kampen på Jordal i kveld.)

Det er vel ganske velkjent at Vålerenga har kjørt prosjektet «Vålerenga mot Rasisme» i et drøyt tiår. Men det stopper ikke der. I dag skriver Aftenposten om flere sosiale prosjekt der Vålerenga tar ansvar.

– Bydel gamle Oslo er området med størst andel av fattige familier i byen. Skal vi være «Oslos stolthet», kan vi ikke forholde oss passive til vårt eget nærmiljø, sier Lars Eirik Eggen, som leder samfunnsavdelingen i Vålerenga Fotball og leder for inkluderingsprosjektet i klubben, Tamseela Afzal til Aftenposten.

– Vi jobber bredt og vi bidrar med å utføre offentlige oppgaver med god kvalitet. Drømmen vår er at vi med nytt stadion kan doble antall personer som jobber med sosiale prosjekter, sier lederen for samfunnsansvar i VIF, fortsetter Eggen i samme avis.

Aftenposten skriver at i tillegg til Vålerenga mot rasisme, så har klubben startet «Inkluderingsprosjektet» som skal hjelpe familier som har dårlig økonomi, «Jobbsjansen» med fokus på å forberede de som har kommet skeivt ut på å få jobb, til dels i samarbeid med NAV, og samarbeidsprosjekter med Riks- og Radiumhospitalet, Frelsesarmeen – gatefotball, Oslo Røde Kors med flere.

For oss så høres dette ut som saker som slår atskillig bedre ut for Vålerengas anseelse enn f.eks. Stabæk-saken.

Vålerenga i dag

Først og fremst så gjelder dette NM Semi’en på Jordal ikveld kl 19, der Vålerenga skal presse Lørenskog til en 7. og avgjørende finale. Ikke sant?

Men vi kan jo også bruke et par sekunder på å hylle Ibba Laajab som skal spille VM-kvalik i futsal mot storfavoritt Italia på Stjørdal i kveld kl 18.30. Vi sakser fra vif.no:

– Vi har gjort an avtale om at Ibba skal spille denne ene kampen, sier Martin Andresen.

Sjansene for avansement er imidlertid små skal vi tro landslagstrener Esten O. Sæther.

– Det er urealistisk at vi skal gå videre fra disse kampene. Vi trenger ikke å late som noe annet. Italia er blant verdens beste lag, og at vi får lov til å møte dem og være kvalifisert for denne runden, er stort i seg selv. Store nasjoner som England, Nederland og Frankrike er allerede ute, mens vi er videre, sier Sæther til fotball.no.

Kampen blir vist på TV2 Sumo for dem som ikke er på Jordal eller sportsquizen på Bohemen for den saks skyld (kl 18.18 dersom du lurte).

Og mens vi snakker om landslag tar vi med at Vålerenga-keeper Lill Yvonne Karlsrud er tatt ut til EM-kvalik mot Bulgaria og Ungarn. VPN gratulerer.

…og så minner vi om

Sjappas lagersalg fra kl 14:00 på Haugerud senter.

Vi hører fra samme kilde at det er kun 200 billetter igjen til helgens kamp (50 av disse selges på Haugerud senter fra kl 14:00). Det blir også solgt LSK-billetter på Haugerud.

Detaljer kan man fortsatt finne på face.

Legg igjen en kommentar