Vi skal til Buskerudtøsen

Som en perle ligger hun der, fristende og innbydende. Saftene renner gjennom sprekken på midten, du har sikkert sett det glinse når du passer over brua på vei til Sørlandet. Vi snakker selvsagt om Drammen hvor Vålerengas neste motstander, Strømsgodset, venter. De innledende setningene er ikke hentet fra turistsjefens munn, de er våre egne. For … Fortsett å lese «Vi skal til Buskerudtøsen»

Som en perle ligger hun der, fristende og innbydende. Saftene renner gjennom sprekken på midten, du har sikkert sett det glinse når du passer over brua på vei til Sørlandet. Vi snakker selvsagt om Drammen hvor Vålerengas neste motstander, Strømsgodset, venter.

De innledende setningene er ikke hentet fra turistsjefens munn, de er våre egne. For det er ingen tvil om at Drammen har gjort sitt ytterste for å fremstå vakrere og mer tiltrekkende de siste åra, og måten plassen har blitt omtalt på tyder på at det funker. Der Drammen tidligere var som den slitne, møkkete, illeluktende hora som bare fikk kunder etter fire på natta har hun fått ansiktsløfting. Ny sminke er lagt, nye klær i rett størrelse er kjøpt inn og en skvett eksklusiv parfyme gjør henne i utgangspunktet mer tiltrekkende. Vi vet bedre!

Selvsagt lurer syfilis og soppinfeksjoner rett under overflaten. Smetter du løken innenfor kan du være trygg på at den ramler av og alt du står igjen med er et hull der gleden en gang satt. Tannråten blir du minnet på i det øyeblikket kjeften åpner seg og lukta slår umiskjennelig mot finstemte nesebor. Beskytter du deg ikke når du penetrerer Drammen risikerer du fremdeles et liv i elendighet.

Strømsgodset fikk smekk på kjeften i bortekampen mot Molde i sin første kamp for året. Det trenger ikke å fortelle så mye siden laget rett og slett ikke virker når de ikke kan løpe rundt på den tungmetallmarinerte banen de har i eget nabolag. Hjemme var de årets beste i fjor og mot Vålerenga har de svært god statistikk. De siste åra har resultatet vært: 2-1 (2011), 1-0 (2010) og 3-0 (2009). Sist Vålerenga vant i Drammen var i 2008 med sifrene 1-3. Den gang stod det 1-0 til pause og det var vel ingen selvfølge at Vålerenga skulle komme tilbake i andre omgang.

For Vålerenga sin del vant de som kjent sin serieåpning. Måten var neppe egnet til å skremme noen, men Martin har sagt laget skal være bra i andre omgang, mens den første skal benyttes for å slite ut motstanderen. Det er ikke sikkert dette holder mot et Strømsgodset som presser høyt, bryter spillet og kontrer. Tvert i mot er det da overhengende fare for at Vålerenga får grundig med fik dersom spillerne ikke blir bedre på alt siden søndag.

 

Når det er skrevet, Strømsgodset skal ikke være en målestokk for andre enn Fredrikstad og Sandnes/Ulf. Mener Vålerengas spillere alvor med årets serie må hver enkelt stå frem og blø det antall liter foreskrevet for seier. Bare da er laget godt nok og bare da få vi som slentrer etter spillegruppa hvor hen de reiser for å spille det vi ønsker. Det vi trenger. For vi trenger å få trua på at laget ikke bare er godt på papiret, men at de vil vinne.

Sjappa selger billetter til kampen. Ikke til stadion, men vi får et gjerde å stå innenfor. Også er det mulig å få glimt av en spiller eller to. Tirsdag kveld er det igjen under 300 billetter. For minst mulig eksponering av Drammensere anbefales du å haike med Klanens turbusser. Disse billettene selges også i Sjappa. For turgruppa er dette og årets første tur, men av erfaring er vi sikre på at alt går smertefritt og at du slipper å bære med deg digre bæreposer med drikkevarer selv. De har da logistikk, våre reisende venner. For øvrig går bussen 16:30 fra Bohemen.

Lurer du på hva du kan forvente deg i Drammen? Se denne kreative videoen og nyt tekstens lyriske vendinger:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mCFs-cYIVUo[/youtube]

Eller du kan se hvordan Klanen hadde det i Drammen i fjor:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kv6PHdr6-a4[/youtube]

Legg igjen en kommentar