Vålerenga – Haugesund 2-1

Det lå an til slakt, men en tidlig og litt heldig utvisning sørget for jamt parti. Det tok likevel nesten søtti minutter før Vålerenga festet grep og sørga for tre fortjente poeng etter en nerveslitende og velspilt avslutning   Vålerenga – Haugesund 2-1 (0-1) Tippeligaens 1. runde – Ullevaal Stadion 25.mars 2012 – 12.445 tilskuere   … Fortsett å lese «Vålerenga – Haugesund 2-1»

Det lå an til slakt, men en tidlig og litt heldig utvisning sørget for jamt parti. Det tok likevel nesten søtti minutter før Vålerenga festet grep og sørga for tre fortjente poeng etter en nerveslitende og velspilt avslutning

 

Vålerenga – Haugesund 2-1 (0-1)

Tippeligaens 1. runde – Ullevaal Stadion 25.mars 2012 – 12.445 tilskuere

 

1. omgang
Et overraskende nervøst Vålerenga gjorde det lett for Haugesund å rive til seg et tydelig overtak, først og fremst karakterisert med farlige kontringer. Vålerenga fikk ett hjørnespark i løpet av en hel omgang. Det var eneste gang laget var var over motstanderens sekstenmeter.  Den andre gangen Vålerenga nærmet seg feltet, var da Marcus Pedersen kjempet seg fri og ble felt i en tett løpsduell med bakerste mann. Rødt kort og en nødvendig desimering av måkebestanden. Om dommeren hadde nøyd seg med det gule kortet, som han kunne ha gjort, ville måkene ha laga hakkemat av Oslos stolthet søndag kveld.

 

Dawda, som egentlig begynner å beherske backrollen, dreit seg totalt ut med trøyeriving. Nå når Strandberg er borte må jo selvfølgelig andre ta seg av holdinga i feltet. – Når det ikke er andre som lager straffer for deg, må du laga dem sjæl, for å si det med Otto Jespersen.  Djurdic sikker fra krittmerket. Og Haugesunds ti mann tok fullstendig over.

 

Vi skal være glad gjestene ikke fikk en straffe til i første omgang, at Djurdjic valgte å levere årets miss allerede i sesongstarten og at vi har en keeper som Hirschfeld.

 

Første omgang blir kåret som årets svakeste etter ferdigspilt sesong

 

2. omgang
Vellykkete bytter. Harmeet Singh snudde trenden på samme måte som i generalprøven mot Fredrikstad da han kom inn. Ingen tvil om hvem som er playmaker i dagens Vålerenga. Om Harmeet ikke får spille fra start, har Cecilie Ystenes, klubbens mentale trener, en jobb og gjøre med Martin Andresen. Harmeet finner løsninger der resten går i ring. Han veit at ballen skal framover, det er bare fra linja det skal slås bakover, ikke fra midtsirkelen.

 

Fra 60-70 minutter ble det virkelig trivelig. Haugevis av sjanser og halvsjanser, glimtvis så vi konturene av torpedofotballen Martin har lovt oss mye av i år. Håvard får endelig klaff etter flere gode forsøk. Genipasningen fra Harmeet  ekspederes kontant i mål fra femmetern sju åtte minutter før full tid, og vi har trua på at det skal gå vegen.

 

Men klokka gikk, og da vi tok fatt på overtida etter et ras misbrukte muligheter, innså vi at her var det bare høyere makter som kunne hjelpe. Da slo frelseren til. Bibelekspert Martin Pusic tok sats retning  himmelen, nikka innlegget fra Singh kontant i mål og feira seg selv og maktene ved å flerre av seg drakta og la undertrøya spre det glade budskapet I love Jesus. Heldigvis har Gud lært seg fotballreglene etter at han strakte ut Maradonas hand for noen tiår siden, derfor ble Pusics nettkjenning midt i omgangen korrekt annullert. Han skulle hatt ett gult kort til, for det med trøya,  men det hadde vært synd, noe kortspill sies å være.

 

Vi trenger politiske og religiøse ytringer, men kanskje ikke i enhver sammenheng, og helt sikkert ikke på fotballbanen. På den annen side hadde det vært litt gøy å se Martin Andresen flekke av seg skjortebrystet og blottlegge trøya med I love Mohammed etter en herlig Fellah-skåring.

 

Tilbake til Singh. Det må da være en vinn-vinn situasjon om han får mye spilletid nå. Han får vist seg fram og Vålerenga risikerer å få mer penger for ham om han fortsetter å spille som nå. At han bør signere er klinkende klart, men med en gentlemans agreement om å få gå når store nok klubber der ute er interesssert. Skulle dette være så fordømt vanskelig?
 

Sluttord
Anført av Harmeet Singh og Håvard Nielsen, støttet av livlige Pusic, samt noen finter fra Laajaab, fikk vi klinka inn to fine mål og har starta sesongen med det vi ønsket, tre poeng. Inntrykket er til syvende og sist at jobben ble gjort som forventet, men at vi har et stykke igjen til laget spiller godt sammen. Og vi må ikke glemme at Vålerenga spilte i overtall i langt over én omgang. Forhåpentligvis vil indivduelle ferdigheter holde laget flytende inntil spillet faller på plass slik Martin og publikum vil ha det.
 

 Flere bilder fra Vålerenga-Haugesund finner du på grydis.no

 

SPILLERBØRS

Lars Hirschfeld – 6

Dawda Leigh – 5

André Muri – 4

Anders Nordvik – 5

Joachim Thomassen – 5

Kristofer Hæstad – 4

Fegor Ogude – 4

Veigar Páll Gunnarsson – 3

Morten Berre – 5

Marcus Pedersen – 5

Håvard Nielsen – 6

Innbyttere:

Harmeet Singh fra 43. min – 6 BB

Martin Pusic fra 46. min – 6

Abdurahim  Laajab fra 67. min – 5

 

Kampfakta

Mål:

0-1   Nikola Djurdjic  38’ straffe

1-1   Håvard Nielsen 83’

2-1  Martin Pusic  90’

 

Gule kort:

Vålerenga: Andreas Nordvik 55’ og Martin Pusic 64’ 

Haugesund:  Alexander Søderlund 61

Rødt kort :  Martin Bjørnbak, Haugesund,  33’ 

 

Vålerenga: Lars Hirschfeld – Dawda Leigh, André Muri, Andreas Nordvik, Joachim Thomassen (Harmeet Singh fra 43’) – 23 Kristofer Hæstad (Abdurahim Laajab fra 68’), Fegor Ogude – Veigar Páll Gunnarsson (Martin Pusic fra 45’) – Morten Berre, Marcus Pedersen, Håvard Nielsen 

Haugesund: Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve (Jóhannesson fra 69’), Umaru Bangura, Martin Bjørnbak, Joakim Våge Nilsen – Maic Sema (Descamp fra 35’), Trygve Nygaard, Ungonna Anyora, Tor Arne Andreassen – Alexander Søderlund (Haukås fra 63’),  Nikola Djurdjic

En kommentar til «Vålerenga – Haugesund 2-1»

Legg igjen en kommentar