Dagboka fredag 30. mars, 2012

Årets første bortekamp står for tur, på Marienlyst Stadion i Drammen, mot Strømsgodset, fjorårets nest beste hjemmelag. Borte eller hjemme, Vålerenga lader opp natten før hjemmefra, på hotell. Personlig har jeg alltid sett på Strømsgodset som et lag Vålerenga skal slå, det være seg hjemme eller borte. Statistikken sier noe annet: Vålerenga har faktisk ikke … Fortsett å lese «Dagboka fredag 30. mars, 2012»

Årets første bortekamp står for tur, på Marienlyst Stadion i Drammen, mot Strømsgodset, fjorårets nest beste hjemmelag. Borte eller hjemme, Vålerenga lader opp natten før hjemmefra, på hotell.

Personlig har jeg alltid sett på Strømsgodset som et lag Vålerenga skal slå, det være seg hjemme eller borte. Statistikken sier noe annet: Vålerenga har faktisk ikke tatt poeng mot Godset borte siden 2008, da laget vant 3-1 etter mål av Bengt Sæternes, Moa og Bojan og verden var slik den skal være.

Denne gang skal Vålerena blant annet ha med seg ex-Godsets Marcus Pedersen som, rimelig nok, både gleder og gruer seg til morgendagens kamp i et ordknapt intervju på VIF TV. Det vil si, Marcus er ordknapp, mens stakkars Arild Rønsen gjør det han kan for å hale og dra noen uttalelser ut av munnen på ham.
– Vi får se (hvordan det går).

Og når han blir forklart at Vålerenga ikke har vunnet i Drammen på lange tider: – Vi burde dra dit for å vinne.

Det hele avsluttes med at heller ikke Marcus Pedersen greier å forklare hvorfor lag spiller bedre hjemme enn borte (selvsagt med unntak av Vålerenga in 2009, men det er en annen historie). Vel verdt å få med seg, med andre ord.

Vi for vår del har vanskelig for å glemme 2-2 på hjemmebane i fjor, der Vålerenga slapp inn mål sent i begge omganger, det siste lenge etter at vi var overbevist om at Koné skulle bli matchvinner, og der raseri mot Fellahs idiotfinte kun overgås av sinne over den manglende dommerreaksjonen mot overfallet på Stefan Strandberg like etterpå.

Akk ja, merkelig hva slags minner man drasser rundt på her i livet. Det hadde vært fint om akkurat de minnene kunne erstattes av gleden over (gjerne ufortjente) poeng i morgen.

Borte (hjemmefra) best?

I dagens VG Nett leser vi at Vålerenga i år vil lade opp foran hver hjemmekamp med felles overnatting på Holmen Fjordhotell i Asker.

– Vi vil bruke tid sammen, forberede oss godt og sørge for at vi får riktig fokus inn mot kamp. I tillegg er det ingen forstyrrende elementer der, slik at vi kan få maksimalt ut av inngangen til kamp, sier Martin Andresen til VG Nett.

Nettstedet skriver videre at Ståle Solbakken i Köln har gjort det motsatte og hadde avskaffet ordningen med hotellovernatting før hjemmekamper denne sesongen. Vi kan ikke se at resultatene Solbakken har oppnådd kaster noen som helst form for dårlig lys over Martins valg. Uten at vi dermed er sikre på at det å bo sammen på hotell i stedet for hjemme i eget hus hver for seg er en bedre oppkjøring. Eller: Hvorfor spiller de aller fleste lag bedre hjemme enn borte igjen?

Martin står på sitt.

– Det er veldig norsk ikke å gjøre dette. Vi er overbeviste om at dette er et pluss for oss, og særlig her i Oslo. Vi skal bruke den tiden vi er der til å bygge lagfølelse hele veien, og at vi får igjen for det i løpet av sesongen, er jeg helt sikker på, sier han til VG Nett.

Legg igjen en kommentar