Med balletak på Gud og Hvermann

Martin Pusic scorer på overtid, river av seg den kongeblå drakta og forteller hele Norge at han elsker Jesus. Den har vi ikke sett før gitt, og dermed ruller ballen. Jesus og oss andre Jesus elsker alle barna, alle barna på vår jord. Sang vi på skolen. Det var i 1977 og svært få – … Fortsett å lese «Med balletak på Gud og Hvermann»

Martin Pusic scorer på overtid, river av seg den kongeblå drakta og forteller hele Norge at han elsker Jesus. Den har vi ikke sett før gitt, og dermed ruller ballen.

Jesus og oss andre

Jesus elsker alle barna, alle barna på vår jord. Sang vi på skolen. Det var i 1977 og svært få – om noen – hadde hørt om at det fantes andre guder og religoner enn den som handla om Jesus, Gud, Josef, Maria og han som var slem som het Pontius Pilatus.

Vi lærte at Jesus kom fra Nazareth og at han ble sendt til jorden for å fortelle oss at han var Guds sønn og at han påtok seg ansvaret for alt det gale vi hadde gjort eller kom til å gjøre. Sånn passe forenkla, egentlig, men så er det ikke det som er saken her da, å fortelle historien om Jesus.

Martin Pusic kom fra Hull City til Vålerenga. Er fra Wien, men egentlig kroat. Sier han har brukt de siste 8 månedene på å lese bibelen, og mener at han får hjelp fra Gud og Jesus når han spiller fotball. Er det så kontroversielt?

La oss se på tre nokså ulike «tenkte saker»

  • Vi har en keeper som slapper av med strikking.
  • Vi har muslimske spillere på laget som ikke tar til seg annet en vann mens solen er oppe.
  • Vi har spillere på laget som bruker halve månedslønna si på tattoveringer der de proklamerer sine lidenskaper, sine meninger og litt tro.

Hva ville skjedd dersom Lars Hirschfeld hadde brodert inn «To rette og en vrang» med korssting på keeperhanskene sine? Hadde Truls Dæhli stått der med armene i kors og sagt:

«At Hirschfeld har valgt side i strikkedebatten er greit. Men at han bruker metoder utviklet av broderitilhengerne er et problem. Ingen kan med hånden på hjertet si at dette ikke påvirker dem. Strikking og broderi er to vidt forskjellige husflidsformer. De kan ikke blandes.»

Saken hadde sannsynligvis endt opp på kulturminsterens bord, og hun hadde sagt at man skal ha respekt for Hirschfelds måte å vise sin lidenskap på, samtidig som hun også hadde rettet en advarende pekefinger og sagt:

«Er du fra Canada og ønsker å fordype deg i norsk kulturarv, bør du først sette deg inn i hvordan denne fordypingen skal gjøres slik at man ikke uforvarende støter grupper eller enkeltpersoner med sitt engasjement.»

Etter at Vålerenga gruser LSK på Åråsen sier Mohammed Fellah til NRK at han er sulten. Og dermed setter hele Norge middagen i vrangstrupen. Debatten raser på Twitter, Facebook, i alskens debattforaer og de brune bloggerne overgår hverandre i konspirasjonsteorier knyttet til islam, hellig krig, jihad, Al Quaida, Mullah Krekar og alt det andre norske nordmenn er mest redd for av alt på denne jord.

Fellah på sin side var sulten på mer suksess. Det er ikke faste nå kan Aftenposten melde på lederplass.

Hva så om Kristoffer Hæstad hadde tattovert «Æ gir egentlig blaffen i det mora mi sier» på den ene leggen? Ville Morten Stokstad da ha skrevet i bloggen sin:

«Mødre skal man ha respekt for. Punktum. Ferdig snakka. At Doffen velger å opponere ser vi på som en trang til å vise at han er tøffere en det han tror og mener at han er. Underforstått: Doffen er ikke så tøff at det gjør noe, men han trekker sin mor inn i bildet og det kompliserer saken. For: Man skal ikke snakke stygt om sin mor. Jeg sier aldri noe slemt til eller om mora mi. Det skal fotballspillere holde seg for gode til å gjøre også. Punktum. Nesten ferdig snakka.»

Og sånn fortsetter debattene. Fotballen derimot – i dette tilfellet krempasningen som sørger for at lærkula treffer Pusics hode – den havner helt bakerst.

Ironisk nok var det en sikh som serverte den. Og ikke Jesus.

 

5 kommentarer til «Med balletak på Gud og Hvermann»

  1. Hvorfor er ikke det lov å vise trøya si etter scoring??? trudde det egentlig bare gjaldt bar overkropp jeg, var det ikke en på chelsea som løftet opp drakt å på t skjorte sto "Why always me?" eller no i den duren.. om trøye hadde vært ei nøytral grå trøye er det Lov??? er det lov å ha ei black metal trøye, iron maiden, Metallica etc under… jeg spør for jeg er usikker, takker for seriøse svar.. syns ikke I love Jesus var ille i det hele tatt… storm i vannglass!

Legg igjen en kommentar