Dagboka fredag 23. mars 2012

Vi er på vei mot verdensherredømme. Et stykke av veien handler om holdninger både på og rundt banen.   Blø for drakta – ikke la drakta blø for deg! Ventetida er over, nå er det kamp igjen og vi skal vinne alt på Ullevål, og det gjør vi om gutta blør for drakta, og det … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. mars 2012»

Vi er på vei mot verdensherredømme. Et stykke av veien handler om holdninger både på og rundt banen.

 

Blø for drakta – ikke la drakta blø for deg!
Ventetida er over, nå er det kamp igjen og vi skal vinne alt på Ullevål, og det gjør vi om gutta blør for drakta, og det forventer vi. Men å blø for drakta er ikke det samme som at gutta må blø for at noen få flatskaller på tribunen skal få oppføre seg som dem vil.

Fotballtinget har vedtatt nye regler som gjør det mulig for dommeren å blåse av kampen og sette resultatet til 0-3 dersom supportere stormer eller kaster ting på banen.

 

Konsekvensen er at vi nå kan straffes sportslig og ikke kun økonomisk. Det er opp til dommern. Om han vurderer situasjonen som trygg eller ikke. Den samme fyren som deler ut gule kort for ikke’no, han som ikke følger med i det hele tatt, han som stort sett alltid dømmer mot oss – nå har han også fått muligheten til å blåse av kampen om han ikke trives godt nok på jobben

Det holder faktisk med at en person kaster noe og treffer noen, og vi har tapt 0-3 uavhengig av resultat i kampen.

Frihet for Ultras er de fleste for, men det handler om frihet under ansvar. Når vi viser at vi ikke har selvjustis så blir denne friheten begrenset for alle sammen, og ikke kun de det gjelder. Regelverk rammer blindt og kan få konsekvenser ingen tenkte på i utgangspunktet.

Det er en urovekkende utvikling, men vi har kun oss selv å takke om vi ikke en gang for alle tar et oppgjør med ukulturen. Om vi ikke lykkes med det, havner vi plutselig i situasjoner der vi taper medaljer eller plass i e-cup for kasting av gjenstander, banestorming eller liknende idiotiske lavmålsaktiviteter.

Svenna

 

Les hele saken Holder det nå? på klanen.no, der talsmann Svein Erik Bakke på vegne av klansstyret retter en meget tydelig pekefinger mot ukulturen før sesongen 2012 sparkes i gang. La lightern og kronestykket ligge i lomma og ikke hold dere på matta (..eh..?)
 

 

En mur i Norge – to lag i stallen
Andre Muri følger opp Martin og Hæstads påstander om Vålerengas slagkraft og sier til TV2 i dag at han aldri har spilt på et sterkere Vålerenga-lag enn han gjør denne sesongen:

 

– Den bredden vi har nå er helt unik. Det er vel to gode Tippeliga-lag i stallen, så det ser bra ut!

 

Ja, det ser bra ut. Vi så det glimtvis i oppkjøringen, nå er vi sikre på at laget har noe å fare med. Treningssesongen var som treninger skal være på godt og vondt, men med nok gode glimt til å lokke fram setninger som det kan ikke gå galt dette her eller VIF-skuta på stø kurs  i kampreferatene våre.

 

Den åpenbare forskjellen på Vålerenga før seriestart i år i forhold til i fjor er at det er nesten tomt på sykestua, men laget er også gjennomsyra av en offensiv optimisme, og målsetningen er tydelig og de våger å snakke høyt om den. Det blir en rekordjevn serie, og som vanlig er det bare plass til ett lag på toppen. Den plassen inntar vi kun om vi sikter på den. Topp fire? Piss meg i øret.  

 

Attitude var trylleordet  som ga Erik Hamrén og Rosenborg suksess. Eller holdninger på godt norsk. Et rekordstort antall prøvespillere har vandra inn og ut av vålerenga-garderoben i vinter. Noen fikk kontrakt. De som ikke fikk hadde ikke nødvendigvis dårlig teknikk eller sjuke knær. Ryktene omkring avslagene gikk på holdninger. Fellesnevner for alle som er tatt opp i stallen i år er holdning, egenskapen som har blitt trukket fram i hver eneste presentasjon av nye spillere foran denne sesongen.

 

Holdninger holder, men det hjelper også å trene sies det. Vi regner med at de nye hollandske prinsippene i vekslingen mellom intensitet og hvile har tilført laget det som mangla i fjor. Det virker iallfall sånn på humøret.

 

Ellers?
Jo, vintern er definitivt forbi selv om det sinnsyke skifolket klorte seg fast i langreist snø på Bislett i går og ishockeygutta tar revansj mot Lørenskog i fjerde semi på Jordal i morgen.  

 

Og Klanen har som vanlig fått hele svingen på vårt Åråsen. Billetter i Sjappa. Selges til dem med sesongkort fra mandag 26. mars. Åpent salg til klans- og klubbmedlemmer fra mandag 2. april. Pris kr.190. Kampen går søndag 15. april klokka 20
 

Vålerenga i dag
Vi dresser oss opp i kule klær , tatoverer landets feteste logo i panna og tar noen øl mens vi venter på lille Haugesund og avspark

 

 

6 kommentarer til «Dagboka fredag 23. mars 2012»

Legg igjen en kommentar