Dagboka torsdag 22. mars 2012

En ting er at dagbokredaksjonen har spilt terning i hele formiddag, en annen ting er at det tar tid å skrive tjukke bøker. Middagsboka er klar!   Før vi gir oss i terningkast med å dømme ekspertisen, er vi bare nødt til å ta med hvordan vålerengafamilien har bidratt til å opprettholde sekstenklubbsserien i år. Klanen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. mars 2012»

En ting er at dagbokredaksjonen har spilt terning i hele formiddag, en annen ting er at det tar tid å skrive tjukke bøker. Middagsboka er klar!
 

Før vi gir oss i terningkast med å dømme ekspertisen, er vi bare nødt til å ta med hvordan vålerengafamilien har bidratt til å opprettholde sekstenklubbsserien i år. Klanen etterga gjeld i Fredrikstad, og i dag morges røpet aftenposten.no  at Stabæk fikk låne 2 millioner av Vålerenga for å gi spillerne salt til julegrøten eller i egget eller hva det nå heter. Lønn fikk dem iallfall. Det er kjempeflott at det finnes hjertelag og storsinn og at rivaler i nød får en hjelpende hånd. Men det hadde nå vært digg med fjortenklubbserie også, da.

 

Klar tale
De som overvar  we-get-a-KickOff-out-of-you  hos  hovedsponsor Nordea i går, kunne glede seg over klar melding fra sjefen til gamle stjerner, skeptiske supportere og arrogante konkurrenter: – Det er den beste stallen jeg har hatt som Vålerenga-trener! 
 

Hørte dere det, Moa, Daniel, Mos og Stefan? Vi velter oss i optimisme og gryende seiersrus og gir terningkast 6 for sitatene i aftenposten.no i går:

 

– Ingen andre kan nå klubbens toppnivå.  

– Vi har hatt en god oppkjøring i år med relativt få skader. Det er den beste stallen jeg har hatt som Vålerenga-trener, jeg gleder meg til den sesongen her 

– Jeg kan ikke se at det er noen andre lag som i utgangspunktet er bedre enn oss hvis vi klarer å spille opp mot vårt beste

 Martin

 

– Absolutt enig i det. 2012-stallen er den beste i min tid etter overgangen fra Start. Vi har mye større dekning på alle plasser enn tidligere, så jeg synes det ser bra ut.

 Kaptein Hæstad

 

 

TV2 sporten
I følge TV2 kjemper Rosenborg og Molde om gullet, mens Vålerenga tar bronse. 

Det har variert veldig mye og det har vært mye utskiftninger i spillergruppen til Vålerenga, det gjør at laget har manglet kontinuiteten til å gjøre dem til et topplag, er begrunnelsen fra TV2-ekspert Petter Myhre. For så vidt grei svada fra Vålerengas tidligere trener, i motsetning til surret fra nykommeren i TV2s ekspertpanel:

 

– At unge og lovende spillere i Vålerenga velger å gå til en annen norsk klubb, i stedet for å bli værende i Vålerenga til de er gode nok til å dra til utlandet, er overraskende. Det er ikke bra for Vålerenga. Det er også overraskende at Stefan Strandberg meldte overgang til Rosenborg, savnet av Strandberg blir stort for Vålerenga.

Henning Berg

 

 
Henning Berg – som foreløpig ikke ser ut til å takle rollen i ekspertpanelet med samme naturlige ledighet som den andre nykommeren Freddy dos Santos – avslører at han ikke har peil på åssen ting fungerer i Vålerenga. Han tyter på den gamle leksa om at unge lovende spillere ønsker seg bort fra Vålerenga. Både han og de som hører på ham bør avsette tid til å høre og se klubbens dybdeintervju med Martin Andresen  eller lese kortversjonen her på VPN der VPN spør og Martin svarer  
 

Ekspert Berg er blind for det vi oppegående ser: De som ønsker seg bort er rett og slett ikke gode nok for Vålerenga. Mulig Strandberg var det da han ble solgt, men klubben fikk mye gryn for ham og har brukt penga godt. Så godt at selvgodeste Strandberg skulle fått slite for plassen i år. Dårlig rygg har han også. Terningkast 1. 

 

Blekkene i Akersgata
VG og Dagbla’ ødsler med papir i dag for å fortelle verden at gullet går til Molde, men argumentene mot Vålerenga som endelig  er på vei mot verdensherredømme, inneholder for mye intetsigende pjatt til å virke troverdige. Trond Dæhli koker suppe på smelta snø og prøver å skape et bilde av et splittet Vålerenga:

 

– Vålerengas tilhengere deler seg i to leire. Noen hyller langsiktigheten og mener å se konturene av noe stort, mens andre ser konturene av ingenting og synes det meste er fjas.

 

Truls skjønner ambivalensen, og deler den langt på vei selv, fordi det som er gjort ikke er overbevisende nok. Siden VG deler ut sølvet til et lag som ikke er overbevisende nok,  fortjener de ikke terningkast i det hele tatt, men anerkjennelse for rangeringa skal de ha:  Molde – Vålerenga – Brann – Rosenborg.

 

Truls har en kollega rett over gata som i ett av ti tilfeller trekker helhetsinntrykket på tabloidene i Akersgata katastrofalt ned. Men i dag glimter Morten P. til med:

 

– Det var orangutangen Sol som for fire år siden gjorde Dagbladets tips til det beste

 

Det er ikke Dagbla’-apenes tur i år. Det stinker møresild av tabelltoppen med dobbeltseier til Molde og Aalesund. At Vålerenga snapper bronsen foran nesa på Rosenborg og Viking er bra, men  ikke nok til å forsvare dømmekraften til dagbladekspertisen. Terningkast 2

 

Doddobloggen

Brannsupporter og rikskjendis i Bergen, Eduardo Andersen, er artist og skribent og mannen bak Doddobloggen, en blogg bak de sju fjell, og følgelig som regel helt bak mål, men ikke alltid. I går kastet blant annet aftenposten.no  seg over det siste utspillet derfra: 

Da har vi kommet fram til den årlige og umulige øvelsen: Tabelltipping. Jeg sier umulig fordi det aldri blir slik verken eksperter eller selvutnevnte eksperter spår.
 

1. Vålerenga  2. Rosenborg  3. Molde  4. Aalesund  5. Brann 

 

Med det obligatoriske poengtrekket for å være bergenser,  lander spåmannen Doddo på en velfortjent sekser 

VPN-tipset

En splittet gjeng gamle grinete gubber forkastet enstemmig sitt eget forslag om at Vålerenga hurtig og elegant småspiller seg inn i midten og blir der, og samlet seg noe motstridende om følgende spådom: 

Det handler ikke om hvor gode vi er, men hvor hardt dem andre suger. Tipper det blir jevnt mellom Viking, RBK, Brann, Molde og Vålerenga. Det blir avgjort i siste runde. LSK er forøvrig tilbake etter fjorårets feilskjær og vil igjen slåss om syvendeplassen. Vålerenga blir seriemestre etter å ha spilt uavgjort 2-2 borte mot Viking. Terningkast 8

 

Sesongkort
Alle som har kjøpt sesongkort før 12 mars kan hente ut sitt kort i sjappa. En dag i forrige uke var det bare  10% som hadde henta. 
Åpningstider: Mandag-Fredag 10.00-18.00 Lørdag 10.00-16.00 

Tilbud til sesongkortinnehavere frem til seriestart:
Ved fremvisning av sesongkort får du kr 200,- i rabatt på bortedrakta, den hvite. 

 

Vålerenga i dag
Tredje semifinale i Lørenskog Ishall klokka 19. Buss fra Vertshuset klokka 18.

En kommentar til «Dagboka torsdag 22. mars 2012»

  1. Noen som kan svare på hvorfor disse møtene med Martin blir lagt til Bohemen, et sted mange klansmedl ikke kommer inn på ang aldersgrense…Er ikke det feil ovenfor klanens yngre medl, som aldri får vært med på dette ?
    Hva med å legge disse møtene på et sted uten aldersgrense, eller er ølen viktigere enn de yngre medlemmene ? Merkelig prio av styret i Klanen

Legg igjen en kommentar