VIF til topps på La Manga

En godt plassert tverrligger i sluttminuttene sikret uavgjort mot hardtarbeidende Dnipro fra Ukraina etter ordinær tid. Vålerenga vant turneringa, nå gjenstår bare resten. Vålerenga – Dnipro 0-0, 9-8 etter straffer Vålerenga: Gudmund Taksdal Kongshavn – Dawda Leigh, André Muri, Andreas Nordvik (Nicolai Næss fra 46′) , Joachim Thomassen (Álvaro Baigorri del Río fra 87′)  – Harmeet Singh, … Fortsett å lese «VIF til topps på La Manga»

En godt plassert tverrligger i sluttminuttene sikret uavgjort mot hardtarbeidende Dnipro fra Ukraina etter ordinær tid. Vålerenga vant turneringa, nå gjenstår bare resten.

Vålerenga – Dnipro 0-0, 9-8 etter straffer

Vålerenga:
Gudmund Taksdal Kongshavn – Dawda Leigh, André Muri, Andreas Nordvik (Nicolai Næss fra 46′) , Joachim Thomassen (Álvaro Baigorri del Río fra 87′)  – Harmeet Singh, Fegor Ogude – Suleiman Ahmed (Chuma Anene inn 71′) – Morten Berre (Sidoine Ossou fra 75′), Håvard Nielsen, Abdurahim Laajab (Martin Pusic fra 46′)

Dnipro:
Dette laget slo Fulham hjemme 1-0 i play off til Europa league i fjor høst, men tapte 0-3 borte og dermed over og ut. På mange måter som et topp Tippeligalag med andre ord. Typisk østeuropeisk ballbesittende stil i tillegg til å spille lovlig hardt, men det er jo lov. Vålerengas sterkeste motstander på La Manga i år ligger på fjerdeplass i Ukrainsk toppserie.

Kampen
I en sjansefattig kamp vant Vålerenga sjansestatistikken 5-2. Som vanlig var underholdningen best i første omgang selv om det var veldig underholdene å se hvordan dommer Helgerud reagerte på ukrainsk munnbruk som han vel ikke har de største forutsetningene for å tolke. Rødt kort med påfølgende munnhuggeri med støtteapparatet til Dnipro, og Vålerenga fikk et kvarters trening på overtallsspill. Vålerenga var klart best i banespillet, men det ble mye stanging og harde tak. Godt vi slapp skader, selv om det så gærent ut for Suleiman Ahmed en gang i første, men nå har vi slutta å tro på ham samma hvor mye han ligger og ojer seg, men det betyr ikke at vi har mista trua på ham som spiller. Prøvespiller Pusic fikk en hel omgang på venstrekanten etter Ibbas noe anonyme greier før pause, og han gjorde det godt, særlig mot slutten. Den tredje prøvespilleren, Álvaro Baigorri del Río, fikk noen minutter han óg, men med nysignerte Thomassen på plass er det vel ikke mye håp for kontrakt for den spanske venstrebacken.

Singh, Singh, Singh og vær glad
Bra kamp av Harmeet. Det er det beste for alle parter om han får spilletid og får vist seg fram så Vålerenga kan få mest mulig for ham til sommeren om han ikke forsvinner nå. Vi tror ikke på at han er så misfornøyd som bladsmørerne skal ha det til, han er proff. At klubben har et dilemma når det gjelder spilleren er en helt annen sak. Ellers registrerer vi at årets andre kontraktnekter, Stefan Strandberg, skryter til Nettavisen om at alt er mer profft i RBK enn det var på Valle. Til det er det bare én ting å si, Strandberg: Midtstoppertalentet Nicolai Næss er allerede mer proff enn du noen gang har vært. Ikke har han lært seg usportslig holding i feltet heller.  Han fikk en omgang i går og leverte varene med et par utsøkte langpasninger til rett adresse, og jaggu vanket det ikke et godt skudd også.

Ogule
Etter at Nordvik gikk ut i pausen ble Ogude høvding. Ikke for at Muri ikke egner seg som skipper på skuta, men et eller annet måtte gjøres med hissigproppen, og det å surre ham fast i kapteinsbindet viste seg være et lurt trekk. Nå må noen snakke alvorlig med Fegor og noen må også huske å sende dommer Helgerud noen blomster fordi han skjønte tegninga og ikke ville være delaktig i at Ogude kanskje måtte starte sesongen med karantene på grunn av rødt i treningskampene. Dyttinga hans etter at han ble taklet etter åtte minutter var en god søknad til direkte rødt, og når han dreiv og sparka tjue minutter seinere og skulle fått sitt andre soleklare gule, endte det med tilsnakk. Litt av en dommerhelgen han derre Helgerud. Når det er sagt: Ogude ble tatt temmelig hardt, men er nødt til å temme gemyttet sitt før det braker løs om en måned. Lov oss det, Fegor!

Ellers?
Berre holder koken. Håvard er god. Dawda tåler omskoleringen til back. Anene har mye mer å gå på, håper vi. Hele backrekka fungerer bra, og i sjukestua nærmer Bojan, Fellah, Hirschfeld og Koné seg utskriving. Marcus Pedersen er på plass og ryktene svirrer om mer.

Det kan ikke gå galt dette her!

 

 

Legg igjen en kommentar