Marcus Pedersen til Vålerenga

Helt konge! Marcus Pedersen kler seg  i kongeblått og Martin & Co viser at de mener alvor denne sesongen Både Viking og Rosenborg ble for små da Marcus Pedersen ville gi karrieren et løft og komme seg videre og bort fra reservelagsfotball i Vitesse FC,  en klubb som for tiden ligger trygt plassert midt på treet i nederlandsk … Fortsett å lese «Marcus Pedersen til Vålerenga»

Helt konge! Marcus Pedersen kler seg  i kongeblått og Martin & Co viser at de mener alvor denne sesongen

Både Viking og Rosenborg ble for små da Marcus Pedersen ville gi karrieren et løft og komme seg videre og bort fra reservelagsfotball i Vitesse FC,  en klubb som for tiden ligger trygt plassert midt på treet i nederlandsk æresdivisjon. Spisstalentet valgte naturligvis Vålerenga.

21-åringen har over 30 kamper for aldersbestemte landslag. Der har han blitt kjent med flere vålerengafjes. På U21 har han skåra 5 mål og spilt 9 kamper siden 2010.

Allerede som 15-åring var han på prøvespill i Liverpool, både Newcastle og Liverpool skal ha fulgt Marcus under oppholdet i Arnhem, frem til skadene holdt ham utenfor banen. Hamargutten debuterte i Tippeligaen for HamKam sommeren 2008. Året etter spilte han for Godset, der det ble 17 skåringer på 40 tippeligakamper i løpet av halvannen sesong. I august 2010 ble han solgt til Vitesse og fikk derfor ikke med seg cupfinalen det året, men norgesmester 2010 er han åkke som.

Livet etter Strømsgodset ble en lang nedtur. Det starta med et fire måneder langt skadeavbrekk og deretter har han levd store deler av fotballivet i Nederland på benken. Ifølge Wikipedia står han bokført med 25 kamper (9 fra start – 16 innhopp) og 5 mål for Vitesse, mens VG skriver at han denne sesongen kun har fem kamper fra start pluss noen korte innhopp, til sammen 470 minutter spilletid, altså i underkant av åtte timer førstelagsfotball og kun én skåring.

Pedersen har kontrakt med Vitesse ut 2014. I første omgang dreier det seg om en låneavtale for Vålerenga til august, så får vi se hva som skjer etter det. Opsjon på kjøp ligger i kortene

Vi kan vel ikke regne med at Marcus Pedersen direkte vil i sitt livs form etter benkesliting i Holland, men regner med at det ikke blir problemer å riste bort rusten.  Han har fått mulighet til å komme tilbake etter skadeproblemene, slik at vi henter en spiller som virker med en gang.

Vi er veldig glade for å ha Marcus med oss, her er en videosnutt fra Marienlyst stadion 1. mai 2010 som viser åssen det var å ham mot oss:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WRvzqpdGeyI[/youtube]

 

Her er en kavalkade fra 2009-2010:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=53guuYFGO84[/youtube]

 

VELKOMMEN TIL  VÅLERENGA, MARCUS !

Legg igjen en kommentar