Vålerenga – Ekranas 2-0

Altfor lite mål i Vålerengas andre kamp på La Manga, men ellers ser det ganske bra ut.   Ekranas Tja, åssen lag var dette? At det var svakt er greit, men hvor svakt? Svakere enn laget som hadde Viking i kne for fire dager siden, eller sterkere enn laget som tapte 1-4 mot Stabæk i forgårs? … Fortsett å lese «Vålerenga – Ekranas 2-0»

Altfor lite mål i Vålerengas andre kamp på La Manga, men ellers ser det ganske bra ut.

 

Ekranas
Tja, åssen lag var dette? At det var svakt er greit, men hvor svakt? Svakere enn laget som hadde Viking i kne for fire dager siden, eller sterkere enn laget som tapte 1-4 mot Stabæk i forgårs? I slutten av januar slo de Strømsgodset 2-1 og det skulle tyde på en viss jevnbyrdighet som absolutt ikke var der. Laget spilte med trøyenummerne 71, 78 og 82. Det minner ikke mye om en førsteellever verken på norsk eller litauisk.

Vålerenga
Samme startellever som slo Godset 1-0
Gudmund Taksdal Kongshavn – Dawda Leigh, Nicolai Næss (Prøvespiller Juan Ochoa fra 83), Andreas Nordvik, Prøvespiller Álvaro Baigorri del Río (Benjamin Dahl Hagen fra 46) – Kristofer Hæstad, Fegor Ogude – Veigar Páll Gunnarsson (Prøvespiller Suleiman Ahmed fra 46) – Morte Berre, Håvard Nielsen (Sidoine Oussou fra 46), Abdurahim Laajab (Prøvespiller Martin Pusic fra 46)

1. omgang
Morten Berre sprudla. Sammen med Veigar, som viste glimt av storhet, veggspilte han gjennom et tett forsvar og klemte den nydelige vippen fra Veigar kontant i mål etter 20 minutter. De neste fem minuttene kunne nesten blitt magiske for veteranen som hadde et skudd i stolpen og en markkryper hårfint utafor fra midten etter et hjørnespark. Et ekte hat-trick på Berre hadde ikke vert ufortjent. Hele laget spilte sikkert og med gode kombinasjoner, men motstanden var ikke all verden og etter en halvtime dabba det hele av. Ogude hadde et i stolpen og både Lajaab og Nielsen var nære på i den mest aktive første halvtimen.

2. omgang
Mange bytter. Av prøvespillerne var Suleiman Ahmed nok en gang med på notene. Fy til rakkern så kvikk han er når han setter fart i trangt farvann. Nær skåring var han også. Sidoine markerte seg, men måtte ha to kvalifiserte forsøk før kula til slutt satt i mål og 2-0 til Enga få minutter før slutt. Den østerrikske prøvespilleren fra Hull, Martin Pusic, kom godt fra det på venstrekanten. Ogude var, som Berre, god kampen igjennom, men siden han ikke hadde fått gult kort på ordinært vis prøvde han å slå eller dytte seg til det i det siste kvarteret, men uten å lykkes der heller. Martin, du må gjøre noe med hue  til Ogude så han slipper å slite tribunen på grunn av karantener like ofte som i fjor. Det har vi ikke råd til.

Alt i alt
Vi våger påstanden at Vålerenga er i rute. Det er fremdeles treningskamper der det fremdeles ikke deles ut poeng selv om medianissene skriver som om det blir gjort det. Vålerenga slo et sørgelig lag med et ufortjent lite antall mål, men det er vel ikke dårligere enn for eksempel Bodø/Glimt som ikke klarte mere enn 1-1 etter å ha rundspilt stakkars RBK i Bodøhallen.

Godkjent! Vi gleder oss til fortsettelsen, men dessverre er det først mot et møkkalag på La Manga, mot  ukrainske Dnipro som tapte 2-4 på straffer for Viking etter 1-1 ved pause. Men det er ikke lenge til vi skal til Stockholm.

Legg igjen en kommentar