Dagboka torsdag 16. februar, 2012

I går meldte vi fra om den stigende uroen som brer seg blant Vålerengas supportere og tidligere spillere og ledere, ikke minst ved Klanens utblåsning i VG. I går kveld svarte Martin Andresen i Nettavisen. Og så kan vi bringe godt nytt om stadionsaken. Vålerenga har solgt Mos og Strandberg mens Harmeet Singh har signalisert … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 16. februar, 2012»

I går meldte vi fra om den stigende uroen som brer seg blant Vålerengas supportere og tidligere spillere og ledere, ikke minst ved Klanens utblåsning i VG. I går kveld svarte Martin Andresen i Nettavisen. Og så kan vi bringe godt nytt om stadionsaken.

Vålerenga har solgt Mos og Strandberg mens Harmeet Singh har signalisert at han vil bort, flere ledere har gått eller sitter på oppsigelse, og vi ser ingen nye fjes som bringer optimisme til en stakkars supportersjel i den eneste tiden på året da optimisme skal være den enkleste sak i verden å produsere. Hjelp! vi trenger å høre noen beroligende ord.

Martin prøver å helle olje på vannet i Nettavisen.

– Man må se på hva dette her er for noe. Mos fikk tilbud fra Nordens største fotballklubb, FC København, og vi selger ham. Vi hadde ikke solgt ham om det var et dårlig bud. Når vi får et godt tilbud fra en større klubb enn Vålerenga, er det naturlig at han går. Strandberg hadde ett år igjen av kontrakten sin, og vi måtte vurdere om vi skulle fornye eller kapitalisere, og vi velger å selge når vi får et godt bud av Rosenborg. Når det gjelder Harmeet, har han veldig store ambisjoner om å bli proff. Vi ønsker å skrive ny kontrakt med ham, men han vil ikke det. Da vil vi selge til andre norske klubber, men han vil til utlandet. Og det er for seint nå.

Jeg tror det er få som ikke skjønner alle disse begrunnelsene hver for seg. Men seriestart er kun fem uker unna og vi vil gjerne se noe godt komme inn samtidig med at det dårlige går ut.

– Vi har vært helt nødt til å selge først, slik at vi vet hvor mye penger vi kan handle for. Dermed blir det en liten periode hvor det virker som vi bare selger, men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å være styrket når sesongen starter. Nå vet jeg hvert fall foreløpig hvor mye penger vi kan bruke, forklarer Andresen, fortsatt i Nettavisen.

Vi synes det skurrer litt. I en kapitalistisk økonomi så er det gjerne noe som heter lån som tillater handling før pengene ligger på bok. Dessuten så trodde vi det var viktig å få samspilt et lag, og det tar gjerne litt tid.

Andresen synes heller ikke situasjonen på ledersiden er kritisk.

– At en formann går etter seks år, for eksempel? Nei, vi føler at ting fungerer bra i det daglige. I 2010 fremsto Vålerenga slik vi ønsker å fremstå. Da var vi årets lag, spilte den morsomste fotballen og scoret flest mål. Så var vi to poeng fra tredjeplassen i fjor, da alt gikk imot oss. Og det ble en møkkasesong. Det er vi ganske sikker på var en bump i veien, og nå er vi oppe igjen. I år får vi en god sesong, det er jeg helt sikker på.

Og som sagt over det blir nye spillere nå, sånn ca. fire stykker faktisk.

– Det blir nok hvert fall fire spillere. Fansen kan være trygge på at vi har et slagkraftig lag når sesongen starter, og det er det som teller. Vi er opptatt av at klubben skal ha en bærekraftig økonomi, og derfor har vi vært nødt til å selge først, avslutter Andresen.

Eneste spørsmål er når sesongen egentlig starter. Noen ville sagt at den ruller i gang i dag med La Manga kamp mot Strømsgodset kl. 18. Men det er litt ekstremt, vi skriver tross alt fortsatt februar. Men vi skal ikke alt for langt ut i mars før det blir veldig mange som kommer til å forlange et helt annet alvor i sesongforberedelsene og å se konturene av et lag som skal kjempe i toppen. Vi regner med at Martin sitter med noen ess i ermet, han burde alvorlig vurdere om de skulle fram på bordet.

Såpass forventer vi av deg i år Martin.

Bevegelse i bystyret

Vi har mottat et hyggelig brev fra Andreas Halse en av Arbeiderpartiets menn i bystyret.


Siden alle nå sitter og depper over at laget ribbes for spillere, kan det jo passe å komme med noen gode nyheter om den banen de som er igjen en gang skal spille på.

Som dere skrev om stilte jeg spørsmål om framdriften på siste bystyremøte. I dag har jeg fått svar.

Byrådet skriver i et brev til bystyret at saken planlegges oversendt fra Plan- og bygningsetaten i løpet av februar. Statens veivesen har en innsigelse til parkeringsdekningen (de syns den er for lav, og Vålerenga vil ikke utvide), så det må gjennomføres en mekling hos fylkesmannen før byrådet kan fremme en sak for bystyret. Byrådet varsler derfor at de regner med å kunne fremme forslag for bystyret i løpet av 2. kvartal.

Det er altså fortsatt noen hindre på veien, men hvis byrådet holder framdriften så kan vi fatte et vedtak i bystyret i august eller september. (Det er et lite håp om juni, men jeg tviler på at saken kommer tidsnok fra byrådet til at bystyret rekker det).

VPN erfarer at parkingsproblemene består i at Statens veivesen gjerne vil holde seg til nedre del av normen for indre by (Valle ligger akkurat ytterst i indre by) dvs. 2 plasser per 1000 kvm bygget, mens Vålerenga gjerne vil bygge plasser nok til å være i øvre del av normen, som er 7 biler per 1000 kvm. I Vålerengas fall betyr dette 100 nye plasser på Valle (bygget under jorda). En skulle tro 100 plasser ikke spilte noen enorm rolle, men veivesenet har innsigelsesrett og må tas alvorlig. Akkurat hvorfor de vil legge seg på nederste del av normen kan en lure på.

Med andre ord det tar sin tid, ikke minst har Plan- og bygningsetaten somlet noe enormt med sine egne luftslott bestående av ufinansierte skøytehaller under jorda. Men der er fremgang, så lenge byrådet holder koken. Vi følger med.

En kommentar til «Dagboka torsdag 16. februar, 2012»

Legg igjen en kommentar