Dagboka onsdag 15. februar, 2012

Det er stor uro blant Vålerengas venner, rottene flyr det tilsynelatende synkende skipet, mens Pål Breen og Martin Andresen mener å ha full kontroll. Dette er tema for dagens dagbok. I går så vi en tydelig bekymret (og aldrende?) Lars Tjærnås uttykke bekymring for Vålerengas vei denne forsesongen. I dag sier Lars Bohinen til VG … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. februar, 2012»

Det er stor uro blant Vålerengas venner, rottene flyr det tilsynelatende synkende skipet, mens Pål Breen og Martin Andresen mener å ha full kontroll. Dette er tema for dagens dagbok.

I går så vi en tydelig bekymret (og aldrende?) Lars Tjærnås uttykke bekymring for Vålerengas vei denne forsesongen. I dag sier Lars Bohinen til VG at «Det ser tynt ut både i spillerstallen og ledelsen». Truls Haakonsen er forlengst borte, Odd Skarheim er på vei ut, det samme gjelder Bjørn Viljugrein. I og med den ene unggutten etter den andre forlater skuta forsterkes inntrykket av krise og frykten for at årets sesongoppkjøring skal bli like mislykket og skjebnesvanger som fjorårets.

Nå varsler også Klanen uro.

– En tredjedel av spillerne er skadet, en tredjedel spiller «ræva» og resten er enten solgt, skal selges eller vil ikke skrive ny kontrakt. Da må det tas grep så ikke dette går fullstendig i dass, sier Kjellsen til VG Nett.

– Det er et eller annet som skurrer. Dette er jo fullstendig mannefall. Hva dette dreier seg om, må man nesten spørre dem oppe på Valle om. – Om begredeligheten fortsetter frem til sommeren, eksploderer det jo. Hvis vi da ligger som nummer åtte og sliter med skader, er det nok. Supporternes tillit til hele administrasjonen inkludert Martin Andresen vil da være lik nulll. Det eneste han kan se tilbake på da er et cupgull og sju-åtte gode kamper i 2010, fortsetter Kjellsen.

Dessverre så syntes jeg han fortsetter ut i usakligheter. I 2010 var det atskillig flere enn sju-åtte gode kamper som ble spilt, og hadde ikke Rosenborg hatt gullhår i ræva den sesongen så hadde Vålerenga vunnet serien suverent. Sann mine ord, det kommer til å gå mange år før Vålerenga kommer til å sanke like mange poeng som i 2010 – uten at vi med ambisjoner på klubbens vegne nødvendigvis kommer til å være skuffet av den grunn. Så Martin skal ha all mulig kred for 2010.

Men han skal også ha all mulig tyn for drittsesongen 2011. På møte med Klanen på høsten i fjor poengterte han at nøkkelen til de svake resultatene lå i dårlige sesongforberedelser det året. Når vi ser ennå verre tendenser i år, koblet sammen med en uforklart spillerflukt og lederflukt, er det rart at folk blir hissige?

– Vi har en fornuftig modell som tilsier at vi må skape oss rammer på lønn og drift før vi tar spillere inn. Vi har valgt å la folk gå nå, og i mitt hode er det riktig i forhold til det økonomiske bildet i fotballverdenen, er Pål Breens svar til VG Nett. Han legger til:

– Jeg kan berolige alle som bryr seg om Vålerenga med at det kommer gode forsterkninger.

Og det er ikke sikkert at en psykotisk Martin Andresen er eneste grunn til at de unge spillerene vil ut.

– Hvis de ikke vil skrive ny kontrakt, håper jeg de blir sittende på benken til de fryser rompa av seg. Der må man være knalltøffe. Hvis de ikke vil spille i Vålerenga, får de bare ryke og reise. Jeg har inntrykk av at en del av de unge har et selvbilde noe over middels – som er «høye» på seg selv godt hjulpet av agenter som vil suge ut penger, sier Kjellsen.

Tilbake til Vålerenga. Laget er nå på plass på La Manga. Får vi høre oppløftende resultater derfra så roer ting seg nok ned, men uansett så har Martin og resten av den gjenværende klubbledelsen lagt listen for våren 2012 lovlig høyt.

La Manga nytt

Som skrevet over så er Vålerenga på plass, og i går ettermiddag så ble den første treningen på spansk gress gjennomført. Visstnok med god intensitet. Blant de trenende så meldes Álvaro Baigorri del Río (28) å ha deltatt. Den spanske venstrebacken skulle egentlig prøvespilt for Vålerenga i forrige uke, men en liten skade satt en stopper for prøvespillet. Men hvorfor ikke få prøve seg på spansk hjemmebane når man først skal vise seg fram?

Legg igjen en kommentar