VIF-skuta på stø kurs

Det viktigste er ikke å vinne, men å vise at vi har noe å fare med. Det har vi, og selv om forsvarsrekka er på prøving og feiling, inngir Vålerenga tillit fem uker før seriestart.   Strømsgodset – Vålerenga 0-1, La Manga Godset fikk et par kjempesjanser, eller gavepakker, som fort kunne ha gitt uttelling. … Fortsett å lese «VIF-skuta på stø kurs»

Det viktigste er ikke å vinne, men å vise at vi har noe å fare med. Det har vi, og selv om forsvarsrekka er på prøving og feiling, inngir Vålerenga tillit fem uker før seriestart.

 

Strømsgodset – Vålerenga 0-1, La Manga
Godset fikk et par kjempesjanser, eller gavepakker, som fort kunne ha gitt uttelling. Blant annet reddet matchvinner Hæstad på strek etter et ufattelig langt løp hjem, men ut fra overlegenheten i banespillet var seieren udiskutabel. Laget vi ikke klarte å banke i fjor hadde også noen fravær, men vi tror ikke Vålerenga vant bare fordi Lars Iver Strand ikke spilte, for å si det sånn.

Store Nicco stopper lille Kovács

Forsvaret
I fjor var det Håvard Nielsen som viste at han mente alvor på La Manga. I år står en annen unggutt fram. Lagets Benjamin – nei, ikke Benja – det er attenåringen Nicolai Næss vi snakker om. Backrekkas beste i går har proff lærlingkontrakt med Vålerenga, noe den spanske prøvespilleren på venstrebacken er milevis unna å få. Les mer om Nicco på Sotahjørnets venner. Og se intervjuet med ham på VIF-TV etter kampen.

Dawda måtte snøre på seg skoa igjen i Stoors fravær. Som vanlig så vi veldig mye av ham de første 20, og han kan kanskje bli en stødig backreserve i år. Han har langt fram til nivået fra 2009. Vi savner de herlige uforutsigbare raidene, de lange klivene. Han prøver, men blir fort trang i skjæret, for å bruke vokabularet til folk på glattisen.

Nordvik surra litt og rydda litt, og skal  ikke være helt bombesikker på fast plass i førsteelleveren. Og med Stoor, Muri og Benja i bakhånd må det et mirakel til om Álvaro Baigorri del Río blir tilbudt kontrakt. Han søkte litt for ofte løsninger på tvers i egen sone.

Det er flott at Kongshavn får mye spilletid nå i oppkjøringa, vi trenger solid backup når Hirscherns kragebein krangler. Han tok det lille som kom. De største sjansene var han sjanseløs på, men dem var det andre som ordna opp i.

Midten
Veigar litt uvenn med ballen. Ogude i rute, det obligatoriske gule kortet og ellers mye bra. Hæstad var over alt. Prøvespiller Suleiman Ahmed fikk med seg andre omgang, lønningskontoret må ha fått med seg at gutten må tilbys kontrakt, og vi fikk med oss at han i tillegg til å jobbe hardt og lynraskt også har med seg teaterfaktene vi ofte ser hos afrikanske spillere når de blir felt. Det er ikke måte på hvor vondt de har det. Singh som har det vondt av helt andre grunner, fikk en halv omgang uten å heve seg over dem som var der eller som hadde vært der før. Det oser styrke av midtbanen vår. I kulissene lurer Bojan og Fellah. Dette kan bli gøy.

Angrepet
Høyresida forsvant med Berre. Anene ser ikke ut til å fikse dette ennå. På den andre siden overbeviste Ibba. Lekre finter. Den mest overraskende var da han med en armbevegelse lurte alle til å tro at en annen skulle ta innkastet han tok selv. Gode innlegg og pasninger. Men ikke så god til å falle. Ble belønnet med gult for filming av en dommerjævel som tror at alle som glir innafor seksten prøver å filme seg til straffe. At han ikke fikk straffe i en annen situasjon der noen mente han skulle fått det fordi han falt, er en helt annen sak 

Håvard ser ut til å trives i midten. Tenk på den dagen Veigar blir venn med kula igjen !

 

Nyklipt matchvinner mot nye høyder

 Skåringa
En litt fæl Godset-periode i den forstand at Godset yppa seg ofte og farlig i siste halvdel av første. En slags kontring der Veigar i midten får lagt skrått bakover og ut mot Ibba som legger en herlig cross helt over til Berre på den andre sida som skyter hardt mot lengste hjørne, keeper slår ut og Hæstad dundrer kula i mål på volley fra åtte-ti meter. På TV hørte vi dem ropte Doffen fra benken. Kanskje vi også skulle begynne å kalle ham det ?

Ekranas neste
Søndag klokka 18 er det kamp igjen. Vi angrer ikke på at vi satsa en hundrelapp på TV2Sumo denne uka

Les også: Kampen minutt for minutt i klubbens kampreferat

Foto fra kampen: VIF-Media

2 kommentarer til «VIF-skuta på stø kurs»

Legg igjen en kommentar