Dagboka tirsdag 7. februar 2012

Er kampoppsettet på La Manga klart før turneringen er over? Det er spørsmålet.   Korreksjoner Kampoppsettet på La Manga er endret for femte eller sjette gang uten at det betyr så mye i den store sammenhengen. Men både blodsupportere, spillere og Sumo-produsenter har en viss interesse av å vite når kamper spilles, så sånn sett er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 7. februar 2012»

Er kampoppsettet på La Manga klart før turneringen er over? Det er spørsmålet.

 
Korreksjoner
Kampoppsettet på La Manga er endret for femte eller sjette gang uten at det betyr så mye i den store sammenhengen. Men både blodsupportere, spillere og Sumo-produsenter har en viss interesse av å vite når kamper spilles, så sånn sett er de stadige oppdateringene på vif-fotball.no  oppbyggelig lesning. Og for alle andre er dette en påminnelse om hva som ligger foran oss: Nok en sesong med usikre kamptider spredd ut over fire dager per runde. De som har fulgt med på den spennende serien om når og mot hvem på La Manga, stiller sterkere når det nærmer seg seriestart, de har vent seg til at ting ikke er spikra før det er for seint. Eksempelvis har hovedkampen i første serierunde avspark søndag 25. mars klokka 20 på Ullevaal, men den må flyttes til Lerkendal på grunn av misforståelser når det gjelder definisjon av hoved, så Vålerenga må snøre skoa og gjøre seg klare til klokka 18. Men det er bare det at i avtalen med Djurdjics overgang fra Haugesund ligger det en klausul om at kampen skal spilles lørdag av hensyn til bortesupporterne. To dager etter at MAX-TV har gnidd seg i henda for dette kuppet, kontrer Måkeberget. I protest mot salget av Djurdjic vil de boikotte kampen og hva er da mer naturlig enn å flytte kampen til mandag, bortesupporternes dødsdag. Så går det noen døgn til før kampen endelig spikres til fredag, for også i år er det årets seriemester som skal åpne ballet, en tradisjon som ble innført i fjor med Moldes åpningskamp i Sarpsborg.

 

En spådom
Jon «Såpa» Thorstensen er foruten å være fotballspeider og Martin’s guide i Afrika, en TV2-blogger med nese for realiteter. Sist fredag skrev han om Tippeligaen 2012 og mener at Vålerenga har alle muligheter. Les hele bloggen Det er servert. Her er noen utdrag av «Såpas» spådom:

– Når en ser hva Molde har på gang, dvs ikke veldig mye…etter at krydderet har forsvunnet, er de nokså menneskelige. At de snublet gullet hjem med en haug skranglete uavgjorte, bør ikke imponere mange. Om de ikke kjøper noe gromt nå i løpet av vinduet, er de en håndterlig konkurrent, uansett Solskjærs golden touch.

– Rosenborg sjangler videre, uten særlig mål og mening. Ikke veldig mye å bli skremt av lengre. Aafk er faktisk mere å se opp for, om de klarer å hanke inn en målscorer…noe de sannsynligvis ikke klarer. Nok en konkurrent som bør kunne holdes i sjakk.

– Brann er Brann. Derfor er de lite å være nervøse for.

– Viking er fucked. En stall som aldri funker som et fellesskap og en sjef som helst ikke vil brys med det som følger med jobben. Det kan jo ikke gå.

– TIL er som tørrfisk, vanskelig å banke liv i.

– Det snør nok oppover den dagen LSK og Per Berg får gullmedaljen sin. Ikke på min værmelding i år, heller.

– Resten av feltet, FFK, Stabæk, Sogndal, Odd, FKH, Sandnes/Ulf har for mye handicap, noen er allerede i dødens.

– Det vil altså si at VIF faktisk har alle muligheter. Nøkkelen (som alle leter etter) blir en målscorer. Djurdic kan være den VIF trenger og VIF kan være klubben han trenger. En goalgetter av Moa-kaliber,og vips, VIF kan ta en Molde. Molde vant fordi de leverte relativt bra, samtidig som Tippeligaen nå faktisk suger.

Det er servert!

 

– De kommer til å få en stor overraskelse
Det er lett å skrive dagbok når andre står for skrivinga. I dag avslutter vi med lørdagens store intervju i Nettavisen. Der forteller Martin at Koné ser ut som en ny mann på treningsfeltet og den «nye» mannen sier det sånn:

– De kommer til å få en stor overraskelse når de får se forskjellen på Yssouf Koné fra i fjor til i år. De kommer til å bli veldig overraskede. Og glade.

Ingen har noensinne kåret Tippeligaens smarteste spiller, men dette er vår favoritt, skriver Nettavisen. Les og nyt Det store intervjuet i Nettavisen lørdag

 

Vålerenga i dag
Maks 48, minimum 45 dager til avspark

Legg igjen en kommentar