Tap mot Bærum SK

Treningskamp ute i januar, der prisen for oppmøtet var 50 kroner og sannsynligvis en lungebetennelse. Og om stjernenykker skal måles i skofarge, var primadonnafaktoren urovekkende høy. To av tre vålerengaspillere i skrikende gult fottøy lover ikke godt. Det ble tap med 3-1 mot Bærum SK i lørdagens treningskamp på Sandvika Stadion, eller det som tidligere bare het … Fortsett å lese «Tap mot Bærum SK»

Treningskamp ute i januar, der prisen for oppmøtet var 50 kroner og sannsynligvis en lungebetennelse. Og om stjernenykker skal måles i skofarge, var primadonnafaktoren urovekkende høy. To av tre vålerengaspillere i skrikende gult fottøy lover ikke godt.

Det ble tap med 3-1 mot Bærum SK i lørdagens treningskamp på Sandvika Stadion, eller det som tidligere bare het Kadettangen. Bærum rykket opp i Adeccoligaen etter fjorårets sesong og var et relativt ung og lettbeint lag.

Bærum SK
Det første vi registrerte da Bærum entret gressmatta var at Jan Erik Aalbu har sviktet noe i barneoppdragelsen, sønnen Andreas løp nemlig inn på matta med pannebånd. Spillerne vi la merke til på Bærum var nevnte Andreas Aalbu, lagets toppskårer i 2011 og tomålsskårer Shaswari. Ellers skal Bærum ha ros for at de ville spille fotball gjennom hele kampen og turte å frispille seg i eget forsvar, selv i de periodene vi spilte med høyt press.

Første omgang
Vålerenga er veldig aggressive og presser Bærum høyt i banen i innledningen av kampen. Vi holder ballen mye i laget og setter Bærum under press uten å skape de virkelig store sjansene. Ibbas litt lumpelignende skudd fra hjørnet av 16-meteren som keeper får slått i stanga, er det nærmeste vi kommer, det og en ball i nota, korrekt annullert for offside. Bærum forsvarer seg godt og er flinke på kontringsspillet, der de ikke bare druser ballen opp, men kombinerer seg i stedet gjennom flere av våre ledd. Litt skremmende er det å se hvor lett målet kommer. Til tross for at vi er i overtall hjemover med fire mot to, klarer de to bærumspillere å skåre. En kommer seg rundt på kant og en har løpt seg fri inne i boksen foran mål. Da pasningen kom var det bare å bredside den i kassa. Det er det siste som skjer i første omgang.

Hva kan vi si om våre spillere i første omgang?
VPNs utskremte var minst imponert over høyeresiden vår. Dawda har kanskje blitt ett år eldre i kroppen, men mangler den roen vi hadde håpet skulle komme med litt erfaring på dette nivået. Både med og uten ball koker det dessverre litt for mye i huet på Dawda som både selger seg og gir bort ballen billig i lite gunstige situasjoner. Dawda har forhåpentligvis mye å gå på. Ekstra synlig blir Dawdas problemer når Lajaab er så usynlig som han var på lørdag, lite initiativ og derfor også lite involveringer på Lajaab. Håvard Nielsen hadde vi store forhåpninger til og han viser i glimt at han kan få en ny opptur i 2012. Selv om det så ut som vi prøvde å kopiere Gunnarson/Nannskog-relasjonen med Håvard i Nannskog-rollen, uten oå lykkes, viste Håvard godt overblikk og god ro med ball på lørdag.

Ibba vær svært god og aktiv de første femten minuttene, men døde litt utover i omgangen.

Prøvespiller Suleiman Ahmed fremsto positiv. Han er liten av vekst og da er det ikke overraskende at han har god balanse og teknikk, men han var i tilegg arbeidsom og mye involvert. Flink i forhold til valgene han tar i forhold til når han skal utfordre og når han skal slippe ball. Litt negativt synes vi det var at han ofte lå  nede etter noen mindre trøkker. Suleiman av type ligner nok mer på Annan (bortsett fra anusfetisjen) enn på Ogude.

Det som bekymret mest i første omgang var egentlig det kollektive angrepsspillet, der det er bra trøkk helt frem til boksen, hvor det stopper opp og ser litt forknytt ut.

Andre omgang
Vålerenga starter andre omgang med å kjøre over Bærum. Vi produserer flere store sjanser og det er bare et spørsmål om tid før målet må komme. Målet kommer det, men det er igjen Bærum som skårer. På en ny overgang klarer Bærum igjen å tråkle seg gjennom forsvaret vårt og skårer via stolpen i langhjørnet fra litt skrått hold.

Kampen åpner seg litt mer opp, selv om Vålerenga fortsatt er det førende laget. Koné ser litt tung ut, men da han får ballen på høyere kanten viser han både i nedtak, teknikk og overblikk at han er på gang. Han klarer å trylle en pasning inn til Sid på rundt 7 meter, som på første-berøringen drar seg på plank og fra 5 meter, dundrer ballen over bærumkeeper Hjulstad. Et flott mål, hvor Koné viser svært lovende takter.

Våre spillere i andre omgang
 Koné var svært positiv og VPN tror at vi om noen måneder vil konkludere med at vi ikke har noe spiss-problem. Egentlig litt kult at vi fikk 9 millioner for Mos, og det eneste laget som har blitt svekka fra i fjor av det salget er Tromsø..

Korrigeringene som ble gjort i pausen gjorde at vi ble giftigere, ikke bare fordi vi skåret et mål, men fordi vi skapte større farligheter. Håvard kom bedre til sin rett med Koné inne også.

Prøvespiller Ojabu var mer varierende og mindre involvert i spillet enn kollega Suleiman. Ojabu sleit litt med plasseringene sine både offensivt og defensivt. Han virker å ha gode tekniske ferdigheter, men er slik VPN vurderer det, lengre unna kontraktstilbud en Suleiman.

Oppsummering
Koné, Håvard og Suleiman er positive, Harmeet er god men litt tung i kroppen, ellers er det på det jevne. Mest negativt er manglende bevegelse og kreativitet inne i boksen, og skuffer mest gjør høyeresiden vår i førsteomgang. Alt i alt er vel strengt tatt ting slik det skal være i januar.

Foto: VIF Media

2 kommentarer til «Tap mot Bærum SK»

Legg igjen en kommentar