Dagboka mandag 30. januar 2012

En helg med litt av hvert, noen av oss dro på ski, andre på Kadettangen for å overvære treningskamp mot Bærum. Skituren var fin den, men rapportene sier at treningskampen ikke var så ille den heller, tross 1-3 tap. Kadettangen er en bane med forholdsvis såre cup-minner for flere, men bygger seg også opp som … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. januar 2012»

En helg med litt av hvert, noen av oss dro på ski, andre på Kadettangen for å overvære treningskamp mot Bærum. Skituren var fin den, men rapportene sier at treningskampen ikke var så ille den heller, tross 1-3 tap.

Kadettangen er en bane med forholdsvis såre cup-minner for flere, men bygger seg også opp som en bane der Vålerenga skal spille en av de første utendørskampene for året. Vi begynner med andre ord å forbinde stedet med luer votter og frosne tær, i tillegg til tildels frustrende dårlig spill fra Vålerengas side. Skulle det samme gjelde i år?

Vålerenga dominerte første omgang med høyt press og fikst småspill som rant ut i sanden, mens Bærum fikk nøye seg med å lede 1-0 til pause. I denne skoletimen var det kortpasninger som sto på timeplanen. Naturlige løsninger med spill i bakrom måtte vike for drilling i tråkling inn til fem-meter’n og vel så det. Og det er greit nok. Trening er trening og det gjelds å øve seg på de vanskelige detaljene. Men vi håper det i kommende treningskamper også blir lagt inn praktiske øvelser i gjennombrudd, variasjon og alternative løsninger, Vålerengas achilleshel ikke bare i sesongen som gikk.

Dessuten var forsvaret aldri med på notene. Ja, vi er klar over at Strandberg, Stoor og Nordvik ikke var med, men vi vil få mange kamper i år der en, to eller tre av denne trioen er ute av spill. Da ligger Vålerenga tynt an.

Etter pause kom Koné på banen. Han kan bli konge.

Etter halvspilt andreomgang gikk vi surr i byttene. Et snes spillere var lovt spilletid og fikk rørt litt på beina og det meste ble bare rør. Akkurat som det skal være på denne tida av året. Vi tapte en kamp der Vålerenga var klart best så lenge det var alvor. Vi fikk avdekket store mangler bakover, og enkelte spillere fikk en påminnelse om at de må skjerpe seg i tida fram mot seriestart om de vil være med. Vi trenger ikke nevne navn, verken på Dawda eller Anene. Håvard var ikke på hugget, Ibba trodde at han var det, mens prøvespiller Suleiman Ahmed gjorde en overraskende god figur på midten. Godt å se at Sid også var med på notene.

Alt i alt: Det var greit nok detta. Og for de som ønsker seg et alternativt syn er det bare å klikke seg inn på kampreferatet fra forsiden.

Stadionsaken i bystyret

Under den muntlige spørretimen onsdag 25/1 stilte Andreas Halse spørsmål om framdriften for arbeidet med ny stadion for Vålerenga. Akkurat nå er saken til behandling i Plan- og bygningsetaten, Halse skriver til oss at han ønsket å stille spørsmål for å få et mer forpliktende svar fra byrådet om framdriften.

Som sagt så gjort, vi anbefaler alle å ta en titt innom spørretimen som ligger ute på nettet. Klikk på sak 3 og spol dere fram til minutt 73:30, sånn ca.

For de som ikke gidder har vi et kjapt referat her, med forbehold om at vi ikke skjønner det som skjer mellom linjene.

Andreas Halse (Ap) starter frisk:

– Det er et par år siden alle partier unntatt ett lovet å gi Vålerenga en stadiontomt til 1 kr. I august i fjor ble dette gjentatt i seanse på Ullevaal stadion. Dette begynner å bli en stund siden. Hva gjør man for at gjenstående spørsmål blir løst?

Bård Folke Fredriksen (Høyre) svarer:

– Dette er en stor reguleringssak med en god del spørsmål som må besvarers, blant annet trafikale. I sum så venter vi på at reguleringsplanen skal bli ferdig, så vi har ingen timeplan foreløpig.

Halse:

– Kunne ønsket meg et noe klarere svar. Allikevel: kan det garanteres at det ikke jobbes med andre alternativer?

Olav Elvestuen (Venstre)

– Det pågår ikke arbeid med andre stadion den størrelsesorden fra byrådets side.

Etter litt om og men om Plan og bygningsetaten hadde egne planer oppklarer Folke Fredriksen ved å si at byrådet har tenkt å fremme sak og vedtak runt eindomsoverdragelse på Valle. Ikke noe annet sted. Det foreligger to alternativer men spørsmålet gjensto om hvordan et eventuelt skøytestadion skulle/burde kunne jobbes inn i planen.

Herman Kopp (Høyre), var den mest skeptiske.

– Hvor mye kommer dette egentlig til å koste? Skal vi gi bruke 50 millioner til infrastruktur? Har man oversikt over kostnadene? Hvor stor tomt vil Vålerenga egentlig ha? Det snakkes om 13 fotballbaner med kontorplass.

Her var Folke Fredriksen ganske klar.

– Hvor stort det blir kommer vi tilbake til når saken fremlegges av Plan og bygninsetaten. Forøvrig, dersom man lurer på slikt er det bare å gå til Plan og bygning og søke! Planene er offentlige. Verdivurdering av tomten som gis bort er selvsagt først klar når reguleringsplanen er klar.

Khalid Mahmud (Ap) vil gjerne binde Folke Fredriksen til masten

– Vil byrådet bidra til at Vålerenga får bygget tomt?

Og Folke Fredriksen svarer.

– Ja, byrådet vil fremme denne saken.

Såvidt vi kan skjønne ligger Vålerenga godt an, med forbehold om at reguleringsplanen ikke drøyes alt for lenge. Men det å få Oslopolitikere til å ta en avgjørelse, og deretter virkelig gjennomføre den er ingen spøk. Spør bare de som har jobbet med Tullinløkka eller Munchmuseet…

Spillestil og slikt

Vidar Davidsen kom med en del tunge synspunkter på hvordan klubben burde legge opp den sportslige satsningen og hvordan disse synspunktene burde forankres i klubborganisasjonen på VPN sent i forrige uke. Vi hadde håpet å få noen synspunkter fra klubben om dette, men har ikke fått noen svar ennå.

Legg igjen en kommentar