Dagboka mandag 19. desember, 2011

Det kunne vært verre: vi kunne vært supportere av en kampfiksende italiensk klubb, eller beina til Aleksander Solli. I hvert fall en av sakene er heldigvis på bedringens vei. Alleksander Solli ble som kjent meid ned på trening etter han prøvde å nå en litt svak pasning der resultatet ble et veldig stygt benbrudd. Heldigvis … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. desember, 2011»

Det kunne vært verre: vi kunne vært supportere av en kampfiksende italiensk klubb, eller beina til Aleksander Solli. I hvert fall en av sakene er heldigvis på bedringens vei.

Alleksander Solli ble som kjent meid ned på trening etter han prøvde å nå en litt svak pasning der resultatet ble et veldig stygt benbrudd. Heldigvis ser det ut til at han nå, etter operasjonen, allerede er på bedringens vei. vif.no skriver at selv om prognosene for hvor lenge han er ute av spill foreløpig er litt usikre, kunne skaden betydd at Solli ville gå skadet fram til to-års kontrakten Solli har med Vålerenga nærmer seg slutten. Men det vile vært litt drøyt, han har jo knapt fått prøvd seg. Nå ser det ut til at i hvert fall den delen av saken ordner seg.

– Martin besøkte meg på sykehuset og ga meg beskjed om at jeg får ett år til i Vålerenga. Det er noe jeg setter veldig stor pris på. Det gjør at jeg ikke føler meg glemt og at Vålerenga fortsatt har trua på meg selv om jeg ikke har vært førstevalget i år, sier Solli på vif.no. Han fortsetter

– Da kan jeg bruke den tiden det tar å komme tilbake for fullt også utvikle meg videre etter det. Det handler om å ta tiden til hjelp og det er liten vits å skynde seg tilbake, da kan det bare bli verre.

– Selv om jeg for øyeblikket ikke kan trene fotball eller beina, så kan jeg jobbe med mye annet og få en utvikling selv om det for øyeblikket ikke er fotballmessig.

– Med en gang det skjedde så måtte jeg bare ta det for hva det var. Jeg skal gjøre det beste ut av skadeperioden og er supermotivert for å komme tilbake sterkere enn før. Jeg har jo også fått metall i kroppen nå, og det passer jo godt når jeg skal bli en maskin, avslutter den offensive midtstopperen.

Perspektiv

Vi leser i Dagbladet at italiensk politi har arrestert 17 personer i forbindelse med kampfiksing. Der skrives det at ifølge italienske medier er tidligere Atalanta-kaptein Cristiano Doni og Luigi Sartor, som spilte for Parma, Inter og Roma, blant personene som er arrestert. Det gjelder også fem aktive spillere.

Mulig underpris Gunnarsson eller en liten skatteunndragelse blir småtteri i forhold. Eller? Torgny Hasås skriver i FriFagbevegelse.no at norsk fotball også kan ha godt av en oppstrammer – og uten av vi dermed setter noen som helst form for likhetstegn mellom kampfiksing, kreative overganger, eller skatteunndragelse, siterer vi allivel et par setninger derfra:

Idrett er konkurranse. Oftest er økonomi en avgjørende rammebetingelse. Klubber med god økonomi får ofte bedre resultater enn de med dårlig økonomi. Klubber som klarer å få mer idrett ut av hver krone, vil ha mulighet til å oppnå bedre resultater enn de som bokfører alle inntektene.

Idretten har aldri tatt et skikkelig oppgjør med den svarte økonomien i idretten. Jeg har den høyeste lederutdanningen fra Norges fotballforbund, men på de kursene ble aldri problemet med hvordan bekjempe svart økonomi drøftet. Heller ikke på andre fotballmøter jeg har deltatt.

Idrettsforbundet har fått til noen grep som skal hjelpe økonomien i lokale idrettslag. Overskuddet fra Norsk Tipping gir både lokale aktivitetsmidler og grasrotmidler. Det har blitt innført en ordning med refusjon av moms.

Et åpenbart tiltak som kunne lette samvittigheten til mang en lagskasserer, ville være å heve grensen for skattefrie utbetalinger vesentlig fra dagens nivå på 4000 kroner.

Men hovedproblemet er at Idrettsforbundet og særforbundene kvier seg for å gripe fatt i dette. Er det for mange som har svin på skogen?

Det mest alvorlige er at dette gjelder Norges største ungdomsbevegelse. Det er skadelig hvis holdningen man bringer med seg fra idretten og videre gjennom livet er at gjennom juks og svart økonomi skal vi bli best når det gjelder.

Legg igjen en kommentar