Dagboka fredag 16.desember 2011

Mens medianorge velter seg ukritisk i fotballskandalene, har Morgenbladet og Mediehuset 5080 skjønt noe, og takket være dem ble det Dagbok i dag også. Men først et aldri så lite dypdykk i begrepet omdømme. – Det gjelder å skaffe seg et rykte som er så lurvete at du etterpå slipper unna med hva det skal være.  … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16.desember 2011»

Mens medianorge velter seg ukritisk i fotballskandalene, har Morgenbladet og Mediehuset 5080 skjønt noe, og takket være dem ble det Dagbok i dag også. Men først et aldri så lite dypdykk i begrepet omdømme.

– Det gjelder å skaffe seg et rykte som er så lurvete at du etterpå slipper unna med hva det skal være. 

Sånn lød Einar Førdes visdomsord om betydningen av et godt omdømme, moteord nummer én i fotballkretser denne høsten. Her er et knippe andre utsagn om saken:

– Jeg tror det er best å satse på andre idretter nå
Sponsorsjef Jacob Lund i DnB

 

– Vi synes dette er en kjedelig sak, men ingen er dømt ennå. Hvis det blir en dom vil vi vurdere samarbeidet og veien videre
Arne Lambeck i Nordea

 

– Det er ikke bra, det er ikke bra i det hele tatt. Vi forventer at Vålerenga tar et oppgjør og rydder skikkelig opp. Klarer de det, blir de tilgitt.
Frode Geitvik i Hafslund

 

– Jeg tror ikke denne saken kommer til å gi utslag på verken publikumsoppmøte, medlemsstall eller sponsorinntekter.
Rektor ved Markedshøyskolen i Oslo, Trond Blindheim

 
– Fotballklubber er i den situasjonen at de har tilhengere, ikke kunder. Og tilhengere tåler fint at alt ikke alltid går på skinner, sier rektor Trond Blindheim til NRK, og han peker særlig på Vålerenga som en sterk merkevare, og er ikke særlig bekymret for omdømmet til hovedstadsklubben.

Sitatene er hentet fra oppslag på nrk.no etter at Stengelgate tok skikkelig av i sportsnyhetene. Etter dette har estisk etikk omkring spilleravtaler blitt avdekket her og der og VG prøver å kaste mistankens slør over Vålerenga, noe som blir sterkt tilbakevist av Pål Breen og Kjetil Siem.

 

Med kreativt blikk

Norsk fotballs nye toppsjef Kjetil Siem tror ikke skandalesakene blir seende like alvorlige ut når alt er kommet frem. Det er morgenbladet.no som skriver dette i dag. Nettstedet har et glimrende intervju med Siem, der han kommer med et konkret eksempel på kreative kontrakter:

– Du sa for to uker siden, ifølge VG, at mange fotballedere «prøver kreative løsninger hvor man fort kommer i gråsoner i forhold til regler og etikk». Hva mente du med det?

– Jeg snakket om å utvise kreativitet innenfor regelverket. Det finnes en rekke eksempler på dette, som jeg selv har vært med på og er helt fair, og som ikke er problematisk så lenge de involverte partene er enige om det.

– Kan du gi et eksempel?

– Sett at du kjøper en spiller som har en markedsverdi på ti millioner kroner. Men du har ikke ti millioner i banken, og du tilbyr to millioner når du får spilleren, to til når han har spilt ti kamper, enda en million etter tyve og de siste fem millionene når han har spilt 50 kamper. Det er en helt vanlig konstruksjon. Når spilleren har spilt 47 kamper, det er seks kamper igjen og avtalen snart utgår, sier direktøren til treneren at han ikke kan bruke spilleren i 50 kamper. For det koster klubben fem millioner! Treneren sier: Jo, vi må det, for vi kjemper om gullet. En kreativ løsning er da at direktøren spør spillernes gamle klubb: Er det greit om dere får to millioner uansett om han spiller eller ikke? Ja, sier klubben, som vil ha to millioner heller enn ingenting. Dette er kreativt, innenfor reglene og ikke problematisk i det hele tatt.

– Når det gjelder den såkalte Gunnarsson-saken, er jeg veldig tvilende til at den er like dramatisk som den ser ut. Jeg kan ikke og vil ikke prosedere på vegne av klubbene, men det vil overraske meg om vi i ettertid kan si at de dimensjoner saken har fått og den dramatikk som er formidlet samsvarer med utfallet.  Les hele saken her

 

– Loven sa vi ikke kunne gjøre det, men vi gjorde det likevel

Mediehuset 5080 tar tak i det meste som rører seg i samfunnet og Gunnarsson-saken er intet unntak. Om du ønsker en morsom rundtur bak kulissene leser du videre her der det skrives at loven ikke må være en hindring for å kunne sette seg hårete mål.

 

Vålerenga i dag og i morgen

DiscoBoys ringer julen inn  – Kreativ Quiz på Bohemen fredag. Klanen.no melder om noen gjestespill som vil gjøre denne kvelden til noe HELT spesielt, og garanterer god blanding av harde nøtter og myke baller

Bokbad på Vålerenga Vertshus fra klokka 16 lørdag (omtalt i Dagboka i går)

Monas signingsferd i Sjappa lørdag fra klokka 12 (omtalt i Dagboka i går)

2 kommentarer til «Dagboka fredag 16.desember 2011»

Legg igjen en kommentar