Dagboka tirsdag 13. desember 2011

Svart senker natten seg i stall og stuer. Solen har gått sin vei, skyggene truer Martin og gutta har velfortjent ferie, iallfall ferie. Nå er de over skog og hei og verden står stille. Northug og håndballjenter er en fattig trøst. Skulle vært bjørn. Ikke våknet før sesongstart. Politiet har snakket med noen og skal … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 13. desember 2011»

Svart senker natten seg
i stall og stuer.
Solen har gått sin vei,
skyggene truer

Martin og gutta har velfortjent ferie, iallfall ferie. Nå er de over skog og hei og verden står stille. Northug og håndballjenter er en fattig trøst. Skulle vært bjørn. Ikke våknet før sesongstart.

Politiet har snakket med noen og skal taue inn et snes til, før dommen faller eller frafalles. Lurer på om Smørbukk i NFF har funnet ut hvor mye Veigar egentlig er verdt? I disse dager går et kilo smør glatt for tre hundre kroner på finn.no.

Luciadag og lussinatt. Åsgårdsrei og trollpakk i stormkastene. Heksejakt og faenskap. Fotballferie er oppskrytt.  Førsteellevere også. I dag samler nissene seg til ett lag i skog og hei og tar ut sin første og siste førsteellever før jul. Veldig mange av de samme spillerne vi så for ti år siden. Samme trener og ikke mye utskiftinger i støtteapparatet. Prestasjonene blir likevel bare som en bleik skygge av den forrige suksessen. Alle mangler det bitte-bitte-lille som skal til for å løfte laget opp til gamle høyder.  Skjerp dere nisser!

Skjult budskap i mørketida.  Tog du ‘an?

På tide med forandringer? Mulig, men kanskje ikke for enhver pris. Det minner meg om en firereåring som ønsket nye toner i barnehagan på Rykkin for tretti år siden:

Santa Lucia
dreit oppi lia.
Da ‘a var ferdig
lukta det herlig.

Ha en fortreffelig Luciadag!

Legg igjen en kommentar