Dagboka mandag 12.desember 2011

Dagboka mandag Litt om NFF, det og litt ishockey er det vi har å by på i mandagens dagbok.  Ishockey Vålerenga vant i helga og det betyr at vi fortsatt sloss om andreplassen i Getligaen. Andreplasser driter jeg i, ja det er det lett å tenke, men her har andreplassen betydning for i hvilke rekkefølge … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12.desember 2011»

Dagboka mandag

Litt om NFF, det og litt ishockey er det vi har å by på i mandagens dagbok.

 Ishockey

Vålerenga vant i helga og det betyr at vi fortsatt sloss om andreplassen i Getligaen. Andreplasser driter jeg i, ja det er det lett å tenke, men her har andreplassen betydning for i hvilke rekkefølge du får velge motstander. Så med mindre Stavanger går på en smell i serien som varer frem til mars, så er andreplass viktig.

 

NFF og forhåndsdømming

Si du er under etterforskning for et straffbart forhold, da en av justisministerens venner rykker ut i media og sier du er skyldig. Det er ikke bra, blir det senere opplyst at denne uttalelsen bygger på informasjon fra nettopp justisministeren, ja da føler du deg forhåndsdømt og rettsløs. Platini var ute i media og forhåndsdømte de involverte i Stengelgate, bakgrunnen var en briefing fra Yngve Hallen, fotballforbundets usmakelige enehersker. Man kan spørre hva Hallen tenker på og hvilket rettsvern Haakonsen, Olsen, presidentopponent Loe og klubbene har i denne prosessen. Kanskje ikke så rart at de involverte er glade for at politiet er inne i bildet. Er det noen som ikke tror det har gått prestisje i denne saken i fotballens organer, når Hallen er så klar på hva han forventer av utfall? Når Hallen har vært ute og brifet FIFA`s Platini om at hans franske klubb er svindlet? Det er trist, trist for de involverte, men først og fremst trist for norsk fotball som har blottlagt seg som en organisasjon uten integritet, uten tanke på rettssikkerhet for sine medlemsklubber.

 

Prosessen

Dette er navnet på en artikkel du finner her på VPN, som ser nærmere på saken mot Haakonsen og Vålerenga. Særlig interessant i den sammenheng er artikkelen fra Dagens Næringsliv som er litt av bakgrunnsstoffet for artikkelen. Det fremgår her at Haakonsen i denne overgangssaken var utstyrt med nødvendige fullmakter til å
gjennomføre overgangen til Gunnarson. Slik VPN forstår det går Haakonsen til sine foresatte og ber om å få kjøpe en spiller, da får han enten ja og en ramme å kjøpe spilleren innenfor en gitt ramme, eller han får nei. Blir man enige med selgende klubb innenfor de gitte rammer, fullføres kjøpsprosessen av Haakonsen. Ellers skrives det litt om verdsettingen av Stengel og Gunnarson og betydningen av Stengels verdi som i liten grad har vært berørt tidligere.

 

Vålerenga i dag

Hvem av nissene i Nissene over skog og hei er du? VPN er vel nærmest til å ligne på Rino, såpass ærlige må vi være i adventstiden selv før hanen galer.

Legg igjen en kommentar