Dagboka mandag 05. desember 2011

Hvorfor tar ikke Vålerenga rennafart og rimfister Storhamar på isen? Hvorfor må Vålerenga lide for Martins manglende proffkarriere? Klarer håndballens herrer å rykke opp? Jadda, det er klart for ny Adventsdagbok som stiller dummere spørsmål en 10 vise kan svare for.   Håkki I går, på søndag om du lurer, reiste Vålerenga til Hamar for … Fortsett å lese «Dagboka mandag 05. desember 2011»

Hvorfor tar ikke Vålerenga rennafart og rimfister Storhamar på isen? Hvorfor må Vålerenga lide for Martins manglende proffkarriere? Klarer håndballens herrer å rykke opp? Jadda, det er klart for ny Adventsdagbok som stiller dummere spørsmål en 10 vise kan svare for.

 

Håkki

I går, på søndag om du lurer, reiste Vålerenga til Hamar for å spille håkki. Det gikk ikke noe særlig bra. For så vidt så det feiende flott ut en stund da Vålerenga lå 3 mål foran Storhamar og bønda lå i rundvantet og grein med 3-6 på måltavla og 15 minutter igjen på uret. Allikevel tørket de gule tårene og valgte i stedet å redusere til 6-6 på det kvarteret. Vålerenga valgte å la være å kjempe. Knutsen sier til Nettavisen at Vålerenga ikke var ydmyke nok.

– I de siste fem minuttene er vi ikke ydmyke nok, noe som gjør at de scorer.

Jaggu. Dermed blir det straffeslagning og den vinner Storhamar, noe som gjør Vålerenga til det 3. beste laget i Get-ligaen og har bare 17 poeng opp til Stavanger Oilers. Torsdag 18:30 møter vi Lørenskog på egen is.

 

Mos er trygg

Tilbake i Oslo benytter Mos anledningen til å delta for Holmlia i eliteserien i futsal. Mange har spekulert i hva slags farge toppskåreren har på drakta neste sesong og om hvilken tillitt og rolle han eventuelt får i Vålerenga. Selv sier han følgende til VG:

– Jeg fikk beskjed om at de vil bruke meg som spiss. Martin tar vel ikke ut laget i år, men det er positivt at han vil bruke meg. Alt handler om spilletid.

Da er vel det oppe og avgjort? Ikke helt, Ruben Yttergård Jenssen synes ikke Mos passer i  Vålerenga fordi han har vært i klubben lenge uten å få sjansen. Bønder og media, fy faen.

 

Stengelgate, sagaen ruller videre

Politiet synes, i motsetning til Vålerenga og Stabæk, det er skikkelig vanskelig å fastsette prisen på Veigar. Av den grunn informerer Politiet Nettavisen om at NFF vil kobles inn så man får en sakelig vurdering av pris i følge TV2. Angivelig trenger Politiet eksperter til å uttale seg. Er ikke habilitet et spørsmål man ofte stiller i rettslige kretser? VPNs juridiske avdelig hadde dessverre julebord forrige fredag og er fremdeles ute av spill, men så snart de er friskmeldte igjen kan det hende de kommer med en betraktning.

For øvrig har Klanen kommet på banen og klasker til med en saftig uttalelse i sakens anledning. Ikke overrasket er Klanens styre dypt skuffet og liker ikke måten det kan se ut som om overgangen har gått for seg på. Dette underbygges med klubbens omdømme, hva som er Vålerengas kjerneverdier og hvordan klubben blir oppfattet utad blant publikum og sponsorer. Ikke ulik den ordbruken vi etter hvert er vant med at Pål Breen benytter om Klanen og Vålerengas øvrige supportere i mange andre sammenhenger.

 

Martin vs Kjell

Bohemens trofaste barsjef har tuppet til Vålerengas trofaste trenersjef. Kjell ønsker nemlig at nissen leverer Martins avskjedssøknad under treet i år siden Vålerenga ikke leverer helt det man kan forvente av en passe rørete arbeiderklubb. Til kritikken svarer som kjent Martin som følger:

– Han jobber som bartender på Bohemen, og er sikkert flink til det. Han har et image han skal opprettholde, han vil være en «korrekt supporter» i sitt eget bilde. Folk har ulike agendaer. Grønningen er supporter, og ikke opptatt av hvordan VIF skal se ut, eller hvordan man driver en fotballklubb. Det har han ikke peiling på

I lys av Stengelgate er det i grunn er det i grunn interessant å spørre seg hvem det er som er mest opptatt av hvordan VIF skal se ut, Martin eller Kjell? For øvrig er det vel verdt å påpeke at ingen er så opptatt av en klubbs omdømme eller hvordan den ser ut enn nettopp supporterne. Så får vi heller være uenige om hvordan den ser ut best mulig da.

 

Her kan det og være et lettvint poeng å nevne at Solskjær, med en strålende proffkarriere i England, reiser hjem og vinner Tippeligaen. Martin ble jaga hjem fra England i skam og driter seg ut med klubben han trener. Allikevel lar vi være å nevne det, noen ganger blir enkle poeng for simple.

For å bringe det hele tilbake på fotballfaglige premisser opplyser VPN om at Bohemen B.I.L endte på 6. plass i 2. divisjon avdelig 1, så helt uten fotballkynisme er de neppe.

 

Hands

Så går vi over til noe helt annet, håndball. Ikke det VM-greiene på andre siden av havet, det er for stutt og navlebeskuende. Vi fokuserer selvsagt på Vålerenga herrers jakt på opprykk. Etter lørdagens seier over Bjørnar (32-29) ligger klubben vår på 4. plass med 10 poeng. 10 poeng har og 2. 3. og 5. plass mens Bodø har 16. Grådige jævler. Etter 9 kamper er i hvert fall Vålerenga fremdels med!

 

Vålerenga i dag

Vær breial, fordi du kan

4 kommentarer til «Dagboka mandag 05. desember 2011»

Legg igjen en kommentar