Dagboka fredag 2. desember, 2011

Og Gunnarsson saken ruller videre. Samtidig, men i et annet ærend, må VPN innrømme at vi har vært i overkant sløve. Det har vært en svært aktiv uke i Gunnarsson saken, noe som kulminerte i at økokrim kom på banen med razzia, innkallelse til avhør, og hva vet vi i lokalene til både Stabæk og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. desember, 2011»

Og Gunnarsson saken ruller videre. Samtidig, men i et annet ærend, må VPN innrømme at vi har vært i overkant sløve.

Det har vært en svært aktiv uke i Gunnarsson saken, noe som kulminerte i at økokrim kom på banen med razzia, innkallelse til avhør, og hva vet vi i lokalene til både Stabæk og på Valle. Pressen, som rett og riktig er, fråtser i dette og synes uansett at det er bra at det er «action» hele tiden. Spørsmålet blir så om det tipper litt over, det vil si i retning av forhåndsdømming. I Norge er det som kjent en viss tendens til å løpe i flokk.
I Stabæk i hvert fall synes man det går over stokk og stein.

– Vi har diskutert oss fram til at det er best å holde kommunikasjonen sentralisert. Vi føler at de fleste av vinklingene blir en forsterkning av forhåndsdømmingen som vi opplever har skjedd, sier konstituert styreleder Jarl Øverby til VG Nett.

På direkte spørsmål om det er heksejakt som bedrives svares det:

– Jeg synes ikke det er en helt feil beskrivelse. Det har vært en framstilling av denne saken som kanskje gjør at noen er nødt til å ta en tur foran speilet. Det har vært ganske uniformert fra hele pressekorpset, og de forsøkene som har blitt gjort, har bare forsterket saken, sier Øverby.

I Vålerengaleiren er man kanskje mer forskiktig med uttalelsene. Døm selv ut fra hva Odd Skarheim sier (visst nok via Lasse Vangstein) til Aftenposten.

I denne krevende saken står vi sammen – alle i Vålerenga; klubbledelse, de ansatte, de frivillige og de tillitsvalgte. Alle støtter alle.

Vi har som policy at ikke uttaler oss til pressen om saken, inntil doms- og sanksjonsutvalget har kommet med en avgjørelse. Det er relativt vanlige, juridiske prosesser. Det gjelder selvsagt også enkeltpersoner.

Det eneste vi kan bekrefte, siden det allerede er kjent, er at Truls Haakonsen opprettholder full lønn selv om permisjonen nå er forlenget som følge av politiets inntreden, og at Vålerenga dekker de økonomiske kostnadene han har i forbindelse med saken. Det er viktig at Vålerenga opptrer som en ansvarlig arbeidsgiver.

Ryddig er bra. Men det er utrolig viktig at denne saken blir avklart raskt, slik at alle gode krefter kan samle seg om å forberede neste års sesong. For det trengs.

Sløve VPN

På onsdag siterte vi grundig fra Eivind Sundets analyse av Vålerenga. Problemet, som en ivrig leser har påpekt, er at vi samtidig kalte ham «tidligere Skeid trener». Det riktige hade selvsagt vært å skrive «tidligere Vålerenga spiller». Sundet er forøvrig sønn av den ikke ukjente trailersjåføren og internettpioneren Geir Sundet. VPN takker vår tidligere VPN redaktør for tipset og beklager sløvheten.

Legg igjen en kommentar