Dagboka torsdag 1. desember, 2011

Ikke bare sportslig, men også organisatorisk sliter Vålerenga. I går satt Truls Haakonsen i avhør hos politiet, mens vi samtidig mottar pressemelding om ranskaking på Valle. Og på Bohemenes hjemmeside varsles det revolusjon. Uansett hvordan saken ender så har ikke Vålerengas renomme gjort noen byks. Etterforskere fra politiet kom onsdag på uanmeldt besøk til Vålerengas … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 1. desember, 2011»

Ikke bare sportslig, men også organisatorisk sliter Vålerenga. I går satt Truls Haakonsen i avhør hos politiet, mens vi samtidig mottar pressemelding om ranskaking på Valle. Og på Bohemenes hjemmeside varsles det revolusjon. Uansett hvordan saken ender så har ikke Vålerengas renomme gjort noen byks.

Etterforskere fra politiet kom onsdag på uanmeldt besøk til Vålerengas lokaler på Valle i forbindelse med Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga og avtalen om Herman Stengel, og sportsdirektør Truls Haakonsens kontor ble gjennomgått.

– Vi ser på dette som naturlig del av den varslede politietterforskningen. Som vi tidligere har nevnt imøteser og støtter vi at politiet som uavhengig instans skal se på sakene. Vi ønsker å samarbeide med Politiet i etterforskningen, sier Vålerengas styreleder Odd Skarheim.

– Vi har også fått informasjon om at Vålerengas sportsdirektør, som er i permisjon, er hentet inn til avhør. Dette ser vi som en naturlig del av etterforskningen, og det er etter hva vi har erfart relativt vanlig at dette skjer samtidig med at man ransaker, uttaler Vålerengas advokat i saken, Marius M. Gisvold.

– Jeg har ingenting å skjule. Jeg vi svare på alle politiets spørsmål og bidra til etterforskningen, sier hoverperson Haakonsen til Aftenposten.

– Hvis én, to eller tre klubber kan komme fram til en slik avtale, er det ikke utenkelig at flere kan ha vært i stand til å gjøre lignende. Først og fremst vil vi avhøre personer fra Vålerenga og Stabæk. I tillegg vil vi prate med sentrale personer i Rosenborg, sier politiadvokat Morten Stene.

I det hele tatt, og uten å ta stilling – man er jo tross alt uskyldig inntil man er dømt i Norge, og økokrims anmeldelser har til vane å renne ut i ingenting, hvem vet, kanskje blir Haakonson og Inge André Olsen kjent utilregnelige? – er ikke dette noen spesielt bra sak for hverken Vålerenga, Rosenborg eller Stabæk. Og vi skjønner ikke helt hvordan man kan få ryddet unna på noen som helst måte før politiet har gjort sitt. Det vil si at vi må slite med saken til minst utpå nyåret en gang. Med andre ord så kan det være fare også for den sportslige oppkjøringen foran neste sesong med mindre klubbapparatet holder tungen meget rett i munnen.

Noen har fått nok allerede og ber om en total sanering på Valle. I går så publiserte ikke ukjente Kjell Grønningen en aldri så liten tirade på Bohemens web side:


NÅR REGIMET FALLER…
Bohemen oppfordrer alle som er misfornøyde med Martin Andresens regime til å gå ut i gatene og skape en ny vålerengelsk vår! Klubben er i fritt sportslig fall og ingen på Valle evner å gjøre noe som helst med det. Vi trenger ny inspirasjon, vi trenger håp, vi trenger en ny ledelse, og vi trenger det nå. Fire år med dette regimet er mer enn nok, se bare på publikumstallene våre, og da snakker vi ikke om «solgte» billetter. Folk flest er lei og gidder ikke bruke tid på å se maling tørke, og tror ikke lenger på fagre løfter om at alt skal bli så mye bedre når bare spillerne får trent litt .

Gi oss en trener som kan få ut potensialet til våre yngre «talenter», spillere som alle enten har stangnert eller har blitt solgt eller lånt ut… For aldri i klubbens historie har noen hatt så mye penger, og brukt så mye penger, uten å fått noe som helst igjen for det. Ut av cupen mot Kjelsås, tidlig exit i europa, og bak storheter som Odd og Haugesund i serien. Vi er mektig imponerte!

Vi tar med Martin Andresens svar på tiltale i VG:

– Han jobber som bartender på Bohemen, og er sikkert flink til det. Han har et image han skal opprettholde, han vil være en «korrekt supporter» i sitt eget bilde. Folk har ulike agendaer. Grønningen er supporter, og ikke opptatt av hvordan VIF skal se ut, eller hvordan man driver en fotballklubb. Det har han ikke peiling på, sier Andresen til VG.

Denne VPN skribenten er nok noe mindre kolerisk anlagt enn Kjell, og synes derfor han går litt for fort fram. Det er allikevel ikke noe tvil om at tampen brenner. Ingen god situasjon når klubbens apparat er bastet og bundet av Gunnarssonsaken slik at den ikke kan ofre full oppmerksomhet på å ta de nødvendige grepene i ukene og månedene som kommer.

6 kommentarer til «Dagboka torsdag 1. desember, 2011»

  1. Nei Grønningen har vel aldri brydd seg om klubben. Det var vel derfor han fikk VIFs fortjenestemedalje i 2004! For den gis vel til alle og enhver. Kan sikkert kjøpes som en sofa fra Skeidar. Sorry MA, men KG bryr seg KUN om klubben. Hva du bryr deg om, vet vi faktisk ikke!!!

  2. Folk må beholde trusene på en stund til før man tar helt av! Det siste klubben, Klanen og ikke minst gutta sjøl trenger nå e at vi flyr i strupen på hverandre som rabiate bikkjer. Har det skjedd noe snusk, Så blir de ansvarlige straffet. Martin må seff tenke seg godt om, men la oss ihvertfall stå sammen i stormen. Så kan man komme med andre ting etterhvert… ÆRE VÆRE!!

  3. Kommentarfra Brannspupporter: Uansett hva saken resulterer i husker folk alltid at det var noe, men det går over. Internt lønner det seg å holde kjeft, og ledere som begynner å klage på supportere har som regel kot tid igjen. Det tyder på stress og panikk.

  4. Svaret til Martin beviser vel det Kjell er inne på, ansvars fraskrivelse er etter min mening "fritt fall". Noe så barnslig å kalle Kjell en "dust" istedet for å argumentere han ihjel er en liten smakebit på 2012 har jeg på følelsen av. Ikke bare Martin er på feil plass, men andre bør også evalueres; hvorfor kommer det så få på kamp?

Legg igjen en kommentar