Dagboka fredag 4. november 2011

Nye spillere på vei til Valle? Om noen uker veit vi svaret, i dag konsentrerer vi oss om superagenten som forer tippeligaen med nigeriansk suksess. Vålerenga har manglet mye denne sesongen og nå er tre nigerianere hentet inn for prøvespill på Valle i håp om å reise kjerringa neste år. Det er vif-fotball.no som skriver … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. november 2011»

Nye spillere på vei til Valle? Om noen uker veit vi svaret, i dag konsentrerer vi oss om superagenten som forer tippeligaen med nigeriansk suksess.

Vålerenga har manglet mye denne sesongen og nå er tre nigerianere hentet inn for prøvespill på Valle i håp om å reise kjerringa neste år. Det er vif-fotball.no som skriver at spissen Christian Ifeanyi Inyam (født 20. desember 1991), venstrekanten John Aondongu Huan (født 14. mars 1990) og venstrebacken Omoma Osasco Precious (født 18. oktober 1992) for tiden trener med Vålerenga.

VPN kommer tilbake med mer om de tre spillerne i neste uke, i dag tar vi for oss den mest interessante, nemlig mannen som har hentet spillerne til Norge, fotballagent Atta Aneke.

Atta Aneke
For ett år siden skrev Aftenposten om den «ukjente» agenten:

– 32 år gamle Aneke er en Oslo-basert fotballagent, som har knyttet til seg en rekke spillere de siste årene. Den aktive karrieren hans stoppet i 3. divisjon, men som agent har han hatt langt mer suksess: Ved hjelp av sitt store nettverk inn mot afrikansk fotball har Aneke blant annet hentet spillere som Akabueze Bentley, Odion Ighalo, Davy Claude Angan og Nosa Igiebor til Norge

Og så har han hentet Fegor Ogude, Kim Ojo og Anthony Ujah. Mannen har tydeligvis teft.

Atta Aneke Foto: Groruddalen.no 22.mars 2011

For dem som måtte ha glemt det, sto de tre nevnte spillerne for det meste som skjedde i andre serierunde i år. Vi anbefaler leserne Akers avis Groruddalen.no fra den gang, der fenomenet Aneke utdypes og og der han forklarer hvorfor nigerianske spillere lykkes så godt i Norge:

– De har en helt annen mental innstilling og holdning. I Norge er janteloven stor, og ingen tør si at de er best. Nigerianske spillere har stor tro på seg selv. De setter seg høye mål, og jobber målrettet for å nå dem.
– For mange kan de virke oppblåste, men det er ikke tilfelle. De har en indre tro på å lykkes. Selvtillitt kan gjøre de utroligste ting.
– Dessuten har de en helt annen motivasjonsfaktor for å lykkes. De har en annen sult fordi de har en helt annen tilværelse å komme hjem til hvis de ikke lykkes.

Likevel vil ikke Atta Aneke fylle opp Tippeligaen med nigerianere:

– Nei, jeg vil ikke se flest mulig i Tippeligaen. For meg er det viktig at de som kommer over har potensiale til å bli enere. At de er krydder som kan tilføre lagene noe de ikke har fra før.

Den nigerianske gullåren
I april skrev Romerikes Blad om superagenten. Her vinkles saken først og fremst på at de fleste spillerne Aneke kommer med testes ut av Torgeir Bjarmann og Henning Berg først.

– Torgeir og Henning har vist at de har teft. De både ser talentet hos en spiller og de er flinke til å utvikle det, sier Atta Aneke.

Vi tolker det dit at mange, deriblant Vålerengas trenerteam , ikke rekker opp når det gjelder vurdering av nigerianere på prøvespill. Vi har et par eksempler på feilvurderinger på Valle, igjen siterer vi fra Romerikes Blad i april før Vålerengas kamp mot Lillestrøm:

– LSK-spillerne Nosa Igiebor og Anthony Ujah var begge på prøvespill i Vålerenga først, og kunne slik sett stått på motsatt banehalvdel på Ullevaal i morgen. Men da Oslo-klubben ikke fikk skrevet kontrakt med Nosa etter 40 dagers prøvespill, dro han til Åråsen. Der ble en avtale underskrevet i løpet av fire dager.
– I Ujahs tilfelle ble det aldri noe mer enn prøvespill i Vålerenga. Tre opphold i LSK senere fikk han til slutt kontrakten han ønsket seg i februar for ett år siden. Resten av historien kjenner de fleste – 19 mål på 27 seriekamper.

Feil kan alle ta, ikke bare Vålerenga. Både Lillestrøm og Molde vraket Ogude.

Vi håper Martin & Co vurderer de tre håpefulle nigerianerne etter alle kunstens regler  og ønsker de tre lykke til de kommende ukene på Valle. Samtidig ser vi noen faresignaler her. Med eventuelt ny venstre kant og ny spiss blir livet vanskeligere for Håvard Nilsen og Mos, to spillere vi absolutt ikke ønsker skal finne seg nye jaktmarker.

Kun 2 dager igjen av supersalget på Haugerud senter

– Fortsatt fylles det på med varer, vi nevner spesielt softshell jakker, teddyjakker osv.
– Plukk & bland 3 stk for 399,-
– Ryggsekker kun 100,- pr sekk (ny av dagen).
– Det er fylt på masse nye t-skjorter – 3 stk kun for 149,- plukk og bland

I dag fra klokka 12 – 16 Lørdag fra klokka 10 – 14

Steder å unngå fredag og lørdag
Saras telt, Tre Brødre, Sir Winston og Scotsman er erklært som vannhull for (eller av ?) brannsupporterne, mens sunnmøringene som trivs best i fjæra, har okkupert Rådhusplassen

Men fortvil ikke:  Bohemen tar ansvar og tilbyr garantert cupfinalefri sone absolutt hele helga

2 kommentarer til «Dagboka fredag 4. november 2011»

Legg igjen en kommentar