Dagboka fredag 21. oktober, 2011

Det er snart helg, og det en helg uten Vålerengakamp, på tross av at det er full serierunde. Fotball skal spilles i helgen sier vi, og morer oss med Gunnarssonsaken som har blusset opp igjen i påvente av mandagens Ålesundkamp. Der blusset den opp igjen. Veigar Pall Gunnarssons overgang er fortsatt godt stoff og VG … Fortsett å lese «Dagboka fredag 21. oktober, 2011»

Det er snart helg, og det en helg uten Vålerengakamp, på tross av at det er full serierunde. Fotball skal spilles i helgen sier vi, og morer oss med Gunnarssonsaken som har blusset opp igjen i påvente av mandagens Ålesundkamp.

Der blusset den opp igjen. Veigar Pall Gunnarssons overgang er fortsatt godt stoff og VG er ute med en lengre sak gårsdagens papirutgave og i dagens nettutgave.

Først og fremst er det Rosenborg som gjør seg hellige. Nei se, de var ikke villige til å inngå noen «kreativ» avtale med Stabæk.

På den annen side så skriver VG at RBKs bud på islendingen var på 3,5 millioner kroner – med mulighet for ytterligere 500.000 kroner til trønderne etter et visst antall kamper. Om dette var penger som skulle deles opp i forskjellige biter for å unngå en Nancy betaling står det ikke noe om.

– Vi har forklart oss for påtalenemnda i denne saken. Foreløpig ønsker jeg ikke å kommentere den utad, sier RBKs sportslige leder, Erik Hoftun, til VG.

VG melder også at en privatperson bosatt i Norge er villig til å kjøpe et eventuelt Nancykrav.

– Dette er ikke rettferdig. Jeg vet hva som er sant. Jeg vet alt om denne saken, sier Nicolas Holveck til VG. Han legger til at Nancy forventer to og en halv millioner kroner fra Stabæk, og at de er klare for å gå til UEFA dersom det ikke skjer.

– Jeg tror vi kommer til enighet. Jeg tror Stabæk vil avslutte denne saken. Hvis jeg hadde vært i Stabæk nå, med alle de journalistene som er interessert og all oppmerksomheten saken får, så hadde jeg avsluttet den så raskt som mulig. Etterpå hadde alt roet seg, fortsetter Nancy-direktøren.

Med andre ord: Jeg har en svak sak men ser at den kan plage et Stabæk som ligger på sotteseng. Betal, ellers kommer jeg til å mase mer.

Dessuten, dersom Nancy har et krav på totalt 2.5 million fra Stabæk vil det si at Stengelopsjonen verdsettes til null. Det høres ikke helt logisk ut det heller.

For selv om Hermann Stengels far sier at sønnen ikke er fan, så har faktisk foreldrene underskrevet opsjonsavtalen. Hvorfor gjøre det hvis man ikke kan tenke seg å ville spille for Vålerenga?

For å oppsummere ut fra hva vi kan forstå: Rosenborg var villige til å betale 3.5 eventuelt 4 millioner for Gunnarsson. Stabæk ville tydeligvis ha mer. Vålerenga var villig til å betale 5 millioner, men da skulle man ha mer enn bare Gunnarsson, det vil si opsjon på en av de mest lovende unge navnene i norsk fotball. Konkurstruede Stabæk vil selvfølgelig maksimalisere beløpet de får inn i kassen, og da ligger den inngåtte avtalen ganske nær. Beløpet Nancy har til gode kan maksimalt være 1.5 millioner dersom ryktene om RBKs bud er sanne og dersom Stengelopsjonen verdsettes til 1 million. Men hvem i all verden kan verdsette en slik opsjon på en «rettferdig» måte? Eller sagt på en annen måte hvordan i alle dager skal man kunne bevise at 4 millioner er feil verdi? Hadde jeg vært Stabæks advokat hadde jeg argumentert med at Stabæk motvillig gikk med på å selge arvesølvet (Stengel) for en billig penge (Stengel), men kun dersom kjøperen av opsjonen (Vålerenga) gikk med på å ta med seg Gunnarsson på kjøpet: en aldrende stjerne som koster mye i lønnsutgifter og neppe har stor gjensalgsverdi.

Hadde Stengels foreldre blånektet hadde det stilt seg anderledes, men slik det står nå, kan vi ikke se at Nancy eller den anonyme blodsugeren har noen spesielt god sak.

Vålerenga i helgen

Fotball på Bohemen der en krysser fingrene for at riktige lag avgir poeng.

5 kommentarer til «Dagboka fredag 21. oktober, 2011»

  1. Herlig oppsummering av "Gunnarsson-saken", og et meget godt poeng ift. de lønnsutgiftene Stabæk kvittet seg med i samme slengen. Stengel er ikke Vålerengafan, neivel, men vil han spille i Adecco/2. divisjon eller vil han være i Vålerenga?

Legg igjen en kommentar