Dagboka torsdag 20. oktober, 2011

Vi tråler mediene og finner ikke annet enn at Haugesunds egne Svein Oddvar Moen skal dømme AaFK – Vålerenga. Dermed er vi henvist til å fråtse i andres smerte, men det kan forsåvidt være morsomt det og. I riktig gamle dager var det sjeldent vanskelig å skrive dagbok. Blant annet hver gang vi skrev en … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 20. oktober, 2011»

Vi tråler mediene og finner ikke annet enn at Haugesunds egne Svein Oddvar Moen skal dømme AaFK – Vålerenga. Dermed er vi henvist til å fråtse i andres smerte, men det kan forsåvidt være morsomt det og.

I riktig gamle dager var det sjeldent vanskelig å skrive dagbok. Blant annet hver gang vi skrev en med innhold «det skjer ikke en dritt og jeg kjeder meg» så kunne vi være sikre på at klubben ville eksplodere i krangling, langvarig tapsrekke, trenerbytte, konkurspøkelse, eller kupp i løpet av få dager. Så morsomt er det ikke lenger og vi må faktisk over bekken etter vann – retning øst.

Første stopp er Lillestrøm, for tiden et skoleeksempel på hva tap i seks av sju kamper kan gjøre med lagmoralen. Foranledningen er et lengre intervju med Anthony Ujah i Romerikes blad, men det er tydeligvis mange kokker og mye søl. Det er bare å sette seg tilbake å nyte:

– Slik jeg opplevde det, blander Henning seg inn i jobben til de fleste på Åråsen. Flinke folk får ikke gjort jobben sin. Til og med da spillerne skulle prøve dresser for å bestemme kampantrekk, så var han der for å bestemme. Som spiller lurte jeg av og til på hvordan han hadde tid til å konsentrere seg om å vinne fotballkamper, sier Ujah til Romerikes blad.

Flere rotter har forlatt det synkende skipet, blant annet Oliver Occean som svarer Ujah.

– Jeg støtter deg fullt ut i denne saken, Anthony. Henning er en hykler og en løgnaktig jævel. Nå kan han plutselig vrake deg for halve sesongen, og forteller at han vil teste noen andre i stedet for deg. Stol på meg; han har planlagt alt nå. Det verste er at han bare snakker med to spillere i garderoben, og tror at han er uovervinnelig så lenge han har støtte fra dem. Jeg mener virkelig at han lyger for supporterne. Jeg husker en spiller sa at han hatet LSK, men ble han suspendert? Nei, han forsvarte ham. Hvis han ikke støtter toppscoreren sin, hvem skal da score målene for ham? Å, det glemte jeg, det kommer alltids noen dødballer.

Henning Berg er overraskende nok ikke helt enig.

– I løpet av min 20-årige karriere som spiller og trener har jeg aldri opplevd maken til surmaget kritikk. Ingen av de stedene jeg har vært tidligere har jeg opplevd lignende. Det er kraftige påstander Anthony kommer med og det blir ord mot ord, svarer han Ujah.

Og så lar vi Jan Åge Fjørtofts ord fra tidligere i høst avslutte LSK-saken.

– Ingen i Fotball-Norge bryr seg om LSK. Likegyldighet er LSKs største trussel, og jeg er bekymret for klubbens framtid som toppklubb.

Noen som ønsker seg tilbake dit, til slike tilstander? Men om vi tenker oss enda lenger tilbake, til de gylne «sene 80-tall»? Mye lenger øst enn Lillestrøm har svenske DN har et rett så morsomt svar for slike nostalgikere, opprinnelig skrevet i 2001. Vi stjeler med stor glede:


På senare år har det nyliberala konkurrenstänkandet tagit över mer och mer i samhället – också på Södermalm.

Få skulle i dag skriva under på Söderbohemernas gamla valspråk ”Det viktiga är inte att vinna utan att dricka bärs med polarna”.

I dagarna kan vi konstatera att de kommersiella krafterna också har tagit över vårt kära Bajen!

Så här års brukar vi Söderbohemer med oro kasta oss över den allsvenska tabellen. Hur går det för Bajen? Vi har aldrig blivit besvikna. I botten av tabellen har vi hittat grabbarna.

Genom sitt hårdnackade motstånd mot att vinna har Bajen varit en nagel i ögat på EU och marknaden. Många 0–3-förluster har känts som segrar, speciellt efter ett par vinare på Kvarnen.

Nu är läget ett annat. Hammarby tronar överst i tabellen.

På Söderstadion ekar inte längre ”Äta, skita, spy – Hammarby” eller ”Bajen, bärs och rakade brudar”. Sångerna handlar istället om SM-guld. Riktiga bajare stöts bort av sådan fascistattityd.

Spelarna, som tidigare glatt oss med sorglöst artisteri på och utanför planen, tänker i dag bara på sig själva och försöker imponera på motståndarna genom att göra mål och agera disciplinerat. Aldrig försöker de sig på sköna grejer som klacksparkar i eget straffområde eller tunnlar på medspelare. Vi fans kan bara maktlösa se på när vårt gäng krampaktigt kammar hem den ena trepoängaren efter den andra.

Långtråkigt och förutsägbart!

Og så videre… Men som DN skriver, nostalgien bar frukter.

Tio år efter SM-guldet måste ”Aktionsgruppen Rädda Bajen” anses ha lyckats.

Hammarbys utvecklingskurva bland de svenska lagen: 1 9 2 6 4 3 6 9 16 28 (12:a i Superettan)

Det sitter langt inne, men etter å ha lest disse så føler jeg meg tvunget til å hylle kjedelige Vålerenga. Det vil si så lenge vi vinner – kjedelige tap, som tidligere i år, se det, det vil føre oss til Lillestrømstilstander fortere enn svint. Da heller dribling som sistemann og hælspark i eget straffefelt.

En kommentar til «Dagboka torsdag 20. oktober, 2011»

Legg igjen en kommentar