Rødt Oslo om Vålerenga stadion

Valgkampsekretær Magnus Berhardsen svarer for Rødt Oslo i stadionsaken Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80 000 til 60 000 m2 på Hovin Skoletomta og høyden er maksimalt den samme som byggene ved siden av for å imøtekomme Plan- og Byggningsetatens forslag på 55 000 … Fortsett å lese «Rødt Oslo om Vålerenga stadion»

Valgkampsekretær Magnus Berhardsen svarer for Rødt Oslo i stadionsaken

Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80 000 til 60 000 m2 på Hovin Skoletomta og høyden er maksimalt den samme som byggene ved siden av for å imøtekomme Plan- og Byggningsetatens forslag på 55 000 på samme tomt, det totale antall kv.m. næring er 75 000 utenfor stadionet.

Vil ditt parti støtte 60 000 kv.m. næring/kontor på Hovin skoletomt?

– Ja, vi stemte også for disse i bydelsutvalget i Gamle Oslo.

Skal Oslo kommune ta kostnadene med bygging av offentlig vei og annen infrastrukturkostnad rundt stadionområdet som skal tilfalle kommunen?

– Ja, i utgangspunktet er kommunale veier en kommunal oppgave.

Ønsker ditt parti å få fortgang i saken sånn at ny stadion kan stå ferdig så snart som mulig?

– Ja, vi skulle helst sett en stadion klar til hundreårsjubileumet i 2013. Vi håper at reguleringsplanen er klar før nyttår, slik at vi kan feire med det første spadetaket!

Hva kan du og ditt parti love velgerne om Vålerengas ny stadion?

– Et nytt og rødt byråd vil bestå av partier som er positive til en ny stadion for Vålerenga, uten trenerings- og vestkantpartiet Høyre. Da kan vi få entusiasme for saka, og fortgang i byggeprosessen!

Legg igjen en kommentar