Hvem skal du stemme på?

Valgkampen er i sin sluttspurt, og VPN har sluttspurta litt vi og. Vi har sendt ut spørsmål til partiene som har lister i Oslo om deres standpunkter til Vålerengas planer for stadion på tomta vi fikk for en krone i mai 2008. La oss rekapitulere litt hva som er viktigst i den reguleringsplanen Vålerenga har … Fortsett å lese «Hvem skal du stemme på?»

Valgkampen er i sin sluttspurt, og VPN har sluttspurta litt vi og. Vi har sendt ut spørsmål til partiene som har lister i Oslo om deres standpunkter til Vålerengas planer for stadion på tomta vi fikk for en krone i mai 2008. La oss rekapitulere litt hva som er viktigst i den reguleringsplanen Vålerenga har fremmet:

– At Vålerenga får lov å bygge 60 000 kvadratmeter med næringseiendom på Hovin skole-tomta. En stadion med alt koster store summer og inntektene fra denne næringseiendommen vil dekke de kostnadene med byggingen. Uten et ja til disse næringseiendommene, eller med færre kvm, vil finansiering av stadion være i fare. I vedtaket om tomt for 1 krone i 2008 var det nettopp en forutsetning med selvfinansiering for at Vålerenga skulle få tomta. Vålerenga har fulgt reglene, vil partiene støtte oss?

– At kommunen dekker infrastrukturkostnader rundt stadion, for eksempel veier etc. Dette er vanlig i slike saker, siden det er kommunen som eier infrastrukturen. Dersom Vålerenga skulle ha dekket disse kostnadene ville det selvfølgelig økt prislappen og man måtte øke inntektene.

Dette er de to nøkkelpunktene, og positive svar på begge to definerer et parti som et vi i VPN kan anbefale når du går til valgurnen. VPN er apolitisk, og i vår redaksjon har vi folk som stemmer på vidt forskjellige partier. Vi sier heller ikke at du MÅ stemme på et av partiene vi anbefaler. Det kan være andre saker som er viktigere for deg. For oss er Vålerengas stadion noe av det viktigste som finnes. Heldigvis finnes det støtte på begge sider av politikken. Her er lista (i helt tilfeldig rekkefølge) over partiene som vi mener du kan stemme på dersom drømmen om egen stadion til Vålerenga er en viktig sak for deg ved dette lokalvalget:

– Arbeiderpartiet

– Fremskrittspartiet

– Rødt

– Senterpartiet

– Sosialistisk Venstreparti

Sistnevnte parti svarte ikke klart nok på næringseiendommen i vår første sak, men torsdag kveld svarer Andreas Behring fra SV følgende på spørsmål om de støtter 60 000 kvm næringseiendom på Hovin Skole tomta:

For å være presis er vi veldig opptatt av å få realisert planene og vi sier ja tilnæringsarealene. Hvis det oppstår noen problemer som vi ikke ser i dag, så må kommunen bidra til finansieringen. Vi skal ha på plass et nytt hjem for Vålerenga, skriver han på sms til VPN.

– Venstre

VPN var også litt i tvil når vi leser spørsmålsrekken og svarene til Venstre om hvorvidt partiet faktisk sier at det støtter dette. Derfor spurte vi Ola Elvestuen en gang til:

– Vil Venstre støtte Vålerengas reguleringsplan for stadion med 60 000 kvm næringsareale på Hovin Skole tomta?

– Ja, svarer Ola Elvestuen på mail til VPN lørdag morgen

Så har vi de partiene vi ikke kan anbefale for deg. De har enten ikke svart støttende på begge punkter, de har svart uklart eller de har ikke svart oss i det hele tatt.

Vi anbefaler IKKE:

– Høyre

– Kristelig Folkeparti

– Det Liberale Folkeparti

– De Grønne

Les sakene om partiene godt. Og bestem deg. Det aller, aller viktigste er at du stemmer. Det er ditt valg. Og vår stadion.

Partienes svar på spørsmålene fra VPN:

Arbeiderpartiet
Sosialistisk Venstreparti
Venstre
Høyre
Fremskrittspartiet
Senterpartiet
Kristelig Folkeparti
Rødt

6 kommentarer til «Hvem skal du stemme på?»

  1. Det er ganske mye større ting enn stadionsaken som er viktig i Oslo for min del. Min stemme gikk desverre til et av neinei. MEN, som konstellasjonen er i Oslo nå, og mest sannsynlig blir etter valget, så er ja-siden i bystyret mye sterkere enn nei og tjahvisomattedersomatte… Så stadion blir det uansett. 🙂

    Uansett så er det bra at denne delen av politikken har vært så bra belyst. 🙂

  2. @Frank: I politikken er det som kjent vanlig med hestehandler, man sluker en kamel for å få viljen sin gjennom vedrørende noe annet. Det er riktig som du sier at en majoritet av representantene er for et ja på begge spørsmål, men en majoritet av de som i dag har flertallet i byen vår (Frp, høyre, venstre, Krf) er faktisk mot. Det betyr at det er en viss risiko for at det blir nei likevel, hvis venstre og Frp blir med på en politisk hestehandel. Dessuten mistenker jeg at noen av svarene her er valgflesk, og det gjelder ikke bare de borgerlige 😉

Legg igjen en kommentar