Dagboka fredag 9. september, 2011

Så var vi kommet til fredagen, og endelig står en helg med seriespill foran oss. Vålerenga møter start på søndag, med mer eller mindre full stall, bortsett fra Harmeet Singh som så stå over med 5 gule kort. Dette er en kamp Vålerenga bør og skal vinne, både tabellposisjon, historie, og sunn fornuft tilsier det. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 9. september, 2011»

Så var vi kommet til fredagen, og endelig står en helg med seriespill foran oss. Vålerenga møter start på søndag, med mer eller mindre full stall, bortsett fra Harmeet Singh som så stå over med 5 gule kort.

Dette er en kamp Vålerenga bør og skal vinne, både tabellposisjon, historie, og sunn fornuft tilsier det. Eneste aberet vi ser er at Vålerenga tradisjonelt er verdensmestere i å snuble i kamper man «skal» vinne. Og derfor blir vi lettere nervøse når Aftenposten skriver at «Vålerenga melder seg på i medaljestriden med seier i denne kampen» (eller noe sånt). Men et blikk på tabellen viser at det faktisk er sant.

Og hvem vet, kanskje et opphold i de høyere sfærer hadde vekket litt av interessen igjen? For akkurat nå er det ganske labert. Vi var innom Bohemen i går for å høre Martin Andresen og Truls Haakonsen bli grillet av Klanen og var lettere overrasket, men ikke sjokkerte, over det relativt tallfattige oppmøtet. Synd for de som ikke kom, for seansen var bra den, og Martin (og Truls) snakket ganske åpent om hvorfor denne sesongen har blitt som den er blitt. I og med at det var en lukket sesjon så kan vi anstendighetens navn ikke gi noe fullt referat, men stikkord vi tok med oss hjem var «dårlig sesongoppkjøring grunnet manglende og/eller ineffektiv egentrening i vinterpausen», «fornøyd med innkjøp i dette overgangsvinduet, men ikke fultt så fornøyd med dyrere spillere i tidligere vinduer», og «vil være breiale ved å dominere totalt på banen, ikke i kjeften uten dekning», og spennende nok «har sikta oss inn på en kantspiller som vi forhåpentligvis kommer i neste vindu». Som sagt, en burde vært der.

Søndag ja. Veigar Pall Gunnarsson er en av dem som vi forventer mye av mot Start, og som Martin sier han forventer bare skal bli bedre og bedre. Men på det Islandske landslaget så er det gått litt i krøll. For Norge er visst ikke det eneste landet som sliter med rykter om drikkfeldige spillere.

Landslagssjef Olafur Johannesson oppdaget visst nok Gunnarson i hotellbaren før kampen mot Kypros.

– Man må være på hotellet til midnatt, og det er ikke lov å drikke alkohol. Da vi kom til hotellet satt han og drakk, sier Johannesson til TV 2.

– Jeg er en voksen mann, og vet at et rødvinsglass og to øl ikke betyr noe for kampen mot Kypros, svarer Gunnarsson og fortsetter.

– Han (treneren) kom opp til meg og sa «hva faen driver du med?». Jeg spurte hva han mente, og han sa «jeg ser du har drukket alkohol?». Jeg sa at det stemte. Jeg fikk liksom nok, og trakk meg ut av landslagssamlingen.

Vi har litt vondt for å tro at Gunnarsson satt pære full, midt i alles åsyn på spillerhotellet. Og tar hans ord for god fisk når han sier at han hadde full kontroll på egen kropp og form foran en (viktig?) kamp. For så dumme er vel ikke fotballspillere?

Klanshelter

I en nettartikkel på Norway Cup sidene skrives det om Frode Ræder og Svein Erik Bakke som har kjørt buss hele Norway Cup-uken for å hjelpe de som ikke hadde så store ressurser.

– Jeg kjørte flere lag under Norway Cup. Lagene skulle flere steder rundt omkring i Oslo og omegn. Holmenkollen-utsikten var mest populær blant gjestene, Ræder til Norway Cups nettside.

– Lagene betaler ingenting. Vi spanderer gratis buss, bensin og bompenger, fortsetter Bakke, og begge legger til:

– Vi har muligheten og lyst til å hjelpe til. Vi vet hvor godt vi har det og vi vet hvor vanskelig andre har i det andre land, sier Frode og Svenna.

Full respekt sier vi.

Legg igjen en kommentar