Høyre om Vålerenga stadion

VPNs spørsmålsrunde har kommet til Høyre, et parti som vel har vært den største motstanderen av reguleringsplanen så langt. Her er svarene fra Eirik Lae Solberg, leder i Høyres bystyregruppe. Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80.000 til 60.000 kvm på Hovin Skoletomta og høyden … Fortsett å lese «Høyre om Vålerenga stadion»

VPNs spørsmålsrunde har kommet til Høyre, et parti som vel har vært den største motstanderen av reguleringsplanen så langt. Her er svarene fra Eirik Lae Solberg, leder i Høyres bystyregruppe.

Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80.000 til 60.000 kvm på Hovin Skoletomta og høyden er maksimalt den samme som byggene ved siden av for å imøtekomme Plan- og byggs forslag på 55.000 på samme tomt. (Det totale antall kvm næring er 75.000 utenfor stadionet.)
Vil ditt parti støtte 60.000 kvm næring/kontor på Hovin-skoletomta?

– Høyre vil ta stilling til reguleringsplanen når den kommer til bystyret. Det er for tidlig å ta stilling til et planforslag vi verken har sett eller fått til behandling.

Skal Oslo kommune ta kostnadene med bygging av offentlig vei og annen infrastrukturkostnad rundt stadionområdet som skal tilfalle kommunen?

– Ved større utbygginger er det vanlig at utbygger er med på å betale for utbygging av infrastruktur. Høyre mener i utgangspunktet det må gjelde også i denne saken.

Ønsker ditt parti å få fortgang i saken sånn at ny stadion kan stå ferdig så snart som mulig?

– Høyre er innstilt på at saken kan behandles raskt. En så omfattende utbygging fortjener samtidig en grundig behandling i bystyret.

Hva kan du og ditt parti love velgerne om Vålerengas ny stadion?

– Høyre er for en ny stadion, og vil bidra til at VIFs planer får en rettferdig behandling i bystyret. Høyre var i mot å gi VIF tomt til en krone, men vil behandle reguleringsplanen uavhengig av detstandpunktet. Vi tror et nytt stadion vil bli en berikelse for byen.

En kommentar til «Høyre om Vålerenga stadion»

Legg igjen en kommentar