Dagboka torsdag 8. september, 2011

Det nærmer seg snart helg. Det vil si at både Startkampen og valget er i fokus. Men først skal Klanen avholde møte med Martin Andresen. I kveld så arrangerer Klanen møte med Martin Andresen og Truls Håkonsen på Bohemen. De kommer for å snakke sport og om hvordan/hvorfor det har gått som det har gått … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. september, 2011»

Det nærmer seg snart helg. Det vil si at både Startkampen og valget er i fokus. Men først skal Klanen avholde møte med Martin Andresen.

I kveld så arrangerer Klanen møte med Martin Andresen og Truls Håkonsen på Bohemen. De kommer for å snakke sport og om hvordan/hvorfor det har gått som det har gått i år. Møtet er vel og merke for klansmedlemmer, og pressen har ikke adgang. Men er du lur nok til å være medlem i Klanen er det en god mulighet til å få litt innsikt i hva som skjer. Og dersom du brenner inne med et spørsmål til en av de to herrer, så er dette sjansen til å stille det: Men vel å merke, spørsmål skal leveres i baren på Bohemen i god tid før kl 18. Sikkert lurt å komme tidlig uansett, det blir helt sikkert fullt.

Valget

Ikke at vi på noen som helst måte har lyst å fortelle folk hvordan de skal stemme, men det er interessant å se at stadion til Vålerenga er blitt en viktig sak i valget. Sist ute i så måte er Arbeiderpartiets Liebe Reiber-Mohn som i en 17 punkts plan for sine eventuelle første 100 dager har med «Ja til Vålerenga stadion!» som 17. punkt.

– Dette er løfter som vi går til valg på, og som vi har til hensikt å oppfylle, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Vålerenga stadion som valgflesk! Nå har vi sett det også! Hva Arbeiderpartiet mener i detalj sammen med hva de andre partiene mener finner du via forsiden til VPN.

Vi oppfordrer til å lese disse sakene nøye dersom du mener at Vålerenga stadion er en viktig sak for Oslo.

Hva skjer på Jordal?

Et lite høstdrag i lufta i dag morges – og rett nok, Klanen kommer med et opplegg for hockeyen. Vi siterer:

Styret i Klanen har denne sommeren tatt et initiativ til et samarbeide med Vålerenga Hockey med det formålet å skape bedre rammer for et, forhåpentligvis, oppsving i tribunekultur og stemning i forbindelse med Vålerengas hjemmekamper.

Noe går på de reint fysiske rammene, andre ting går på å skape en sosial setting rundt det å gå på hockeymatcher. Alle tiltak er satt i gang i dialog med Vålerenga Hockey.

Inne i selve amfien vil det bli satt opp store, røde seil på felt D, E og F, som trekkes fra ståplassene øverst på tribunen, og opp på bjelkene bak. Over disse vil Bøtteflaggene, som nå henger og slenger fra taket, bli lagt over. Disse vil da bli mere synlige, også på TV-bilder.

Ståplassene øverst vil som følge av dette bli borte. I stedet har vi nå fjerna setene på rad 11 og 12, felt F. Ny bølgebryter blir satt opp, og dette vil da fungere som et felt for stående, syngende supportere. Vi mener at man ser vel så godt, om da ikke enda bedre, enn fra toppen av felt D eller E. Samtidig vil lyden ikke i samme grad bli dempa av platene i taket, men derimot få resonans fra hele hallen. I tillegg vil det reint visuelt fungere bedre enn når folk står ”gjemt” oppunder taket.

Dette er selvfølgelig ikke noe diktat fra vår side; de som helst vil være på felt E må gjerne fortsette med det. Vi ønsker å legge til rette for at flere skal komme, ikke irritere trofaste tribuneslitere.

I tillegg planlegger vi å sette opp en del flagg og bannere på felt G, dette også for å skape et bedre visuelt uttrykk. Disse vil bli stripsa til eksisterende bølgebrytere, slik at de kan fjernes til kamper hvor også dette feltet må tas i bruk.

Vi prøver oss også med konseptet ”Hockey-torsdag”, i samarbeid med Vålerenga Vertshus. Poenget her er at for de fleste av oss er det å gå på match flere ganger i uka ikke bare-bare. Vi prøver derfor å kjøre en praksis på at vi samles til kampene VIF Hockey spiller på torsdager. Vertshuset ligger like ved, og herr Knutsen er ikke uvillig til å kjøre ”supportervennlige priser” disse dagene. I størst mulig grad vil også en av våre mange privatbusser kjøre til Jordal, og denne vil stå parkert ved ”røykehjørnet”, utgang 4. Det vil derfor by seg mulighet for litt vederkvegelse i vanningspausene. Mere info om ”Hockey-torsdag” vil følge.

Nå har VIF Hockey fra og med 17/9 tre lørdagskamper hjemme på rad, kamper som (foreløpig…) ikke kræsjer med fotballen. En strålende anledning til å kjøre inn både nytt sangfelt og kranene på Huset. Så det blir ”Håkki-lørdag”, og ikke torsdag i september.

Førstkommende lørdag er det dugnad på Jordal fra kl.11. Om noen føler seg kallet til å bidra, eller bare vil komme og se hvordan detta blir seende ut, samt si deres mening, er dere hjertelig velkomne. Vi holder på utover dagen.

Startkampen?

Og Startkampen? Mere om den i morra, men i mellomtiden kan man kanskje kose seg med denne.