Dagboka onsdag 7. september, 2011

Så var Norge i hvert fall ferdig med landslagsfotball for en god stund. Og dermed kan vi så smått begynne å se framover mot Start-kampen. – Vi blir liggende veldig lavt og lar Danmark styre, som gir dem selvtillit. Vi var ikke på topp i dag, men det står jeg her og sier etter hver … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. september, 2011»

Så var Norge i hvert fall ferdig med landslagsfotball for en god stund. Og dermed kan vi så smått begynne å se framover mot Start-kampen.

– Vi blir liggende veldig lavt og lar Danmark styre, som gir dem selvtillit. Vi var ikke på topp i dag, men det står jeg her og sier etter hver matchball vi gir bort. Vi har hatt tre matchballer i denne kvalikrunden: Hjemme mot Danmark, borte mot Portugal og borte mot Danmark. Det eneste vi trengte var uavgjort borte mot Portugal og Danmark, og å slå Danmark hjemme. Når vi ikke klarer det, har vi ingenting i EM å gjøre, sier en av våre gamle helter, Christian Grindheim, til Dagbladet. Og dermed er det lite mer som trenger å sies om det norske landslaget.

Men kanskje vi slipper de tendensene til å ønske tilbake «de gode gamle 90-åra» når alle lag norske lag skulle spille Drillo-fotball? Da hadde det i hvert fall kommet noe godt ut av fadesen.

Ett landslag som regelmessig gjør det godt, eller i hvert greier å komme seg gjennom kvalifiserinenge, er Nigeria. Og det er et lag med Vålerengarelevans. Fegor Ogude fikk nemlig noen minutter på banen i kampen mot Madagaskar i kvalifisering til Africa Cup of Nations 2012.

– Jeg mener Victor Obinna Nsofor var vår beste spiller fulgt av Victor Anichebe og Fegor Ogude, sa landslagstrener Simon Kalika til MTNfootball.com i følge vif.no. Og Kalika fortsetter med denne.

– Da Fegor kom inn vant vi tilbake kontrollen over midtbanen og han assisterte Mikel Obi med å blokkere hullene i lagets midtbane.

Ikke noe dårlig attest det der.

Startkampen

Det begynner å bli en stund siden sist, så vi minner om at serien fortsatt er i gang, og Vålerenga muligens på gang. Det har når vært fire ubeseirede og to seiere på rad. Og nå kommer overkommelig motstand til Ullevaal: Vålerenga tar i mot Start i den 22. serierunden søndag 11. september kl. 18.00.

Vi kan ikke si annet enn at vi forventer den 3. på rad, men med Vålerenga vet en aldri.

Dugnad. I dag. Klokken 16.

Som skrevet i går: Klanen drives på dugnad, og Klanen trenger deg til det. For å kunne opprettholde ståplasser på område 228 må altså vi selv fikse på dette. Har du lyst til å bidra på dette kan du melde deg på dugnadsvarsling her via denne siden.

Kom igjen da!