Oslo Venstre om Vålerenga stadion

Venstre stemte i 2008 mot tomt for en krone. De er neste parti ut i VPNs rundspørring om stadion. Her er svarene fra Ola Elvestuen, førstekandidat i Oslo for Venstre: Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80.000 til 60.000 kvm på Hovin Skole – tomta … Fortsett å lese «Oslo Venstre om Vålerenga stadion»

Venstre stemte i 2008 mot tomt for en krone. De er neste parti ut i VPNs rundspørring om stadion. Her er svarene fra Ola Elvestuen, førstekandidat i Oslo for Venstre:

Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80.000 til 60.000 kvm på Hovin Skole – tomta og høyden er maksimalt den samme som byggene ved siden av for å imøtekomme plan- og byggs forslag på 55.000 på samme tomt.

Vil ditt parti støtte  60.000 kvm næring/kontor på Hovin Skole – tomta? Det totale antall kvm næring er 75.000 utenfor stadionet.

–  Med en reduksjon på 20.000 kvm har planen omtrent den størrelse den kan ha. Det er viktig at byggene holder seg innenfor høydebegrensningene som gjelder for nabobebyggelsen.

Mener dere en reduksjon på 20 000 kvm fra 60 000 kvm, eller en reduksjon fra den opprinnelige planen? Med andre ord: Sier Venstre ja eller nei til 60 000 kvm næringslokal på Hovin skole tomta?

– Vi mener en reduksjon fra den opprinnelige planen ned til 60.000.

Skal Oslo kommune ta kostnadene med bygging av offentlig vei og annen infrastrukturkostnad rundt stadionområdet som skal tilfalle kommunen?

–  Ja. Venstre mener kommunen må ta kostnaden med 50-70 mill. kroner for å bygge kommunal vei på området.

Ønsker ditt parti å få fortgang i saken sånn at ny stadion kan stå ferdig så snart som mulig?

–  Ja. Vi vil ha planen frem til politisk behandling så raskt som mulig.

Hva kan du og ditt parti love velgerne om Vålerengas nye stadion?

–  Vi skal sammen med Vålerenga sørge for at regnestykket går opp slik at det kan bygges et nytt stadion på Valle.

En kommentar til «Oslo Venstre om Vålerenga stadion»

Legg igjen en kommentar