Sosialistisk Venstreparti om Vålerenga stadion

Neste parti som har svart på VPNs spørsmål om stadionsaken er et annet av dem som stemte for tomta i 2008: Sosialistisk Venstreparti. Partiets andrekandidat, Andreas Behring fra Gamle Oslo, svarer for SV. 1. Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80.000 til 60.000 kvm på Hovin … Fortsett å lese «Sosialistisk Venstreparti om Vålerenga stadion»

Neste parti som har svart på VPNs spørsmål om stadionsaken er et annet av dem som stemte for tomta i 2008: Sosialistisk Venstreparti. Partiets andrekandidat, Andreas Behring fra Gamle Oslo, svarer for SV.

1. Vålerenga har hatt sin reguleringsplan på offentlig høring. I den endelige versjonen er næringsarealene redusert fra 80.000 til 60.000 kvm på Hovin Skoletomta og høyden er maksimalt den samme som byggene ved siden av for å imøtekomme Plan- og byggs forslag på 55.000 på samme tomt. Vil ditt parti støtte 60.000 kvm næring/kontor på Hovin-skoletomta? Det totale antall kvm næring er 75.000 utenfor stadionet.

–  Vi ønsker å gjøre det som er nødvendig for å få på plass Vålerengas nye lekegrind, vi vil ikke sette oss på bakbeina på grunn av noen få kvadratmeter, og vi gleder oss til å jobbe sammen med Vålerenga i den videre prosessen for å få til en best mulig løsning for Oslo øst. SV skal sammen med Vålerenga sørge for at det blir et nytt stadion.

2. Skal Oslo kommune ta kostnadene med bygging av offentlig vei og annen infrastrukturkostnad rundt stadionområdet som skal tilfalle kommunen?

– Kommunale veier er Oslo kommunes ansvar, og vi vil selvfølgelig ta disse kostnadene.

3. Ønsker ditt parti å få fortgang i saken sånn at ny stadion kan stå ferdig så snart som mulig?

–  Ja. Vi lover å ha reguleringsplanen vedtatt innen nyttår, og vi skal få realisert Vålerenga Kultur- og Idrettspark. Dette har vi også programfestet.

4. Hva kan du og ditt parti love velgerne om Vålerengas ny stadion?

– Hvis det blir et nytt rødgrønt byråd i Oslo garanterer vi å bytte ut lyngutt og byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen med noen som ser verdien av Vålerengas arbeid. Vi håper det kan hjelpe Vålerenga å få på plass nytt stadion før 100-års jubileet, selv om det kanskje begynner å bli knapt med tid.

En kommentar til «Sosialistisk Venstreparti om Vålerenga stadion»

Legg igjen en kommentar