Dagboka tirsdag 30. august 2011

Vi går nærmere inn på pauseinnslaget på Ullevål lørdag. Vålerengas viktigste kamp gjelder nemlig ikke medaljer, det visste du kanskje ikke? Lørdag meldte Vålerenga seg på medaljekampen igjen etter tidvis morsom og underholdende fotball i to omganger. Men dette til tross, det spørs om ikke det som skjedde mellom omgangene var det viktigste. Kampen om medaljer i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. august 2011»

Vi går nærmere inn på pauseinnslaget på Ullevål lørdag. Vålerengas viktigste kamp gjelder nemlig ikke medaljer, det visste du kanskje ikke?

Lørdag meldte Vålerenga seg på medaljekampen igjen etter tidvis morsom og underholdende fotball i to omganger. Men dette til tross, det spørs om ikke det som skjedde mellom omgangene var det viktigste. Kampen om medaljer i årets Tippeliga er én ting. Kampen for Vålerenga Stadion er langt, langt viktigere.

Klubben har lagt ut stadiondebatten på Ullevål på VIF-TV, med pausearrangementet i sin helhet. Var det vellykket? Hva var hensikten? Dagboka har spurt styreleder Odd P. Skarheim:

Hva synes du om debatten, Skarheim?
Målet med debatten lørdag var det stikk motsatte av å provosere eller å skape morsom underholdning. Målet var å forplikte det nye bystyret som tiltrer etter valget og helst få alle politiske partier til å stå bak prosjektet, selv om vi bare behøver et rent flertall.

Hvorfor alle partier?
Vålerenga Fotball er upolitiske og vi favner veldig bredt. Stadionet skal bli et fort og en motor i eliteutviklingen, men vil i tillegg også bli Norges største ungdomsaktivitetshus som skaper samfunnsnytte, inkludering og integrering som politikere og byens folk skal bli stolte av.

Du mener partiene forpliktet seg?
Ja i aller høyeste grad. Selv om det er urettferdig å gi partiene bare 1,5 minutter hver, var både AP, SV, Venstre, FrP og Rødt klare på at de skal sørge for at vi får dekket hele eller deler av infrastruktur/veisystemet av kommunen. Det er viktig. De samme partiene var også tydelige i forhold det aller viktigste, nemlig er at de vil støtte Vålerengas forslag til reguleringsplan. Høyre sier de har et positivt grunnsyn til prosjektet, men at de forbeholder seg retten til å mene noe om veifinansiering og næringsutbygging.

Hvorfor er de politiske partiene viktige i denne prosessen?
De er helt avgjørende viktige, blant annet for at vi i reguleringsplanen skal få tillatelse til å bygge tilstrekkelig antall kvadratmeter næringsarealer for å finansiere stadionet. Vi har for øvrig redusert næringsarealene betydelig for å sikre full tilslutning. Jeg synes Oslo-partiene skal få skikkelig kred for å være med på å skape noe som samlet sett blir veldig bra for byen. Det endelige svaret fra hvert enkelt parti får vi når vi ser hva de stemmer når saken kommer til bystyret sent i høst, men flertallet er uansett sikret.

Vi takker Odd P. Skarheim for klar tale og benytter samtidig anledningen til en aldri så liten beklagelse over at vi var noe overfladiske og litt for harselerende når vi skildret pausearrangementet i dagboka i går. Upolitiske VPN burde unngått skriblerier som kunne oppfattes som at vi for eksempel var ute etter å disse FrP, spesielt siden nettopp FrP alltid har støttet Vålerenga i stadionsaken.

Hvem stemte hva ved forrige korsvei?
Forrige gang saken var oppe i bystyret gjaldt det om Vålerenga skulle få tomt for 1 krone eller ikke. Denne gangen er det reguleringsplanen det skal voteres over. For mange har det sikkert gått i glemmeboka hvem som har støttet Vålerenga og hvem som har stemt i mot. Men elefantene i VPN glemmer ikke. Derfor minner vi deg, kjære leser, om forrige runde i stadionsaken:

Det forslaget til stadion-løsning som klubben ville ha ble fremmet av AP, FrP og SV.

Da det skulle voteres over forslaget ble stemme-givningen avgitt på følgende måte:

De som var for forslaget viste dette ved å avgi stemmetegn (løfte armen), de som var mot forholdt seg i ro. Da det skulle stemmes hevet alle de hundrevis av de fremmøtte vålerengasupporterne armen og stemte symbolsk for forslaget.

 

Politikerne stemte slik:

AP, FrP og SV stemte for forslaget.
Høyre, Venstre og Rødt stemte mot det forslaget klubben ville ha.

Nå er det ny runde i lokalpolitikkens Vålerenga-kamp, og derfor vil vi vite hvem vi kan stole på denne gangen. For mange av oss betyr klubben så mye at dette vil være direkte avgjørende for hva vi stemmer ved årets kommunevalg!

VPN kommer tilbake med mer om stadionsaken før du aner det.

Les også:

Kampreferat fra bystyret mai 2008

Intervju med Erling Folkvord mai 2008

Legg igjen en kommentar