Molde – Vålerenga 2-1

Vålerenga ble rundspilt av årets seriemestre, men var ikke langt unna å rane til seg et fortjent poeng eller tre i sluttminuttene. Løpet er kjørt. Herfra og ut er det UEFA-plass eller plassberging som teller. Den lange turen til Molde ble ikke kortere av at forspranget til Molde ble større. Av og til lurer vi … Fortsett å lese «Molde – Vålerenga 2-1»

Vålerenga ble rundspilt av årets seriemestre, men var ikke langt unna å rane til seg et fortjent poeng eller tre i sluttminuttene. Løpet er kjørt. Herfra og ut er det UEFA-plass eller plassberging som teller. Den lange turen til Molde ble ikke kortere av at forspranget til Molde ble større. Av og til lurer vi på hvorfor vi driver på med dette i beste fellesferietid.

Molde – Vålerenga 2-1 (1-0)
Tippeligaens 18. runde – Aker Stadion lørdag 30.juli 2011 – 9.333 offisielle tilskuere liknet mer på 6.000.

Forspill
Pengetellerne på Valle viste sportslig storsinn ved å nedprioritere norsk serie for Liverpools oppkjøring til Premier Leauge. To dagers pause mellom europakvalik og tippeligakamp var det Vålerenga fikk. Spillerne virket daffe i Molde, men det er usikkert om det skyldes PAOK-kampen, det så jo ut som at gutta var trøtte allerede på Ullevål torsdag. Uansett har Breen og Haakonsen driti på draget. Det veit de, og det hadde vært godt for oss som legger ned mye gryn og fritid for å følge laget – oss supportere som klubbledelsen sier de er så avhengige av – å få en solid forklaring eller unnskyldning for feilgrepet. En ripe i lakken, tilliten til styre og stell har fått en smell. En administrasjon som ser mer penger i en tegneseriekamp mot Liverpool enn det finnes i Tippeligagull eller gruppespill i Europa, har et forklaringsproblem. Kom på banen og forklar oss hvorfor.

Opptur
Lørdagskamp er det vi alltid ønsker, særlig på lange borteturer. Og det fikk vi. Avreise klokka ni er herlig, men når alle veit at det tar åtte timer til Molde og avspark er klokka seks, sier det seg sjæl at planlegginga ikke var på topp. Norsk ferietrafikk gir små muligheter til gjennomsnittsfart stort over seksti. Vi kompenserte med å droppe den store matpausen, og takket være vennligstemte røyksugne passasjerer med halv blæresprekk, rakk vi den siste ferga over sundet til rose garden. Takk, Thomas!

Stor optimisme før kamp. Odds 4,80 for borteseier gjorde at mange satsa ølpenga sine i nærkjøpet på Vinstra. Det gjorde de for så vidt rett i, for da vi passerte stedet på vei hjem var det ikke mer øl igjen i bussen.

Første omgang
Romsdalingene skryter av at de hadde Bjørnstjerne Bjørnson, men glemte at vi har en nasjonalsang. Vålerengasupporterne nøyde seg ikke med ett minutts stillhet før avspark, men fortsatte med Ja vi elsker. Takk.

Litt smågodt fra Vålerenga fra 5′ til 15′, spesielt headinga fra Berre etter innlegg fra Bojan, som Bugge-Pettersen fista til corner. Deretter ble vi rundspilt så det holdt av årets seriemestre. Men vi har keeper, synd det ikke holdt omgangen ut. Uten Hosets drømmetreff fra tretti meter og klin i krysset rett før pause hadde Vålerenga hatt en fortjent mulighet til poeng. At vi hadde verdens beste keeper den kvelden og at han alene sørget for at det ikke sto sju null til Molde, er vel ikke Vålerengas feil.

Pause
Mye grumling her og der. Sure fjes og uffing. Skal vi tro koryfé Tysnes var dette det dårligste han hadde sett av Vålerenga noen gang, og han har jo sett det meste, men vi hørte kanskje feil. Gutta virka daffe, mulig på grunn av at to dager fra forrige harde kamp er for lite tid til restitusjon. Men først og fremst var Molde veldig gode. Laget hadde Vålerengas våpen fra i fjor, det kjappe småspillet, men kombinerte med flotte gjennombrudd, med variasjon som stikkord. Der har Vålerenga svikta i hele år.

Vi ventet spent på om Martin svingte tryllestav i garderoben, slik han ofte gjorde med hell forrige sesong.

Den helt andre omgangen
Molde fortsatte som før pause, men motstanden ble sakte og sikkert til noe som liknet vålerengaovertak fra søtti og ut. Synd med Moldes 2-0 etter et kvarter som var et flott kontringsmål, men først og fremst et resultat av Vålerengas søvngjengeri som ikke helt hadde sluppet taket. Det siste kvarteret var Molde trøtte nok, eller hadde bytta uheldig nok, til at Vålerenga var i ferd med å overta hele showet. Lobben fra Singh var dessverre det eneste tellende resultatet vi fikk, stolpe ut gjelds ikke selv om det skjer to-tre ganger. Et uavgjort resultat var veldig nær i sluttminuttene. 3 poeng slett ikke umulig. Men det hadde vært ran, noe vi egentlig hadde ventet og håpet på. De gangene Vålerenga har kapra poeng på nordvestlandet de siste årene, har de knabba dem.

Takk til Klanens unge krefter, spesielt Ikaros, som sto på hvert sekund i to ganger førtifem og fikk oss til å høres som tre tusen fler enn de tre hundre som var der. Ære være!

Nedtur
Hjem, kjære hjem. Åtte timer unna, men heldigvis med god plass for beina, et utsagn flua Marius ikke forsto noe særlig av. Bussen var ung, men de yngste har blitt eldre, så ingen blei sjuke eller dreit seg ut. Noen sovna, noen prøvde å formere seg. Coitus interruptus.
Fy-fy til krenkete reisende som satte foten ned og sa nei til moroa mens andre døsende så en annen vei og forsøkte å sovne. Noen savna brennevinet sitt som noen andre hadde knabba. Alle savna øl som ingen hadde lasta. Øl-tom Klansbuss i Gudbrandsdalen må aldri skje igjen. Men ellers var vi alle enige om at det hadde vært en fin tur.

SPILLERBØRS VÅLERENGA 4–1–2–3 :
VPN bruker skalaen 1-10, men har dessverre ikke hoppsportens halve karakterer som ville skilt klinten fra klinten, for hvete var det lite av.

Lars Hirschfeld – 9 BB

Fredrik Stoor – 3
André Muri – 5
Andreas Nordvik – 3
Freddy dos Santos – 5

Fegor Ogude – 4

Bojan Zajic (kaptein) – 4
Mohammed Fellah – 7

Morten Berre – 6
Yssouf Koné – 4
Håvard Nielsen – 5

Innbyttere:

45’ Harmeet Singh – 6
58’ Dawda Leigh – 5
85’ Adnan Haidar – for kort tid

KAMPFAKTA

Mål: 

1-0 44.min Magne Hoset, kandidat til årets mål. Klinte til fra 30 meter og utakbart i krysset

2-0 60.min Magne Hosets sak dette også egentlig. Han kontrer, slår perfekt til målskårer Josha Gatt på høyre som lett lurer Bojan og knaller inn i lengste hjørne. Utakbart? Tja, men vi laster ikke Hirsch.

2-1 84.min Singh lobber eller chipper kontrollert over møtende keeper etter fantastisk frispilling fra Fellah

Vålerengas lagoppstilling:

Lars Hirschfeld (Banens beste) – Fredrik Stoor, André Muri, Andreas Nordvik, Freddy dos Santos – Fegor Ogude – Bojan Zajic (Adnan Haidar fra 85’), Mohammed Fellah – Morten Berre, Yssouf Koné (Dawda Leigh fra 58’), Håvard Nielsen ( Harmeet Singh fra 45’)

Seriemestrenes lagoppstilling:

Bugge Pettersen – Gatt, Vatshaug, Steen, Simonsen, Thioune (Berg Hestad inn 77’), Eikrem (Ulvestad inn 87’), Magne Hoset (Moldes, men ikke banens beste), Mostrøm, Angan, Chukwu (Mota inn 76’)

Gule kort Vålerenga: Mohammed Fellah etter meningsløs holding i 23. minutt og Freddy dos Santos etter dommersvikt i sluttminuttene, noe som fører til i karantene for ham i neste kamp (Sogndal)

Gult kort Molde: Magne Simonsen for å spille bort ballen i 76. minutt

Dommertrio: Hoveddommer Dag Ivar Hafsås, Kolstad, hadde en like god dag som assistentene Svein Erik Midthjell fra Eid og Kjetil Fallstrøm Andersen fra Loddefjord, uten at det dermed er sagt at vi hadde forstått et kvekk om dem hadde snakka til oss.

Legg igjen en kommentar