Dagboka mandag 1. august 2011

Første dag på jobb for mange i dag, andre har fortsatt fri fra sitt daglige virke. Noen begynner i ny jobb i dag. En av dem er fra Island. Og fra Vest kommer det en gjeng med Scousere. Veigar heter den nye medarbeideren på Vålerengas flaggskip: A-laget. Det har vært en del fram og tilbake, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 1. august 2011»

Første dag på jobb for mange i dag, andre har fortsatt fri fra sitt daglige virke. Noen begynner i ny jobb i dag. En av dem er fra Island. Og fra Vest kommer det en gjeng med Scousere.

Veigar heter den nye medarbeideren på Vålerengas flaggskip: A-laget. Det har vært en del fram og tilbake, men i går spilte Pall Gunnarsson sin siste kamp for Bærums vaklende fotballstolthet. Så kan man jo spørre seg om det er slik at Oslos Stolthet er noe mindre vaklende eller ikke. Sesongen så langt har vært langt under pari. Den har vært begredelig rett og slett, og den siste uka har vært lite oppløftende for oss som følger St. Hallvards Menn.

Tapet mot PAOK på hjemmebane sender oss ut av Europa før det egentlig begynner. Tapet mot Molde på lørdag sendte oss ned på nedre del av tabellen – greit nok at det er 4-5 poeng opp til topp fire, MEN det har det jaggu vært hele sesongen.

Kampen om gullet er kjørt, Molde tar sitt første seriegull i år og dermed kommer Ole Gunnar Solskjær til å få spaltemeter på spaltemeter med panegyriske skriblerier, kommentarer, intervjuer og kronikker. Baby-face kjører på og tar Molde til Champions League neste år, kommer til semifinalen der de taper for Manchester United. Så legger Ferguson opp for å være Sir på heltid. Ole Gunnar «You Are My Sunshine» Solskjær blir ny boss på Old Trafford og det blir han til han blir 70 år.

Vårt referat fra kampen på Røkkeløkka kommer senere i dag. Vår mann på lekter’ne kommer ikke til å være nådig sies det. Han er rett og slett sint.

Ekki hefir grasot

Ikke husker vi hva det betydde, men det stod i ei norskbok vi hadde på videregående. Kanskje Veigar kan si oss hva det betyr? Uansett. VPGPN (Veigar Pall Gunnarsson På Nett) har funnet mye om hans siste kamp i Stabækdrakta vi klipper litt fra VG.no:

I sin aller siste kamp for Stabæk holdt Veigar Páll Gunnarsson (31) lekestue mot Start. To scoringer og én målgivende ble fasit til slutt.

Anført av en Gunnarsson i fantastisk form, kjørte Stabæk over et tafatt bortelag.

Islendingen fortsatte å dominere kampen i andre omgang. Ikke mer enn fem minutter etter hvilen var Gunnarsson på plass for å øke ledelsen.

For det meste handlet om Gunnarsson denne kvelden. Flikker, kamuflerte pasninger og hælspark var bare noe av det islendingen viste frem.

På 16 Stabæk-kamper inneværende sesong, står Gunnarsson med åtte mål og fem målgivende.

VPN kan ikke annet enn å nikke og smile OG håpe for Odins skyld at Veigar fortsetter i samme stil for sin nye arbeidsgiver.

Vålerenga vs. Liverpool – klokka 1900 i kveld

Tja, hva kan man si? Noen dager etter tapet for Molde er det kamp mot Liverpool, så er det kamp mot PAOK borte i Hellas og så er det seriekamp mot Sogndal på søndag igjen. Ikke rart at man går litt i surr i dette kampprogrammet. Men først aut er altså den lenge annonserte (og etter vårt synspunkt meningsløse) kampen mot Liverpool.

Vi tar med følgende sitat fra Wikipedia om opprinnelsen til stedsnavnet Liverpool:

I 1190 ble stedsnavnet skrevet ned som Liuerpul, som betyr en pøl med gjørmete vann. Det er mulig at navnet opprinnelig kommer fra elverpool åleelven, en referanse til at det er mye ål i Mersey. Norske vikinger oppfattet navnet som Hlidarpoll, moderne norsk Lierpoll, altså liene ved det stille vannet.

Godt å vite når The KOP inntar Ullevaal i kveld. Og legg merke til alle de norske supporterne som kommer for å heie på Liverpool – det betyr å stå med ryggen til kampen og synge de tre sangene de kan – blant annet sangen om at man aldri går alene. Altså ikke den av Mods, men «You never walk alone».

Vi satser på Pall Gunnarsson – show – 3-2 til VIF og dermed starter oppturen for vår del denne sesongen.

Og så kan man jo lure på hvem disse innbytterne fra Follo egentlig er, og hva de gjør på benken i denne kampen… (Fortsettelse følger)

 

 

Legg igjen en kommentar