Dagboka torsdag 14. juli 2011

Sol og sommer. Altfor varmt til å ofre idrettsbrokken til Hæstad en tanke. Det gjør vi en annen gang. I dag starter eventyret, i morgen kan det være for seint. En forvirret dagbok på ville veier er det du får av oss denne deilige midtsommerdagen. I kveld starter Vålerenga sin slitsomme ferd mot verdensherredømme. Motstander … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. juli 2011»

Sol og sommer. Altfor varmt til å ofre idrettsbrokken til Hæstad en tanke. Det gjør vi en annen gang. I dag starter eventyret, i morgen kan det være for seint. En forvirret dagbok på ville veier er det du får av oss denne deilige midtsommerdagen.

I kveld starter Vålerenga sin slitsomme ferd mot verdensherredømme. Motstander Mika er et bra lag i følge Martin på vif-fotball.no, men med 12 i odds for Mika-seier ser det ut til at det er få som deler hans syn. Martin påpeker at laget har spilt jevnt mot nordisk motstand tidligere, men nevner ikke hvem. Så vidt vi husker i farten har de en uavgjort hjemme mot Helsingborg i en europakvalik for noen år siden. Noe gruppespill har Mika aldri kommet til, og laget ville kanskje være tjent med å prøve å kvalifisere til asiatiske mesterskap for klubblag i framtida. Vi vil ikke kaste oss ut i tung geografisk kjekling eller gå opp grensen mellom Asia og Europa, men viser til Store Norske Leksikon som velger å skrive at Aserbajdsjan, Armenia og Georgia ikke er europeiske, men asiatiske land.

Det ventes ikke mange tilskuere på Ullevål i kveld. Cup er nemlig cup uansett om den er norsk eller europeisk, norsk publikum venter til finalen før det blir rush i telleapparatene. Privatkamper mot lag som Liverpool er derimot noe annet, sånne lekkerbiskener gir smekkfullt hus. Kan det ha noe med prisene å gjøre? Billettpriser rundt femhundre kroner borger jo for kvalitetsvare, mens den lusne hundrelappen det koster for å se europakvalik, tyder på at sånne kamper ikke er verdt mere.

Dette er den søttende sesongen Vålerenga er ute internasjonalt. Som oftest har europaeventyret vært kort. Les Vålerenga i Europa på vif-fotball.no.

Juniorene våre har møtt veggen i JET-turneringen på Hamar. Vålerenga reiste opp dit med planer om å vinne hele greia, men har tapt kamp etter kamp og opplevd et skademareritt. Det minner med andre ord litt om A-laget denne våren. Alt er med andre ord som det skal være, ved sesongstart proklamerte jo trenerne i klubben at hele Vålerenga skulle spille likt.

Jepp. Verden vil bedras. Sykling i Frankrike overskygger fotball på Ullevål. Neddopa pedalrunkere kniver desperat om å vinne en lillestrømtrøye. Dopmisbrukere som blir tatt på fersken gjør som fotball-landslaget til Mexico, de skylder på bederva kjøtt, og blir trodd. Råtten indrefilet er like prestasjonsfremmende som dårlig rakfisk. Når skal FK Valdres skjønne tegninga og spise seg opp til total dominans i norsk toppfotball en gang for alle?

Hm? Det ser ut til at denne dagboka er helt ute av kurs.
Slå av PC’n. Kom deg ut og nyt sola.
Og glem for all del ikke at du skal på Ullevål klokka 19, koste hva det koste vil.

Vålerenga i dag
Lure på om det er sant det som skrives om klubbens interesse for Veigar Páll Gunnarsson.

Legg igjen en kommentar