Dagboka onsdag 13. juli, 2011

Det er dagen før dagen for Vålerengas e-cupeventyr anno 2011. Vi benytter anledningen og den øvrige dørgende sommerstillheten til å skrive litt om Vålerengas moststander. FC Mika fra Jerevan i Armenia er klubben Vålerenga skal møte. Mens Vålerenga har vært borte fra e-cup et år så har Mika vært med de siste årene. I 2009 … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. juli, 2011»

Det er dagen før dagen for Vålerengas e-cupeventyr anno 2011. Vi benytter anledningen og den øvrige dørgende sommerstillheten til å skrive litt om Vålerengas moststander.

FC Mika fra Jerevan i Armenia er klubben Vålerenga skal møte. Mens Vålerenga har vært borte fra e-cup et år så har Mika vært med de siste årene. I 2009 ble de slått ut i 1. kvalifiseringsrunde av Helsingborg (tap 1-3 borte, uavgjort 1-1 hjemme), i 2010 var det Makedonske Robotnicki som ble for sterke i 2. kvalifiseringsrunde (tap 0-1 borte, uavgjort 0-0 hjemme).

Klubben ble stiftet så sent som i 1985 under navnet «Olimpia», i 1999 var den en kort periode sammenslått med Kasakh Ashtarak, men det varte ikke lenge, og fra og med 2000 har Mika vært på egenhånd. Opprinnelig fra byen Ashtarak, men i 2007 flyttet til Jeravan der klubben har fått bygget eget stadion. Fem armenske cup-seire har det blitt på den korte tiden og Mika regnes som en av de beste klubbene i Armenia. Men ærlig talt: Dette er en klubb Vålerenga skal håndtere ganske greit.

En rask titt på spillerstallen viser stort sett armenere i startoppstillingen med unntak av en spanjol (Pedro López) og en rumener (Constantin Mandricenco), begge på midtbanen, og en kinesisk spiss (Dong Fangzhuo).

Første kamp spilles på Ullevaal stadion torsdag 14. juli kl. 19.00.

FC Mika trener på Ullevaal stadion onsdag kl. 19.00, for de som ville se det. Vålerengas trening er unnagjort innen du leser dette.

Og mens vi er i gang: Bosko Jovanetic fra Serbia dømmer kampenen, Branco Pavlovic og Milan Minic, også serbere assisterer.

Vi takker Wikipedia for informasjon.

Billettinfo

Billetter til kampen Molde – Vålerenga som spilles lørdag 30.07.2011 kl 18.00 er nå lagt ut til salg i Sjappa, som har fått 300 billetter á kr 180,- Løp og kjøp.

Legg igjen en kommentar